Šta je novo?

Koaksijalni kabl koji vam je ostao od kablovske televizije je brži od mesh Wi-Fi mreže

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Koaksijalni-kablovi-kablovska.webp

Koaksijalni kabl koji vam je ostao od kablovske televizije je brži od mesh Wi-Fi mreže​

MoCA standard omogućava da iskoristite koaksijalni kabal zaostalih instalacija za stabilniji i brži internet od klasične Wi-Fi mreže

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...ovske-televizije-je-brzi-od-mesh-wi-fi-mreze/

Занимљив чланак, нисам знао за ово. Баш имам сличну ситуацију у стану, добро је знати.

Važno je proveriti i da li splitter podržava frekvencije do 1675 MHz (standardni stari spliteri idu do 1000 MHz). Ono što je dobro u celoj priči jeste da bilo koji tip internet konekcije može na ovaj način da se razveže.

Koaksijalni kabal je izuzetno kvalitetan, jedino je šteta što su kablovski operateri postavljali rg6 umesto rg59 kvalitet je značajno bolji. Ja sam svojevremeno rg59 koristio čak i za povezivanje zvučnika, probajte, iznenadićete se.

A ako imam kablovski internet?

Koaksijalni kabal je izuzetno kvalitetan, jedino je šteta što su kablovski operateri postavljali rg6 umesto rg59 kvalitet je značajno bolji. Ja sam svojevremeno rg59 koristio čak i za povezivanje zvučnika, probajte, iznenadićete se.
Šteta što smo "pogrešili" 😉
RG 6 je u svakom smislu superiorniji, nešto si pobrkao druže
Što deblji provodnik to manji gubici na visokim frekvencijama.
Kad kupuješ traži dvostruko ili četvorostruko (double or quad shield) širmovan kabl,još bolje a srednji provodnik što deblji 1mm + i sa što više bakra.
Generalno do 50hz RG 59 sve ostalo RG6.
U slučaju da su bužiri baš tesni ili već postoji 59 u instalacijama onda ok do 10- 15m ...20m max. Gubici su svakako merljivi već na par metara.
On može za CCTV ili ako ti treba za kompozitni video .. za audio kabl, ali opet na kraćim dužinama i opet za niže frekvencije.

Pozdrav

Ma kakvi mešovi, to je sve za otimanje para. Ja sam još pre 10 godina spojio preko wifi veze 3 TP link rutera koji su koštali 60 eura i sve to radilo bez problema i bez kolizije. Ma idi begaj....
A kabal je uvek kabal, bilo i biće...

Nazad
Vrh Dno