Šta je novo?

Da li je rast cena telefona veštački izazvan?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
vestacka-poskupljenja-telefona.webp

Da li je rast cena telefona veštački izazvan?​

Cene telefona rastu, ali u prodaji naglo padaju: tržište brzo koriguje početne, visoke cene

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/da-li-je-rast-cena-telefona-vestacki-izazvan/

Prijatelju, cene svega su veštački izazvane. Za sve krađe znam, a ni za jednu nemam dokaza. Jedina mi je misterija, šta će im toliko novca, koji nikada neće moći da potroše ?

Имати моћ је много пожељније него имати милијарде. А ако немаш милијарде - ниси моћан.

Prijatelju, cene svega su veštački izazvane. Za sve krađe znam, a ni za jednu nemam dokaza. Jedina mi je misterija, šta će im toliko novca, koji nikada neće moći da potroše ?
Jednom je neko postavio slichno pitanje, sta ce vam toliko novca, kad ga ionako stampate koliko vam treba bez posledica, Zasto naplacujete porez kad ionako nastampavate novac koliko vam treba, tj danas sede za kompom i dopisuju nule koliko im treba, skoro je Elon Musk izjavio da 14 kompjutera zaduzeno za dodavanje novca u budzete tj klasichno "stampanje" i rade prilichno automatski. Odgovori su prilicno jednostavni.....

Sve je skuplje jer sve manje ljudi postoji koji to kupuju.

Али, када се тражња довољно смањи, цене ће почети да падају. А када ће то бити, то нико не зна. Можда када се појави неки нови тип уређаја за комуникацију, револуционарно другачији од постојећих.

ljudi kupuju znaci da je ok

Svojim gradjanima

Samo vrlo retke države koje su srećne da mogu da se zadužuju u sopstvenoj valuti. Većina duguju stranim institucijama.
Srbija (ako se nije nešto u međuvremenu promenilo) i ne dozvoljava svojim građanima da kupuju njene obveznice, to mogu samo banke.

Nazad
Vrh Dno