Šta je novo?

Artificial intelligence art

• Začetnik teme Začetnik teme ZorMi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
h skida 4-12 kredita zavisno od modela, output rezolucije i broja slika. 1k i 2k isti trosak, 4k mnogo uzima a nepotreban je. Ne biraj vise od 1, 2 output slike dok ne ubodes prompt pa onda dok ne budes zadovoljan.

Free su i H ima 200 kredita znaci u proseku 20-30 inputa sa trial i errorom. Onda sledeci mail, ne vidim da ga treba placati.

• Like
Reagovanja: PJ
Da li imate neku preporuku AI generator sa character reference opcijom? Pre svega image, a zatim i kratki video.

Grok (free verzija) mi je napravio super posao na osnovu uploadovane fotografije, čak sam dobio i genijalan video, ali nemam character reference i onda je počeo da luduje, dodaje kačket, promeni frizuru, potpuno promeni tonove boja, ubacuje random voice over.

Bitno mi je da ima neki free trial, bar 3 dana ili 15-20 fotografija. Posle toga, nije problem da plaćam do 30€/mesec.
Freepik je skoro izbacio "Spaces" gdje se radi sa nodovima. Odličan je za kreiranje konzistetnih karaktera za produkciju animacija/video materijala.

Pretraga mi nije ništa dala pa da pitam: da li neki od AI za generisanje slika ima opciju da odradi export u CMYK-u (poželjno .PSD, .AI, .PDF formatu)?
Može i plaćena varijanta samo da može da se proba pre kupovine.

Pokušavam da napravim izometrijski prikaz na osnovu rendera. Prva slika je render, druga ai.
Int_Airport_Stan_01_KUHINJA_cam_01_V1.jpg10222.jpg
Rezultatom sam u principu zadovoljan, ali problematika je da odradi isto to sa drugim renderom(sa vrlo malim izmenama). Čak i za isti render luta sa istim promptovima, napravi neku vrljavu perspektivu, izmeni polovinu stvari, vrati isti render kao input...
Je l postoji neka fora da se malo ukroti ili očekujem previše?
Inače, pokušao sam sa nano banana pro(rezultat iznad), gpt 1.5 image, flux 2.0 pro, grok, seedream.

Probaj da ubacuješ u input dimenzije elememata i da trazis da odrzi razmeru. Pocece da upisuje dimezije po slici, ako dobijas ok rezultat samo trazi da ukoni te podatke. Najbolje malo da istrazis temu odnosa i dimenzija po reditu. Tako bi ja krenuo.

Nije neki art ali prikazuje koliko je Nano Banana 2 precizna od teksta na kartonu do Zastava kamionceta. Perplexity noje hteo da mi uradi sliku neko lupetanje o ogranicenju po regionu pa sam otisao na neki free no signnup nano banana 2 sajt.

Inspirisao me Vinsent Kompany svojim stilom oblacenja juce na utakmici protiv reala.

Izvorna slika i slika sa kvantaša.

Prilozi

• 20339.jpg
    20339.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 41
  • 1776319574297-5pqiarq0rme.jpg
    1776319574297-5pqiarq0rme.jpg
    360.9 KB · Pregleda: 41
Pokušavam da napravim izometrijski prikaz na osnovu rendera. Prva slika je render, druga ai.
Pogledajte prilog 529468Pogledajte prilog 529469
Rezultatom sam u principu zadovoljan, ali problematika je da odradi isto to sa drugim renderom(sa vrlo malim izmenama). Čak i za isti render luta sa istim promptovima, napravi neku vrljavu perspektivu, izmeni polovinu stvari, vrati isti render kao input...
Je l postoji neka fora da se malo ukroti ili očekujem previše?
Inače, pokušao sam sa nano banana pro(rezultat iznad), gpt 1.5 image, flux 2.0 pro, grok, seedream.

Jedino pravo rešenje za takve primene je lokalni model na kome možeš da utičeš na paramtere samog modela. Ovo je veoma lako izvesti lokalno uz custom workflow koji može čak i da se skine gotov. Većina "popularnih" modela je tako podešena da menja originalnu sliku dovoljno da ne bude ista originalu, što zbog NFSW, što zbog drugih komercijalnih razloga.

Ovo što si napravio je odličan rezulatat.

Prvi trejler gde nisam provalio da je napravljen sa AI.
Neko je na yt postavio ovaj video kao leaked trailer ja bacio pogled i tek sam u komentarima pohvatao da je fake.

Nisi skapirao po potpunom nedostatku režije, sjeckavim klipićima i užasnom zvuku? Bukvalno izgleda kao svaki drugi AI video, samo što je zaobiđeno sve što mašini pravi problem.

Ne, jer deluje kao da je bioskopski snimak pa se nisam uopšte obazirao na kvalitet video klipa ili zvuka a u naslovu je pisalo - leaked trailer. Plus su pogodili taj Avengers kolorit filma kao i kostime. A režija nije uopšte loša barem što se marvelovih filmova tiče, kao ni muzika.
Sem toga, percepcija (barem moja) drugačije zapaža detalje kad gledaš nešto misleći da je stvarno ili kada je naznačeno da je AI, zato me je lakše i zavaralo.

Nazad
Vrh Dno