Šta je novo?

Prevara u kojoj se korišćeni Seagate hard diskovi prodaju kao novi

Exos je enterprise disk, i svaka garancija na takav nov disk, manja od pet godina, je sumnjiva.

Garancija proizvođača je 5 godina ali prodavac može da je promeni ako hoće, dokle god nije kraća od 2 godine koliko propisuje EU...

Zašto bi kupac pristao na garanciju koja je manja od one koju daje proizvođač?

linkovao sam odgovarajuću temu. brkate saobraznost i garanciju, ukratko

I sta je preporuka sad? Kupiti Seagate Ironwolf 4TB ili nesto drugo od 4TB?

nema tu preporuke. gleda se cena da bi se na osnovu nje moglo da se pretpostavi da li je obnovljen (refurbished) ili stvarno nov hard disk

Znaci kod baba Milojke da baci pasulj pa sta sudbina i trenutni polozaj zvezda kazu, cudna je stvar danasnja tehnologija.

Ima neko iskustva sa Dotmarket.r* prodavnicom?
Narucio kod njih Exos 7E10 8TB ST8000NM017B daju 5god garsancije. Cena veoma povoljna.

Sada je malo kasno, samo odmah proveri da li je disk sasvim nov ili "sređeivan", mnogo toga kruži okolo. Puno refurbišed ili vraćenih a upotrebljavani.

Inace se ne daje pet godina garancije na koriscene diskove, koliko znam.

SEAGATE EXOS 7E10 8TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA ST8000NM017B je kod madjara 19000 navodno

Sada je malo kasno, samo odmah proveri da li je disk sasvim nov ili "sređeivan", mnogo toga kruži okolo. Puno refurbišed ili vraćenih a upotrebljavani.
Nisam platio jos, narucio sam sa licnim preuzimanjem i placanjem tako da nije kasno.
Sto covek kaze na koriscene se ne daje 5god garancije ali ko zna.
Sa 22k su ubedljivo najpovoljniji u gradu.
Kako mogu da znam da li je ne koriscen dok ga ne instaliram i odradim test sa Sentinelom?

@PapaBear66
Uzimao sam kod njih dva puta klimu i jednom laptop, jer su bili najpovoljniji i sve je prošlo ok.

Preuzeo danas HDD SEAGATE EXOS 7E10 8TB. 2025 proizvodnja.
Kazu ljudi nov skroz i dali mi garanciju 60m.
Sta je cudno je da je Bulk fazon u antistatickoj kesici koja je pocepana.
Nema tragova koriscenja, makar ne vidim na prvi pogled.
Kad ga nakacim provericu sta kaze Sentinel.

Nazad
Vrh Dno