Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da li neko ko koristi paralelno mts i globaltel može da mi kaže da li je kvalitet signala isti? Znam da gt koristi mts mrežu ali dobijam oprečne informacije u vezi razlike između kvaliteta signala mts i gt.
Znam da je (lično iskisio) dok bio na A1 signal na globaltelu bio značajno lošiji negi na A1. Da li je ista situacija insa mts-om?
Unazad dve godine, relacija: okolina Beograda - okolina Smedereva = gotovo da nema nikakve razlike. Negde Globaltel ima 2/4 crte negde mts 3/4 crte, ugašen VoLTE.
U toku razgovora zna da padne kvalitet zvuka ali isto tako se i vrati.

Ja ne primecujem nikakvu razliku sa ili bez VoLte. Ranije kad sam imao HTC telefon, zvuk je bio briljantan, kao i mikrofon, hifi stereo 😀 ali vise ih ne prave.

Ja ne primecujem nikakvu razliku sa ili bez VoLte. Ranije kad sam imao HTC telefon, zvuk je bio briljantan, kao i mikrofon, hifi stereo 😀 ali vise ih ne prave.
Prave ih još uvek, zaključno sa prošlom godinom:

Offtopic al moram.
Pokojni HTC kakve su to masine bile,HD2,Desire HD....steta sto su propali ali zasluzili su 🙂

Od skora sam u Globaltelu, ako sam dobro shvatio prioritet u potrosnji gb ima net u paketu, pa onda izabrani bonus. Ispravite me ako grešim.
I jedno pitanje, roming gb za ZB i Global Travel se ne prenose obnovom paketa?

Poslednja izmena:
Tako je, prvo se troši internet iz paketa i iz jednokratnog prenosivog poklona 200 GB, pa tek onda bonus od 30, 40 ili 50 GB.
Zato taj novi bonus internet više nema smisla, pritom svaki mesec moraš ručno opet da ga biraš.
ZZB i EU roming internet se ne prenose.

Na koji način je moguće videti mesečni promet (broj potrošenih minuta i poslatih SMS) na GlobalTel broju, bez obzira na paket?

@magnetic Na nalogu se vidi preostalo od ukupnog, ali ne znam da li se resetuje kada se obnovi neki paket, nisam proveravo. Ali to što ti hoćeš nema, jedino možda ako im tražiš da ti pošalju neki izveštaj na mail o potrošnji, ako to uopšte imaju ili postoji.

Menjali su pakete i sada mi u aplikaciji za dva broja pise - "nemate aktivnih paketa" i "dodaj paket", pokazuje stanje kredita, a kartice rade normalno. Za treci broj aplikacija pokazuje sve kao i dosada, ali tog paketa nema u spisku paketa ( 8 Gb freepaid).

Prilozi

• Screenshot_20260503_195204.jpg
    Screenshot_20260503_195204.jpg
    70.6 KB · Pregleda: 92
Menjali su pakete i sada mi u aplikaciji za dva broja pise - "nemate aktivnih paketa" i "dodaj paket", pokazuje stanje kredita, a kartice rade normalno. Za treci broj aplikacija pokazuje sve kao i dosada, ali tog paketa nema u spisku paketa ( 8 Gb freepaid).
Jesi imao ukljucenu automatsku obnovu ili ne?!

Jesi imao ukljucenu automatsku obnovu ili ne?!
Jesam, na sva tri broja. Nesto su pokvarili u aplikaciji, godinu dana sam uplacivao redovno i nisam menjao pakete. I sada ne mogu da vidim potrosnju za dva paketa. Jedna kartica mi je u kameri 35 km daleko i treba da idem da je vadim da bih proverio kolicinu saobracaja. Pitanje da li ih mogu dobiti i telefonom, a u poslovnicama mts guzve.

Prilozi

• Screenshot_20260504_100431.jpg
    Screenshot_20260504_100431.jpg
    18.1 KB · Pregleda: 45
Jesam, na sva tri broja. Nesto su pokvarili u aplikaciji, godinu dana sam uplacivao redovno i nisam menjao pakete. I sada ne mogu da vidim potrosnju za dva paketa. Jedna kartica mi je u kameri 35 km daleko i treba da idem da je vadim da bih proverio kolicinu saobracaja. Pitanje da li ih mogu dobiti i telefonom, a u poslovnicama mts guzve.
Jesi probao sa logovanjem na web aplikaciju?

