Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Kalibracije boja, firmver displeja
Pomavljam,taj problem je imao s24 ultra na pocetku,upeglan uspesno

Znam da možda nije skroz za ovu sekciju, ali planiram upgrade telefona pa me zanima iskustvo iz prve ruke.

Da li je neko koristio Samsung Galaxy S25 Ultra i Samsung Galaxy S26 Ultra i može da kaže koji je realno bolji?

Na KP vidim da se S26 Ultra već može naći oko 950€, dok je S25 Ultra oko 800–820€, pa me zanima da li ta razlika od ~130€ ima smisla ili ne.

Najbitnije su mi:
baterija (koliko stvarno drži, ne specifikacije)
kamera (fotke i video u realnim uslovima)

Znam da je i iPhone 17 generalno jači po kameri, ali za te pare bih mogao uzeti samo base model, a Android mi je iskreno draži jer sam navikao.
Kolega @ICE je jedini koga znam da je odradio tranziciju i imao uporedo telefone desetak dana. Kada sam uzimao 25U od njega, reče mi da je na novijem modelu primetno bolja baterija i da je fluidniji. Kamere su neminovno nešto bolje i imaš (beskorisni) privacy ekran. Sve u svemu, ako je samo 130e u pitanju, ja lično bi išao na 26U.

Kalibracije boja, firmver displeja
Pomavljam,taj problem je imao s24 ultra na pocetku,upeglan uspesno
Problem na s24u je bio los vivid mod, i to su resili softverski jer je moguce. Ovde je displej fizicki osakacen, da bi opcija privacy uopste bila moguca.

Cak i kada je Privacy iskljucen, primetna je razlika i neminovno je da 25U, bar po pitanju toga, ima bolji displej, kineska konkurencija i više. Kome privacy igra nesto u zivotu, moze to da zrtvuje, nije strasno. Tldr, ne moze biti reseno softverski, jer problem nije iste vrste kao na 24U nekad.

Poslednja izmena:
Kolega @ICE je jedini koga znam da je odradio tranziciju i imao uporedo telefone desetak dana. Kada sam uzimao 25U od njega, reče mi da je na novijem modelu primetno bolja baterija i da je fluidniji. Kamere su neminovno nešto bolje i imaš (beskorisni) privacy ekran. Sve u svemu, ako je samo 130e u pitanju, ja lično bi išao na 26U.
Baterija je odlicna,koristim ga par dana,fluidnost bez zamerke,meni privacy njje bitan uopste ali zeleo sam posle 3 godine uzeti nesto posle s23 ultre i naravno da cu ici na nesto najnovije,kamere iskreno nisam nesto ni gledao ,ne ocekujem nesto puno tu jer da gledam to nikad Ultru ne bih uzeo

Samsung: Verujte nam, prodaje se ovo kao alva, kupite i uverite se i sami. Evo i slika, verujte nam.

I to vam je tako 😂
Bas to, toliko je dobro da na KP-u vakum pakovanje izmedju S25U i S26U je 130e sa garancijom domacih operatera.
Nikad brzi pad u svom zivotu nisam video

Bas to, toliko je dobro da na KP-u vakum pakovanje izmedju S25U i S26U je 130e sa garancijom domacih operatera.
Nikad brzi pad u svom zivotu nisam video
Koliko god da ga volim, ni 25U se nije proslavio drzanjem cene, ali mislim da je 26 ipak rekorder po tom pitanju, u onom negativnom smislu logicno 😅

Nazad
Vrh Dno