Šta je novo?

Dok vi bezbrižno radite, 82 Chrome ekstenzije prikupljaju i prodaju vaše podatke, pogođeno najmanje 6.5 miliona korisnika

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Chrome-pretrazivac-i-ekstenzije-koje-prate-korisnika_2.webp

Dok vi bezbrižno radite, 82 Chrome ekstenzije prikupljaju i prodaju vaše podatke, pogođeno najmanje 6.5 miliona korisnika​

Kompanija LayerX koja se bavi bezbednošću, otkriva da desetine Chrome ekstenzija prikupljaju i prodaju korisničke podatke, uključujući istoriju gledanja i navike surfovanja

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...atke-pogodeno-najmanje-6-5-miliona-korisnika/

Зато ја користим стартпејџ претрагу на вивалдију не треба ми ништа америчко.

Zato ja uvek paralaleno otvorim N1 i Informer, stranice Zvezde i Partizana, čitam vesti za Windows, Linux i Mac, na sajtovima za odrasle puštam klipove sa istopolnim i raznopolnim glumcima/glumicama, pa neka me analiziraju do sutra.

@ vlayza - to je jedino ostalo, odbrane nema. Ostalo je zatrpavanje glupostima. Jedan dan trazim adresu narodne kuhinje, sledeceg preporuku kako proslaviti unapredjenje u direktora banke. Pa koju blindiranu limuzinu kupiti do nudjenja delova ukradenih automobila po narudzbi. Od razvoda posle 30 god. braka do misljenja da li je bolji brak u 18 ili u 21 godini .. i sve tako x-o .. po koji klik na reklame koje do tada nisam kliktao .. pa neka prave profil 🙂

Koristiš Firefox browser u incognito modu i koristiš VPN. Svakih pola sata zatvoriš sve prozore i otvoriš nove.

Prije nego što saspete da incognito mod ne štiti od špijuniranja, ZNAM, ali o tome nije ovdje RIJEČI.

@ vlayza - to je jedino ostalo, odbrane nema. Ostalo je zatrpavanje glupostima. Jedan dan trazim adresu narodne kuhinje, sledeceg preporuku kako proslaviti unapredjenje u direktora banke. Pa koju blindiranu limuzinu kupiti do nudjenja delova ukradenih automobila po narudzbi. Od razvoda posle 30 god. braka do misljenja da li je bolji brak u 18 ili u 21 godini .. i sve tako x-o .. po koji klik na reklame koje do tada nisam kliktao .. pa neka prave profil 🙂
Upravo to, drago mi je da se razumemo. Pretraga "gde je najbolji burek sa sirom", pa sledeća odmah "burek je samo sa mesom". Kupiš nemački auto, ali ga voziš na rusku naftu. Aktivan si na benchmark forumu, ali si aktivan i na ana forumu. Previše informacija (pogotovo kontradiktornih) je podjednako opasno za analizu, kao i nedostatak istih.

Nazad
Vrh Dno