Šta je novo?

Avio kompanije, lowcost letovi i iskustva

nemas lowcost let do valensije iz bg-a ..samo airsrbija
moze povoljnije do alikantea

Meni se prošle godine više isplatilo kolima do budimpešte, jedna noć u hotelu i onda za Valensiju, nego iz Bg. I to baš ozbiljno jeftinije bilo. 200e su bile karte za nas troje, 200e put do BUD i 100e noć u hotelu, mislim da je 700e bilo iz BEG direktno.

Na aerodromu na Malti su mi gledali power bank. Sve je bilo ok, 20.000mA/h i mislim da ima oznaku CE. Čini mi se da se i na to obraća pažna

To CE ti sigurno nista ne znaci jer je to kineska spletka da napisu CE na svojim proizvodima.

To njihovo CE znaci "China Export", pravo CE je nesto drugo. Razlika je u razmaku, kod kineza je veci razmak izmedju slova koliko se secam.

Onda samo gledaju kapacitet. Ja se izcimao da nije tronozac. Na skeneru ga uvek vide kao nesto drugo. Kao ono baterija

CE ознака у Европи значи да уређај задовољава минимум прописа за продају у ЕУ/ЕЕЗ. За сад то нико у Европи не проверава.

Fun fact: Wizz od 16. 04. do 20. 05. ce imati let Nis-Stuttgart-Nis!

Kakva su iskustva sa Lufthansom?
Koliko bi trebalo doci ranije na aerodrom kada se kod njih cekira?
Par ljudi mi je reklo 2 sata najmanje, a neki kazu da je mozda bolje 3 ili 4. I ova dva mi je previse jer poprilicno putujem do samog aerodroma.

Letio sam nekada davno Lufthansom, i sve normalno, kao i obicno 2h pre poletanja. I to zavisi gde putujes, ako je USA onda ranije.

Kakva su iskustva sa Lufthansom?
Koliko bi trebalo doci ranije na aerodrom kada se kod njih cekira?
Par ljudi mi je reklo 2 sata najmanje, a neki kazu da je mozda bolje 3 ili 4. I ova dva mi je previse jer poprilicno putujem do samog aerodroma.

Ako je LF veliki igrac na tom aerodromu, ima mnogo saltera (i u BG ima) pa je cekanje samo oko security i pasoske. Nema veze sa samom LF

U Stutgartu moze da bas zatreba na pasoskoj (gore nego u Africi haos je bilo zadnja dva puta, ali bukvalno, 2h pasoska, zakasnili bi da nije kasnio i avion; jednom su hteli da se pobiju ljudi jer se upadalo preko reda a policiju bolelo uvo)
(EES nije radio, bio je cist bezobrazluk)

Ko planira neko putovanje uzmite karte što pre, jer će barel "malo" da skoči 😉. CEO od American Airlines već sprema scenario 175$/b, a tu već kreće seĉa letova.

Ko planira neko putovanje uzmite karte što pre, jer će barel "malo" da skoči 😉. CEO od American Airlines već sprema scenario 175$/b, a tu već kreće seĉa letova.
To ce se sigurno desiti i reci ce kad padne cena "a pa mi smo po vecoj kupili" 🙂
S tim da su karte realno vec skupe i mogu samo manje putnika da prevoze za isti promet.

Nista ih ne sprecava da otkazu letove.

SAS већ отказује летове и поскупљује, једино нисам сигуран да ли су поскупљивали постојеће резервације јер немам тренутно ништа резервисано код њих.

Kompanije koje otkazuju bliskoistocne letove zbog sukoba imaju neplanirani visak goriva.
Tako da gro evropskih ako poskupi to radi zbog extraprofita samo.

Desilo mi se par puta i u proslosti da mi Wizz Air aplikacija zabaguje kad presaltam mesec, npr, kad odem na sledeci ostane prethodni - To mi se i sinoc desilo kad sam bukirao let, i uzmem povratnu kartu 13-21. maj umesto 13-21. jun.
Ujutru sam odmah primetio, pokusao da stupim u kontakt sa agentima i verovali ili ne 2/3 su mi spustili slusalicu pre nego sto sam i uspeo da iznesem problem, treci agent mi je rekao da pozovem opet i 'cekam dok automat ne zavrsi govor i onda ce me povezati sa agentom koji je zaduzen, izmedju ostalog, i za 'flight change date'. Naravno, nakon toga, niko mi se nije ni javio.
Preko aplikacije pokusavam da uradim sam change flight date ali karta me izadje skuplje (bukvalno, ne preuvelicavam sada) nego kada bih uzimao potpuno novu povratnu kartu za jun nevezano za ovaj servis.
Kad pokusam da cancelujem let, nude mi refundaciju od 1 evra.
Nemam Wizz Flex, imam Wizz Standard membership.
Da li je neko imao slicno iskustvo ili zna da li se moze uopste refundirati neki normalan novac?
Pisao sam im i mejl ali tek od toga nista ne ocekujem, ako mi uopste i odgovore na isti.

Ovo leto ce biti veoma problematicno za letove. Kerozin je sve skuplji i nema ga zbog blokade ormuskog

Nazad
Vrh Dno