Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Moze pomoc... Presao na globaltel i ukljucili su volte. Medjutim, kod mene u telefonu volte ne postoji. Nema oznake. Kada ubacim A1 karticu, volte se pojavi. Vratim globaltel... nema ga. Dva puta sam zvao kor. servis i kazu da je kod njih sve u redu. Kada okrenem *801# dobijem da je volte ukljucen, probao i sa avio modom, i restartom... nista. Ima li nade? Ili i dalje njih da zovem...
Prebaci karticu u drugi telefon, i probaj u njemu da aktiviraš volte, pa vrati u svoj telefon. Svakako ćeš ga ugasiti vrlo brzo jer ne radi kako treba.

Globaltel 4G i 5G juce,
centar stare Karaburme kod omladinskog stadiona.

Prilozi

• Screenshot_20260426_081700.jpg
    Screenshot_20260426_081700.jpg
    24.4 KB · Pregleda: 99
Ako uključiš ovu opciju, ide na 3G uvek.
Osim ako si u području (ruralnom) na kome su nove mts bazne stanice koje nemaju 3G sloj opšte. Od prošle godine, mts ne pušta 3G na novim BS. Ako te ipak pokriva neka starija, preći će na 3G.

Globaltel 4G i 5G juce,
centar stare Karaburme kod omladinskog stadiona.

I mene zeza nešto, ranije sam pisao da mi bez obzira na lokaciju, speedtest nekad ne prelazi 50Mbps, kao da je limitiran na toj brzini. Juče sam probao kući, sa direktnim pogledom na baznu stanicu,
gde sam znao da izvučem 200-300 Mbps ranije, tipa 2 testa guraju 120-140 Mbps, a 8 su kao limitirani na 50 Mbps, čak i skoči malo brže u početku pa padne na 50ak Mbps

Sve zavisi od lokacije.
Ne, nisi shvatio, upravo to je ono što i pišem, kao mi je kao soft limitiran nekada protok na oko 50 Mbps, nezavisno od lokacije i bazne stanice, tipa kući imam 3CA 800+1800+2100 a kod Čaira u Nišu mi se kačio na 2600 Mhz, kod dede 3CA (sve 4G) i svuda max 50Mbps par dana, i posle opet tera 200-300. Nema veze s drugim operaterima i ne upoređujem s njima.

Na primer u DE sub-provajderi kao Lidl i slicni koriste mreze glavnih igraca, ali su ograniceni na 25-50 Mbs, i to je jasno navedeno. Mozda ce to da bude i biznis model kod nas za ne-premijum suboperatere

Obrisaše mi paket noćas. Imala sam dovoljno kredita da produže paket i nisu ga produżili nego su pokušali da mi skinu sa kartice na kojoj nije bilo novca. I obrisaše mi sve.
Je li postoji opcija u Globaltel aplikaciji da se izabere podrazumevani nacin automatske dopune - izmedju kredita i kartice za koju su vec uneti podaci?

Par puta sam ovde napisao da mi zadnji dan pred obnovu nestane malo od uplacenog kredita. Tek toliko da paket ne moze da se obnovi. Pa onda trci do trafike i doplacuj ponovo, da se sa njima ne bih raspravljao oko 80-90 dinara. Ko ne obrati paznju, naplatice mu.
Daleko su oni od korektnog.
Njima da dam broj kartice da skidaju kako im se prohte ? Ni u ludilu. I ne samo njima, nikome.

Isto mi se dešavalo na mts-u pre....nemam pojma...20 godina već. Bilo je onda da se uplati 100 din i sa tih 100 din može da se dobije 1000 min u mreži. Ako uplatim 100, odmah imam 99 i ne mogu da uplatim to. A ako uplatim 200din, od preostalih 100din svaki dan skidaju prvo po 3 din pa pred kraj po dinar. Bila sam klinka tad pa su me ubedili da sam se pretplatila na servise iz novina. Zato nikad više nisam kod njih imala broj do sad. A i ovaj ću da vratim u a1 jer mi je bilo do 200gb neta. Ako mi ne vrate to, doviđence.

