Šta je novo?

Gde najpovoljnije novi mac kupiti?

KP madjari se obicno ne ugradjuju oni rade za VAT, oni tamo vrate vat a ovde udje bez placanja poreza. Vidi se da si tip osobe da ti je dinar ko tepsija, to sto ti trazis uradis a bez spostvenih kontakata to tako ne ide, ko kod na internetu nadjes uzece ti neku proviziju imas raznih rizika na kraju sve to moze da ti presedne. Imas de prevoz mozes preko njih da uzmes u nemackoj mozda to nije losa varijanta ali svako je sve van KP veliko cimanje ako vec neko od tvojih prijatelja ne ide u USA da to donese.

ma da naravno da se niko ne javlja svi ti ljudi su u ozbiljnim pricama, nisu to indijanaci preprodavci robe za reciklazu u EU koja stigne do nas. KP prodavci robe iz EU imaju ozbiljne kontakte preko koga to sve zavrsavaju to je valjda svako me jasno.

Mislim da DE Prevoz ne radi elektroniku i laptopove, pisalo je kod njih na sajtu.

Ja sam ti ponudio 2890€ + pdv i posavetovao da nađeš d.o.o da ti kupi, uzmu pdv. Dve godine garancije

U Americi izađe oko 2570€ (kada uračunaš porez) i to sa godinu dana garancije + mora da se otpakuje, baci kutija, jer rizikuješ da carina naplati 10% carine + 20% pdv.

Ili KP kada i ako se pojavi jer je to 'custom' konfiguracija koja se inače poručuje.

To su sve opcije na stolu.

Evo mali update:
Ovo moze svakome da se desi kada kupuje od preprodavaca.

Firma X kupi 50 MBP - Apple salje serial brojeve ili se rucno unose kasnije u sistem firme X
Firma X stavlja MDM (moze remote preko seriala) i posle izvesnog vremena proda 25 MBP kao visak.
IT sektor ne ukloni MDM sa svih MBP i nekome (meni) zapadne i onda cvrc milojka.

Jedan od nacina je da se direktno kontaktira vlasnik / it department i da se proveri da li je mbp ukraden ili je prodat
ako je prodat onda bi IT treba da skine mdm.

ako je kraden > onda nema pomoci

Ja sam dobio info da se ovo upravo meni desilo, da je prodat i da bi trebalo da mi je skinut MDM.
Upravo radim reinstall pa cu da vidim da li ce da se pojavi kasnije onaj prozor.
Ima li razvoja situacije?

Ima li razvoja situacije?

Jos uvek nije skinut MDM.

Posto je MBP za nemacko trziste, zena me tesi da su nemci jako spori po pitanju ovakvih stvari jer je dosta puta saradjivala sa njima.
Bez obzira na iznos novca koji je na stolu njih navodno boli uvo da se nesto preterano iscimaju kada je nekome
drugom frka...

Cimao sam AI da se raspitam oko licnog slanja email-a, i on sam mi je rekao da proces moze da traje vise business dana.

Ili mogu da ga zaključaju i prijave kao ukradenog jer ti ne znaš način na koji je taj laptop nabavljen.

Moj savet - vrati i uzmi novac nazad.

Ili mogu da ga zaključaju i prijave kao ukradenog jer ti ne znaš način na koji je taj laptop nabavljen.

Moj savet - vrati i uzmi novac nazad.

Znam znam, nasao sam kako da isproveravam da li je MDM skinut ako mi javi da je skinuto.

A sto se tice para, nece da vrati pare nazad jer je kutija otvorena...
Rekao mi je da ce mi dati isti mbp sa istim specs, ali pare ne vraca.

Pa i to je OK varijanta pod uslovom da i taj zamenski nije iz istog kontingenta.

Slazem se.
Samo sto bih morao odmah da proverim da li postoji MDM.
To sam mu i napisao, hot spot sa telefona i ako nema lock pozdravljamo se i to je to.

I proveriš serijske brojeve jer ti koji nabavljaju računare sa mdm-om takođe menjaju i serijske brojeve na ploči ili promene neki karakter u serijskom da bude neprimetno. 0 nude O ili L (l) bude isto kao i (I) veliko...

I proveriš serijske brojeve jer ti koji nabavljaju računare sa mdm-om takođe menjaju i serijske brojeve na ploči ili promene neki karakter u serijskom da bude neprimetno. 0 nude O ili L (l) bude isto kao i (I) veliko...

Proverio sam serial, isti je na about mac, na poledjini i na kutiji.
Kombinacija slova i brojeva je takva da ta vrsta manipulacije nije moguca (srecom, valjda..).

Ja sam ti ponudio 2890€ + pdv i posavetovao da nađeš d.o.o da ti kupi, uzmu pdv. Dve godine garancije

U Americi izađe oko 2570€ (kada uračunaš porez) i to sa godinu dana garancije + mora da se otpakuje, baci kutija, jer rizikuješ da carina naplati 10% carine + 20% pdv.

Ili KP kada i ako se pojavi jer je to 'custom' konfiguracija koja se inače poručuje.

To su sve opcije na stolu.
Ma druge to je covek kojie kupuje 3k evra laptop ako je za *******ciju znaci ima para, ako je za rad opet to donosi pare i nema realne potrebe da cedi svaki euro, plus vodi se nekim cenama koje nekad neko izvukao sletom dobrih okolnosti i on sada se hvata je to regularna situacija a ne je to izuzetak. Od 2009 godine je na forumu znaci stariji lik vrv i nema ni jednog prijatelja koji ide u USA ima tu mnogo indikatora da nesto nije kako treba. Eto i ti si mu dao vise nego ok ponudu.

Mislim da DE Prevoz ne radi elektroniku i laptopove, pisalo je kod njih na sajtu.
Meni drugar kupio CPU na nemackoj i poslao preko njih, nisam znao da ne sme tehnika ali sve mi se cini da se to samo ogradjuju ali realno ide sve kao u pastetu.

Nisam našao sada kod njih na sajtu da ne voze laptopove, ali sam našao da ne "primaju nove članove".
Verovatno ta varijanta otpada.

Screenshot 2026-04-22 at 13.23.12.png

imam ja nekog drugog lika koji mi se javio tj bila reklama na whatsapp to je neka zila od njih mogu da vam prosledim ali nisam nikada radio sa njim samo je ista fora

Nazad
Vrh Dno