Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Kalibracije boja, firmver displeja
Pomavljam,taj problem je imao s24 ultra na pocetku,upeglan uspesno

Znam da možda nije skroz za ovu sekciju, ali planiram upgrade telefona pa me zanima iskustvo iz prve ruke.

Da li je neko koristio Samsung Galaxy S25 Ultra i Samsung Galaxy S26 Ultra i može da kaže koji je realno bolji?

Na KP vidim da se S26 Ultra već može naći oko 950€, dok je S25 Ultra oko 800–820€, pa me zanima da li ta razlika od ~130€ ima smisla ili ne.

Najbitnije su mi:
baterija (koliko stvarno drži, ne specifikacije)
kamera (fotke i video u realnim uslovima)

Znam da je i iPhone 17 generalno jači po kameri, ali za te pare bih mogao uzeti samo base model, a Android mi je iskreno draži jer sam navikao.
Kolega @ICE je jedini koga znam da je odradio tranziciju i imao uporedo telefone desetak dana. Kada sam uzimao 25U od njega, reče mi da je na novijem modelu primetno bolja baterija i da je fluidniji. Kamere su neminovno nešto bolje i imaš (beskorisni) privacy ekran. Sve u svemu, ako je samo 130e u pitanju, ja lično bi išao na 26U.

Kalibracije boja, firmver displeja
Pomavljam,taj problem je imao s24 ultra na pocetku,upeglan uspesno
Problem na s24u je bio los vivid mod, i to su resili softverski jer je moguce. Ovde je displej fizicki osakacen, da bi opcija privacy uopste bila moguca.

Cak i kada je Privacy iskljucen, primetna je razlika i neminovno je da 25U, bar po pitanju toga, ima bolji displej, kineska konkurencija i više. Kome privacy igra nesto u zivotu, moze to da zrtvuje, nije strasno. Tldr, ne moze biti reseno softverski, jer problem nije iste vrste kao na 24U nekad.

Poslednja izmena:
Kolega @ICE je jedini koga znam da je odradio tranziciju i imao uporedo telefone desetak dana. Kada sam uzimao 25U od njega, reče mi da je na novijem modelu primetno bolja baterija i da je fluidniji. Kamere su neminovno nešto bolje i imaš (beskorisni) privacy ekran. Sve u svemu, ako je samo 130e u pitanju, ja lično bi išao na 26U.
Baterija je odlicna,koristim ga par dana,fluidnost bez zamerke,meni privacy njje bitan uopste ali zeleo sam posle 3 godine uzeti nesto posle s23 ultre i naravno da cu ici na nesto najnovije,kamere iskreno nisam nesto ni gledao ,ne ocekujem nesto puno tu jer da gledam to nikad Ultru ne bih uzeo

Samsung: Verujte nam, prodaje se ovo kao alva, kupite i uverite se i sami. Evo i slika, verujte nam.

I to vam je tako 😂
Bas to, toliko je dobro da na KP-u vakum pakovanje izmedju S25U i S26U je 130e sa garancijom domacih operatera.
Nikad brzi pad u svom zivotu nisam video

Ni jedan Samsung se nije proslavio držanjem cene samo je lakša prodaja u odnosu na druge androide. Tako je meni s26 ultra pomogla da prodam svoj s25u nakon premijere po većoj ceni nego što sam mogao 6 meseci ranije 😁

Nisam siguran za jabuku, sve imam utisak da npr 16 pro max idalje ima junacku cenu u odnosu na konkurenciju

Ali stoji i pitanje koliko ga je uopste moguce naci u prodaji... Cinjenica da nov apple bude skuplji od pandana samsunga, ali mislim da se prica vise odnosila na polovne modele, i "drzanje" cene, kada ga npr prodajes nakon godinu dve koriscenja ...