Nesto su zeznuli na aplikaciji ili serveru, nije samo kod tebe taj problem. Uglavnom paketi rade na kartici, ali se ne vidi koji je.

Nesto su zeznuli na aplikaciji ili serveru, nije samo kod tebe taj problem. Uglavnom paketi rade na kartici, ali se ne vidi koji je.
Onda bolje da ne diram, ispravice. Pokazuje mi stanje kredita, a za stanje preostalog saobracaja na istom broju pise nemam aktivnih paketa.

Meni nije radila automatska obnova pa sam morao da ih zovem da vrate. Rekli da je vrv bio sistemski problem sa karticnom naplatom. Juce u app probam da dopunim kredit, zbog parkinga, nece. Pise transakcija neuspesna, dostigli ste max br. pokusaja! Broj pokusaja - 1!😀 Preko sajta dopunuo bez problema! Tako da ni dopuna kredita u app ne radi kako treba. Ako cita neko od njih.😀 Sad vidim i ovo, bas su nesto zeznuli!!! J*bo ih update!

Ja srecom uvek nosim dva telefona, desilo mi se da sa yettelovim postpaid nisam mogao da platim parking jer nisu proknjizili uplatu i blokirali mi zvanje i sms, ali sam imao jos kredita na globaltelu i platio.

Na jednom broju isto kamera identicni problem, Zvao korisnicki i ona kaze koliko imam saobracaj , kredit itd ,

Za pet dana bice obnova paketa , ja uzmem rucno i obnovim paket i ono sve se vratilo u normali

podneo sam zahtev za prenos broja..stigla mi je kartica medjutim broj nije isti? 🤣 barem tako na kartici piše..

Preneo sam dva broja iz A1 u Globaltel, potpisao zahtev za prenos i dobio dve sim kartice. Prenos će biti odrađen za koji dan. Danas sam otputovo, zaboravio kartice i nisam u mogućnosti da aktiviram kad proces prenosa bude odrađen. Kod kuće sam tek krajem maja. Da li aktivaciju prenetih brojeva posle mesec dana pravi bilo kakav problem? Da li se gube petnaestodnevni bonusi sa inicijalnim kreditom od 50 dinara i dokle važi taj kredit? Da li važi tri meseca od trenutka aktivacije krajem maja ili se važenje kredita računa od trenutka prelaska u Globaltel?

Preneo sam dva broja iz A1 u Globaltel, potpisao zahtev za prenos i dobio dve sim kartice. Prenos će biti odrađen za koji dan. Danas sam otputovo, zaboravio kartice i nisam u mogućnosti da aktiviram kad proces prenosa bude odrađen. Kod kuće sam tek krajem maja. Da li aktivaciju prenetih brojeva posle mesec dana pravi bilo kakav problem? Da li se gube petnaestodnevni bonusi sa inicijalnim kreditom od 50 dinara i dokle važi taj kredit? Da li važi tri meseca od trenutka aktivacije krajem maja ili se važenje kredita računa od trenutka prelaska u Globaltel?
Poz!
predpostavljam da ti se neće ništa ni izgubiti jer nisi aktivirao karticu.
Čim aktiviraš dobijaš te bonuse i kredit.

Sinoc sam aktivirao jednu karticu, ali nisam dobio kredit od 50din, samo 10Gb neta i 100 min/sms do 21.5.
Na prethodnom broju koji je aktiviran pre 3 meseca bio je i taj kredit(50din), inace sam juce za njega podneo zahtev za prelazak u A1 zbog 6 meseci besplatnog Mega plana , danas zvali iz Globaltela i ponudili 30GB neta i neogranicene minute i poruke prema svima, ako sam dobro razumeo, isto besplatno 6 meseci.

Na prethodnom broju koji je aktiviran pre 3 meseca sam juce za njega podneo zahtev za prelazak u A1 zbog 6 meseci besplatnog Mega plana , danas zvali iz Globaltela i ponudili 30GB neta i neogranicene minute i poruke prema svima, ako sam dobro razumeo, isto besplatno 6 meseci.
Da 6 meseci besplatno plus GB nepotrošeni se prenose. Milina !

Nazad
Vrh Dno