Imam neku licnu deformaciju gde mi karakter prosto ne dozvoljava da kupim nesto upitnog kvaliteta. Ne patim od konzumerizma pa da bacam pare, ali kad mi treba nesto volim da kupim da to valja i radi kako treba (sto u danasnje vreme nije slucaj a ni garancija i to iz prilozenog).
🙂
Trenutno zivim u stanu u kuci, kuci koja nema skoro pa nikakvu izolaciju. Iznad je otvoren tavan sa propalim gredama i krovom gde je leti pakao, a zimi subzero. Stavio sam PVC balkonska vrata+prozor i 5cm stirodura na spoljne zidove pre 15g dok sam jos bio klinac. Ovo planiram da prodajem i uzmem nesto otvorenije pa iz tog razloga razmatram da uzmem 12-13.000BTU. Da li ima smisla da uzimam sad 10ku sa tako losom izolacijom pa da teram nju a uzmem 12-13ku kad dodje vreme, ili odmah da uzmem 12-13 pa da se ne cimam posle?
Pre uzimanja LN, prvi izbor mi je bio haori jer je prelepa kao sto kazes, ali je nije bilo u ponudi (nema je ni sada) kod ozbiljnijih prodavaca i onda sam odustao od trazenja... ln35 bila u velikom prasku 177k pa sam se zaleteo i odmah je uzeo. Zvao juce i danas prodavnicu u Jakovu i danas mi rekose da im je neka hrvatska firma distributor i da ih nesto zavlaci za informacije, te da jedina klima koju imaju na stanju je Daisekai 10 wood od 13.000 BTU koju mogu da isporuce u toku nedelje. Pitao ih za ostale Toshiba klime kaze mrka kapa. Pustio sam mejl i koventu pa cekam da vidim sta ce da kazu.
Malo sam caprkao sinoc i deluje da je moguce, samo ne na nacin na koji sam prvobitno mislio. Njihovo uputstvo kaze da postoji opcija kombinovanja multisplit sistema gde su sve unutrasnje jedinice obuhvacene po velicinama, samo mi cudno sto ovde pise "kapacitet hladjenja" bez pominjanja grejanja, ili se to podrazumeva?
Pogledajte prilog 536577
Nije problem, ne mrzi me. Nisam nista dirao jer se ne razumem, a i tek je u drugom mesecu garancije pa zovem servis kad zatreba.
Evo videa:
Jel ovo tvoja ili si nasao video na netu?