Ni Apple vise ne drzi cenu.
Al kada bi se zezali, razlika je velika, pri tom je 17 Pro Max izašao ranije prošle godine septembar, imao je više fore da padne cena.
Cene na KP za nove:
17 PM 512GB oko 1450-1500e
S26U 512GB - 1050e
17 PM 256GB - 1260-1310e
S26U 256GB - 950e i manje

Poslednja izmena:
Apple drži cene fenomenalno, kao što ni jedan Android nikad nije. Ali da budemo realni, to je zbog mentaliteta jabučara više nego zbog bilo čega drugog. Viđam često klince i klinke koji se lože na iP i uzimaju bilo koji model do kog mogu da dobace. Nebitno je što je već više godina star, sa krš zamenskom baterijom i flekicom na kameri - može brate, bolje to nego neki savršen Poco, Oneplus i sl. Oni međusobno misle da im to donosi nekakav status, a valjda u tim krugovima stvarno i donosi.

Kako god, nema ta logika puno zajedničkog sa prosečnom forumskom pričom gde se komentariše kvalitet uređaja, tehnologija, odnos uloženo-dobijeno...

Složio bih se donekle, ali uzrok toga jeste da su drugi brendovi sami krivi za to zbog gluposti u prošlosti koje su se dešavali, na to dodaj koliko novih telefona godišnje izbace da se izgubi čovek, dok su ovi dugo imali jedan ali da radi kako treba, bez da moraš da menjaš rom, istalirš gcam, exinos loš signal i slaba baterija i mnoge druge stvari.
Sa druge strane zaslužna je i Apple politika, prestaje proizvodnja stare Pro/PM serije odmah po izlasku nove, tako sami sebi ne ubijaju prodaju novom modelu već ga forsiraš da samo on ima (a ovde si do skoro mogao pročitati bolje S25 ultra po staroj ceni).

Doprinosi padu cene i to sto su samsungovi modeli najblaze receno tuzni poslednjih godina, pa u najmanju ruku suštinske razlike izmedju 23u i 26u nema. I onda sta ces, daj samo da se prodaje.

A "možda" i doprinosi što nema izbora - jedna firma, jedan OS, jedan proizvođač i "ekosistem" - zatvoren sistem 🙂
Apple jednom godišnje servira nov hardver i izbor je hoćeš/nećeš 😀

Kod androida ima konkurencije i izbora /modela/proizvođača/skinova/hardvera/cena...

Uzeo sam 26U i interesuje me da li ima aktivna maska kao ova za 24U. Ovu što sam uzeo nikako ne mogu da podesim ai sumnjam da ja falš, možda i neznam oko podešavanja. Svaka pomoć bi mi dobrodošla.

Prilozi

• IMG_0298.jpeg
    IMG_0298.jpeg
    246.1 KB · Pregleda: 23
Znam to nego sam nabavio ovu crnu i dobio uputstvo za instalaciju, instalirao, i na ekranu mi se pojavi da je instalirano, čak i sat sa trakom ide kako treba, ide i vreme kako treba ali poklopac nije aktivan… možda je neko nešto pokušavao .

Apple drži cene fenomenalno, kao što ni jedan Android nikad nije. Ali da budemo realni, to je zbog mentaliteta jabučara više nego zbog bilo čega drugog. Viđam često klince i klinke koji se lože na iP i uzimaju bilo koji model do kog mogu da dobace. Nebitno je što je već više godina star, sa krš zamenskom baterijom i flekicom na kameri - može brate, bolje to nego neki savršen Poco, Oneplus i sl. Oni međusobno misle da im to donosi nekakav status, a valjda u tim krugovima stvarno i donosi.

Kako god, nema ta logika puno zajedničkog sa prosečnom forumskom pričom gde se komentariše kvalitet uređaja, tehnologija, odnos uloženo-dobijeno...
Zasto sto memtalitet dece po pitanju telefona je drugaciji, jer im uglavnom kupuju roditelji. Ali kad pocnes sam da placas, onda gledas odnos cene i kvaliteta, tj sta nudi. Pre bih uzeo samsung nego Iphone. Moje misljenje

Nazad
Vrh Dno