Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Vas nekoliko vec postavljate slike prednje strane kondenzatora i izgleda da ne razumete da nije problem u tom delu koji čistite (naravno da je tu čisto) već onom kom ne možete da pridjete jer je taj kondenzator dubinom cele masine

Evo primer sa onog video klipa sa prethodne strane

Vi cistite dostupni prednji deo kondenzatora obelezeno brojem 1
kako cistite broj 2 i prostor izmedju?

cak i na ovoj lici da je prosao usisivacem ili cetkicom bilo bi cisto kao na vasim slikama, koliko je to pomoglo masini?

Pogledajte prilog 528120
vec sam nekoliko puta to ponavljao

A kondenzator je restka ispod vrata ili nesto trece?
Ako je ona resetka ispod vrata ona se pere minimu jednom godisnje pod pritiskom tako ima i na samoj masini neka vrsta uputstva
Otvarao sam i kadicu gde je pumpa i bas uporedio sa masinom koja je kod mojih tamo je bilo mulja i crnih komad aod odece ovde na dnu samo mao prasine i to je to
Imaš mašinu sa tp i pereš kondezator vodom a da mašinu nisi rasturio. Kako to radiš, mislim da je to nemoguće.

Ako je ona resetka ispod vrata ona se pere minimu jednom godisnje pod pritiskom tako ima i na samoj masini neka vrsta uputstva
Има сигнал кад је кондензатор прљав, а по упутству се контролише једном у пола године и усиса. Прање, посебно под притиском се не помиње нигде јер само може да гура прљавштину унутра.

Ima slika na vratima gde je nacrtano kako se pere, pere se tako sto se masina navali ka napred i cevom se ispire, moze normalno i da se samo skine nazad pumpa bar s ekod ove moje skida tako sto se odsrafi jedan sraf, izvadi pumpa i crevom opere
Kod mojih kada sam prao pod nagibom krenuli da ispadaju neki crni opiljci, prao vodom dok nije skorz voda bila cista, onda sam zivadio pumpu i sa te strane(zadnje) pustio vodu iz kondenzatora nije vise nista izlazilo pa kapiram da je on sada opran

Mozda je kod drugih masina drugacije konstrusian kondenzador kod ovih AEG je ovako

Који је модел?
Ово је стандардно упутство за AEG сушилице са топлотном пумпом.
1777711875437.png

Tako je i na mojoj Electrolux, potpuno isto uputstvo.

Тако је за све AEG/Electrolux/Husqvarna сушилице са топлотном пумпом. Кондензатор се вади и пере у класичним сушилицама (без топлотне пумпе).

Smešna količina prašine na udarnoj strani kondenzatora i to samo pri dnu. Unutra dokle svetlo dobacuje i kamera snima, i dalje sve kao novo.

Прича о кондензаторима се појавила због Youtube клипова, и машина са отпада (тзв. из увоза) које су коришћене ко зна како. Уз нормално коришћење и одржавање нема никаквих проблема са кондензатором у неком стандардном радном веку ових уређаја.

Nazad
Vrh Dno