Isto mi se dešavalo na mts-u pre....nemam pojma...20 godina već. Bilo je onda da se uplati 100 din i sa tih 100 din može da se dobije 1000 min u mreži. Ako uplatim 100, odmah imam 99 i ne mogu da uplatim to. A ako uplatim 200din, od preostalih 100din svaki dan skidaju prvo po 3 din pa pred kraj po dinar. Bila sam klinka tad pa su me ubedili da sam se pretplatila na servise iz novina. Zato nikad više nisam kod njih imala broj do sad. A i ovaj ću da vratim u a1 jer mi je bilo do 200gb neta. Ako mi ne vrate to, doviđence.
Uplati kredit i zovi .

Tako i meni bilo sa mts. Kupio sim i uplatio kredit za neki paket. Ubacim sim u telefon i da otvorim aplikaciju, izadje mi obavestenje - nemate vise kredita !? I ja nazovem korisnicki servis, gospodja kaze - e pa skup je internet, trebali ste na wifi i online da aktivirate. Oni meni ceo kredit obrisali za 5 sekundi, a uplatio sam vise od cene paketa.

Da li neko ko koristi paralelno mts i globaltel može da mi kaže da li je kvalitet signala isti? Znam da gt koristi mts mrežu ali dobijam oprečne informacije u vezi razlike između kvaliteta signala mts i gt.
Znam da je (lično iskisio) dok bio na A1 signal na globaltelu bio značajno lošiji negi na A1. Da li je ista situacija insa mts-om?

@mlax37 Signal je na veliku većinu mesta uglavnom isti, ali na nekim mestima recimo globaltel ima bolj signal, a negde mts... od čega to zavisi nemam pojma.
Evo recimo trenutno gde se nalazim signal:
Screenshot 2026-04-28 at 06.33.24.png

Poslednja izmena:
na koji band se nakaci long range ili low range (na brzu stanicu ali manji domet ili na sporiju al veci, kolko je zagusena neka stanica bi trebalo da ima isti efekat na oba) globaltel bi u principu trebalo da ima manji prioritet iliti mts korisnici imaju prioritet, a posle globaltel i ogranicili su 5g na 400mbit na globaltel bese

na koji band se nakaci long range ili low range (na brzu stanicu ali manji domet ili na sporiju al veci, kolko je zagusena neka stanica bi trebalo da ima isti efekat na oba) globaltel bi u principu trebalo da ima manji prioritet iliti mts korisnici imaju prioritet, a posle globaltel i ogranicili su 5g na 400mbit na globaltel bese
Ovo lupaš napamet, ili si pročitao negde? Ili je neko iz telekoma rekao ovo? Pošto ja nemam takvo iskustvo. Evo 200 metra dalje od prethodne lokacije , i dalje globaltel ima bolji signal.

IMG_0492.jpeg

jer je inace tesko da se procita malo sa neta i foruma, kucaj zvezdica3001#12345#zvezdica pa vidi necu da se svadjam vec me iznervirah radnica u a1, diktiram joj broj 0677 kaze ona ne nije kazem molim ona kaze pozivni je 067 znaci samo sto joj nisam dao plan numeracije brojeva tkd da, u svakom slucaju proveri u field test mod (to je taj kod iznad)

Pozdrav drustvo,

Jedno pitanje vezano za za ovu novu promociju Globaltel-a.
Ja vec duze vreme imam aktiviran freepaid easy, i vidim da i dalje dobijem onih 30gb, a vidim i opciju ovog novog bonusa. Da li ako aktiviram bonus, gubim ove dodatne gb i vise se nece obnavljati sto mi je logicno ili nesto nisam dobro razumeo?

Pozdrav drustvo,

Jedno pitanje vezano za za ovu novu promociju Globaltel-a.
Ja vec duze vreme imam aktiviran freepaid easy, i vidim da i dalje dobijem onih 30gb, a vidim i opciju ovog novog bonusa. Da li ako aktiviram bonus, gubim ove dodatne gb i vise se nece obnavljati sto mi je logicno ili nesto nisam dobro razumeo?
Koliko vidim ne gubise nista
global.png

Nazad
Vrh Dno