Šta je novo?

Uvedena WhatsApp Plus pretplata: Šta nudi i koliko košta

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
WhatsApp-ilus260126.webp

Uvedena WhatsApp Plus pretplata: Šta nudi i koliko košta​

Šta je WhatsApp plus, kome je dostupna pretplata, kako radi i koliko košta – sve to i još nekoliko vrlo važnih stvari otkrivamo baš u ovom tekstu…

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...vedena-upoznajte-whatsapp-plus-ponudu-i-cenu/

Mi neki, sećamo se kad je Whatsap nastao. Tada se plaćao oko 1 evro godišnje, čini mi se. Tako da, nije prvi put.
I nemojte, gospon Čaviću, molim vas, da poredite WHatsapp i Viber. Ako vama kao IT stručnjaku nije ogromno đubre, onda nemamo o čemu da razgovaramo. Viber je u Srbiji i sličnim zemljama uzeo zamah samo zato što je daleko pre Whatsappa nudio glasovne pozive. A mi imamo tonu rođaka, prijatelja i saradnika u inostranstvu, pa se gledalo kako da se čujemo besplatno. Dodatno, u to vreme, srpski operateri nisu nudili pakete sa izdašnim brojem minuta, pa je besplatno bilo besplatno. I tako je nesrećni Viber pustio korenje. I danas pod snažnim marketingom, roditeljskih grupa i ostalo, drži svoje mesto. Pitajte bilo koga u Italiji, Španiji, Austriji da li imaju Viber. Pogledaće vas ili zbunjeno, ili sa podsmehom. Ne pitajte kako znam.
Tako da, WHatsapp se samo vraća svojim korenima i uopšte ne podseća na Viber. Ne daj bože da podseća. Plaćaču im pretplatu sa zadovoljstvom.

Sve je receno:

1776853652976.png

Ne moze Cunkeberg da spijunira u usa, al' zato moze sve ostale.

Вајбер ми је јако лоша апликација, баш је не волим. Нужно зло.

Ne razumem dramu oko Vibera, meni radi bez ikakvih problema. Još ima i spam protection/caller ID koji zapravo radi. Ne znam u čemu je tolika razlika, nekome se više sviđa zelena od ljubičaste boje? Osim toga, WA za razliku od Vibera , uvek ima neki proces koji burgija u pozadini i troši bateriju.

Једноставно ми не лежи апликација. Баговита је, неке функционалности не раде како треба. Не могу да искључим звук позива (ако искључим звук апликације, нотификације се не чују, али позиви да). Када је укључен звук, нотификације су прегласне.

Ово говорим о свом искуству, некоме можда ово не смета.

Viber ima biznis inbox koji se ne moze ukloniti, reklame, promocije, spam.. odvratno, uzasno, nuzno zlo u ovoj sredini 😀 whatsapp je bolji po tom pitanju ali i dalje skupljaju gomilu meta podataka za razliku od signala. Sto se tice ove supskripcije nista spec to ima i telegram i viber, da su ubacili we wont collect your data za te pare pa da i ima smisla

Ja nemam bagova i ne znam koje funkcionalnosti ne rade. Zvuk notifikacije mi je podešen kao i zvuk notifikacija na telefonu generalno, nisu glasnije od svih ostalih. Ne znam, ja baš nemam problema sa njim. Kako sam ubacio adguard, nemam nikakvih reklama niti spama. Lično, više mi smeta stalna aktivnost WA u pozadini. Svi ovde pišu o bagovitosti i krš aplikaciji, moje iskustvo je potpuno suprotno.

Slika gore navodi na pogrešan zaključak - neko može da pomisli da se Viber ne koristi u Zapadnoj Evropi, napr. Ne, ne koristi se uopšte, kako da ne. Nego sve pare zarađuju od korisnika sa Balkana, how yes no?
Problem je što slika prikazuje samo jednu, najpopularniju, aplikaciju, po zemlji, a ne broj korisnika ili zastupljenost u procentima. Pa ispada da se Viber koristi samo u Srbiji, BiH, Belorusiji i Ukrajini?
Pozdrav

User-Provided Information

Account

Mobile phone number and basic information.
MessagesUndelivered messages and forwarded media may be temporarily stored on WhatsApp’s servers in an encrypted form.
ConnectionsPhone numbers of contacts uploaded to WhatsApp can be managed by WhatsApp in a manner which does not allow them to be identified by the company.
StatusStatus information is shared with WhatsApp.
Transactions and PaymentsWhatsApp processes payment and transaction information such as shipping details and transaction amount if you use the app’s payment systems.
Customer supportUsers can divulge information to WhatsApp customer support of their own volition.
Automatically Collected Information

Usage and log data

WhatsApp collects “service-related, diagnostic, and performance information” in addition to other data about user activity. This includes when you registered, what services you use, your profile photo, whether you are online, your “Last Seen” date, and more.
Device and ConnectionWhatsApp collects hardware information such as smartphone model, operating system information, battery level, signal strength, app version, browser information, mobile network, connection information (including phone number, mobile operator or ISP), language and time zone, IP address, device operations information, and identifiers (including those unique to other Facebook products).
LocationPrecise location information is collected if and when the user has opted into location-related features and uses them. In addition, IP addresses and phone number area codes are used to estimate your general location.
CookiesWhatsApp uses cookies to “operate and provide our Services, including to provide our Services that are web-based, improve your experiences, understand how our Services are being used, and customize them”.
Third-Party Information
Data from othersWhatsApp collects and stores information about you from other users, such as your phone number and name.
“You should keep in mind that in general any user can capture screenshots of your chats or messages or make recordings of your calls with them and send them to WhatsApp or anyone else, or post them on another platform,” WhatsApp states.
User reportsOther users or third parties who report you may provide information about you to WhatsApp.
Businesses on WhatsAppBusinesses interacting with customers may provide information about their interactions with you to WhatsApp.
Service ProvidersWhatsApp states that it works with third-party service providers and other Facebook-owned companies to help it improve its services. “These companies may provide us with information about you in certain circumstances; for example, app stores may provide us with reports to help us diagnose and fix service issues,” WhatsApp states.
Third-Party ServicesWhatsApp allows you to use its services in connection with other third-party services or Facebook-owned companies.
“If you use our Services with such third-party services or Facebook Company Products, we may receive information about you from them; for example, if you use the WhatsApp share button on a news service to share a news article with your WhatsApp contacts, groups, or broadcast lists on our Services, or if you choose to access our Services through a mobile carrier’s or device provider’s promotion of our Services,” WhatsApp states.

Ja plaćam Viber Plus kako bi smanjio reklame. Biznis inbox nažalost ne može da se blokira niti ukloni i zato ne volim tu aplikaciju.
WhatsApp koristim mnogo manje, ali mi je bolja jer ne smara reklamama i reklamnim porukama. Tako da nema potrebe da se plaća pretplata zbog stikera i "premium zvona".

Koristim viber i whatsapp i ne vidim ni u jednoj problem. Obe rade za ono cemu sluze. Niti imam reklame , ok ima poneka onako , gore u ekranu, ili izmedju dve chat grupe, ali to nije nista napadno kao kod nekih free aplikacija.

Nazad
Vrh Dno