Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sprema se polako i mts u Pirotu, video sam na nekim njihovim baznim stanicama namontirane predajnike za 5 g ali jos uvek su off. Npr kod kasarne na kruznom toku imaju predajnik iza tehnickog pregleda, tu mozes videti i 5g preajnike koji cekaju samo da se puste u rad... Nisam video na ostalim lokacijama kakva je stvar ali ce sigurno uskoro i Pirot biti na 5g mapi
Proći ću malo kasnije pa slikam tu BS, nisam baš ovih dana gledao, sve jedno eNb 6150 je deo Huawei svite mts baznih stanica. Na njima ako bi poštovali Vašingtonski sporazum, ne bi smeli da puste 5G. Slikam malo kasnije tu BS, pa ćemo analizirati.

… u Zaječaru samo Yettel ima B28, eNB 6641… ne znam kakva je situacija na 5Gu - ovo je mapirano na telefonu moje majke, koji ga nema…
B28 4G postoji i kod mene na Yettelu i na A1, ali nema n28 5G signala.

Evo predmetne mts BS eNb 6150:
1000029465.jpg

Ja ovde ne vidim nikakve 5G n78 panele.

Yettel je ponovo osvežio mapu pokrivenosti:

Kao cekaju novac iz usa za 5g,verovatno istok i ostali za 2 godine,bitno da ide reklama za imaginarnu best mts 5g mrezu

"Posebno je najavljen skori potpis ugovora sa Eksim bankom iz SAD za razvoj 5G mreže, što bi omogućilo dodatne američke investicije u regionu"

Yettel je ponovo osvežio mapu pokrivenosti:

Yettel unesi 5G i najmanji naseljima. Vidim da dostupna u moj opštini u jedan naselje, gde nema ni 1000 stanovnika, i pre nije ni bilo toranj uopšte, dobio 4G signal i susedne naselje.
Isto tako hoće i A1, meni su tako rekli nedavno, da cilj da bude dostupna na svim mesto 5G bez obzira koliko ima stanovnik u naselje

Imaju čitavu jednu rupu u pokrivenosti. Paraćin-Zaječar, Zaječar-Kladovo, Kladovo-Požarevac. Ogroman deo bez 5g mreže na istoku. Mada Yettel je svakako smeće što se tiče 5g paketa, tako da ni nema veze...
4753.jpg

To podrucje je najredje naseljeno u Srbiji, prolazio sam kao planinar kroz te predele. Ceo taj potez tu nema zivog coveka, tu je vojska i prasuma, tako da ne cudi sto tu nema pokrivenosti, jer bukvalno nema za koga, tako da je to provajderima verovatno nisko na listi prioriteta.

Ove mape 5g razvoja su pokazatelj mnogo toga., sam 5g je vrh ledenog brega. Cinjenica je da se stanovnistvo ne tretira jednako, jednima se daje sve a drugi nemaju nista. Da BG ili NS ostanu 4-5 meseci bez vodosnabdevanja tokom najvrelijih letnjih meseci, izbile bi nezapamcene demonstracije koje bi bile vece od svih u zadnjih 100god. Eto jednog od mnogo razloga zasto u tim krajevima nema zivog coveka i zasto se gradovi pune do pucanja. Kada nemas osnovnih uslova za zivot, kada nemas gde da radis i zaradjujes, kada se zaposljava preko stranke a ne gledaju se kvalifikacije, da ne idem u offtopic....

Huawei oprema je vrhunska, radi odlično, jedina zvrčka je što na njoj sve i da hoće, ne smeju da puste 5G.

Huawei oprema je vrhunska, radi odlično, jedina zvrčka je što na njoj sve i da hoće, ne smeju da puste 5G.
Ono što sam ja primetio kada sam sada bio u Sokobanji da mi je na MTS kartici koja je u Huawei Pura 80 pro internet na 4G mreži bio mnogo brži i stabilniji nego kod kuće u centru Smedereva.
Možda sam umislio, ali s' obzirom da je banja bila "puna" ljudi nije do opterećenja baznih stanica.

Sa Qualcomm modemima se loše slaže Huawei. Ostali čip vendori se bolje snalaze s Huawei-jem.

Svakako, 4CA nikakav problem.za Huawei RAN. Radio bi i 5G da nije takva geopolitika.

Pa ono, mislim da Amerikanci trenutno imaju većih briga da li smo mi pustili 5g... Ko će da se bavi time šta se dešava u nekoj mikrodržavi na balkanu...

Ako puste 5G, dolaze na listu OFAC-a isto kao i NIS, što bi značilo momentalni prestanak rada svih njihovih mreža na "zapadu", kao i ogromni problemi kod poverioca na " zapadu", odnosno - totalni kolaps telekoma u roku od par dana.

Nema ništa od 5G na Huawei opremi.

Nazad
Vrh Dno