Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Donesem ti ja jednu kutiju od 100W da vidiš kako obrće krugove oko tog dual celog kombinovanog sistema 🙂

^^
Ta peak snaga koju ti pokazuje je nekoliko puta (računaj otprilike u proseku pet puta) manja od stvarne snage tako da je tih 600w pre nekih 100-150w stvarne snage.
Iskreno, za stan je to sasvim dovoljno, pa bih se usudio reći i prejako ukoliko bi išao na max - osim ukoliko ne želiš da nerviraš komšije sa kojima nisi u dobrim odnosima.

^^
Ta peak snaga koju ti pokazuje je nekoliko puta (računaj otprilike u proseku pet puta) manja od stvarne snage tako da je tih 600w pre nekih 100-150w stvarne snage.
Iskreno, za stan je to sasvim dovoljno, pa bih se usudio reći i prejako ukoliko bi išao na max - osim ukoliko ne želiš da nerviraš komšije sa kojima nisi u dobrim odnosima.
Nekada su merila bila muzicka snaga i stvarna sinusna snaga pojacala?Muzicka snaga je uvek bila ukupna svih zvucnika.Recimo Amplifajer 450W sinusne snage a zvucna kutija 650w.Slicno je i sadasnjim SB.Ukupna snaga je samo dobar marketing.

Pazario sam na slepo HISENSE AX5140Q preko win wina za 34k.... mislim da je bio izložbeni primerak, jer mi se čini korišćen (prljave nogice na zadnjim zvučnicima, nije lepo savijen kabl itd....)
Napomenuću da do sada nisam imao niti sam analizirao/testirao u radnjama soundbarove pa mi je iskustvo i praktično znanje vrlo usko.

Estetski je lep, iznenadio sam se veličinom i samogsoundbara i satelita. Takođe ne razumem što sateliti imaju one velike adaptere za struju (široki su za 2 jedan pored drugog da se utaknu), a prednji bar i bass imaju male šuko. Veličina soba je oko 30 kvadrata.

Povezao sam u njega hdmi iz yettel boxa, pa iz soundbara ide hdmi u tv. Tv je LG star 7 godina sigurno.
Za ovih 5-6 sati testiranja imam pomešano mišljenje. Ispada da se najbolje čuje kada ga povežem preko bluetootha i puštam YT. Zvuk se čuje lepo i na zadnjim zvučnicima.
Kada pustim HBO MAX, glasovi (govor) dolaze samo sa prednjeg zvučnika i treba da se pojača da bi se čuli, a onda kad naleti akciona scena, bude sve preglasno i bruji (na njemu mi izađe dolby obaveštenje kada pustim video i posle samo stoji HDMI, ne znam da li tako treba). Doživljaj je lep i stvano bioskopski, ali prevelika razlika u glasnoći. Ne pomaže ni isključen saraund, i dalje je tih glas, a posle bude glasno. (isključen saraund ne glasi skroz satelite).

Gledanje TV kanala je ok, s tim da mi je glas opet tih i razlikuje se zvuk od kanala do kanala (zavisno od toga šta se gleda), pa stalno treba menjati i igrati se sa opcijama, kako bi pogodili najbolje.

EDIT: Takođe, bass je baš dobar, jak, ali to je isto problem za stan pa sam morao da ga smanjim za sada na -1, što ga je utišalo malo, ali i dalje probija.

Razmišljam se da li da ga vratim, jer ne znam da li je ovo sve normalno i bilo bi isto sa svakim soundbarom i tako treba sa 5.1.4. soundbarovima.
Onda lepo uzmem 100e neki jefitniji bez satelita i ćao jer živim u stanu i teško da mogu da priuštim da slušam tako glasno akcione scene a i smara me stalno da čačkam daljinski i podešavam zvuk i ocpije.

Da li vi imate slično iskustvo ili neki savet šta raditi? 🙂

Poslednja izmena:
Ja imam slično iskustvo sa Samsung Soundbar om (duplo jeftiniji, nema satelite). Ali za 'normalno' gledanje tv moram da ga držim na night modu, da skroz ubije woofer, jer inače se stalno čuje neki zvuk iz woofera dok ide dijalog na tv-u, često je bas prenaglasen. Ovo kao da je pravljeno da se odvrne skoro na max da bi radilo kako treba. Najbolje zvuči muzika sa YT ili neki akcioni film kad se pojača

Ja tražim neki soundbar sa subwooferom i što manjim prednjim satelitima (slabašna polica na zidu) prvenstveno za slušanje muzike, sada imam NAD stereo risiver sa optičkim ulazom i Bose 2.1 acoustimass i znam da će to biti lošije od soundbara. Neki predlog za soundbar?

Pazario sam na slepo HISENSE AX5140Q preko win wina za 34k.... mislim da je bio izložbeni primerak, jer mi se čini korišćen (prljave nogice na zadnjim zvučnicima, nije lepo savijen kabl itd....)
Napomenuću da do sada nisam imao niti sam analizirao/testirao u radnjama soundbarove pa mi je iskustvo i praktično znanje vrlo usko.

Estetski je lep, iznenadio sam se veličinom i samogsoundbara i satelita. Takođe ne razumem što sateliti imaju one velike adaptere za struju (široki su za 2 jedan pored drugog da se utaknu), a prednji bar i bass imaju male šuko. Veličina soba je oko 30 kvadrata.

Povezao sam u njega hdmi iz yettel boxa, pa iz soundbara ide hdmi u tv. Tv je LG star 7 godina sigurno.
Za ovih 5-6 sati testiranja imam pomešano mišljenje. Ispada da se najbolje čuje kada ga povežem preko bluetootha i puštam YT. Zvuk se čuje lepo i na zadnjim zvučnicima.
Kada pustim HBO MAX, glasovi (govor) dolaze samo sa prednjeg zvučnika i treba da se pojača da bi se čuli, a onda kad naleti akciona scena, bude sve preglasno i bruji (na njemu mi izađe dolby obaveštenje kada pustim video i posle samo stoji HDMI, ne znam da li tako treba). Doživljaj je lep i stvano bioskopski, ali prevelika razlika u glasnoći. Ne pomaže ni isključen saraund, i dalje je tih glas, a posle bude glasno. (isključen saraund ne glasi skroz satelite).

Gledanje TV kanala je ok, s tim da mi je glas opet tih i razlikuje se zvuk od kanala do kanala (zavisno od toga šta se gleda), pa stalno treba menjati i igrati se sa opcijama, kako bi pogodili najbolje.

EDIT: Takođe, bass je baš dobar, jak, ali to je isto problem za stan pa sam morao da ga smanjim za sada na -1, što ga je utišalo malo, ali i dalje probija.

Razmišljam se da li da ga vratim, jer ne znam da li je ovo sve normalno i bilo bi isto sa svakim soundbarom i tako treba sa 5.1.4. soundbarovima.
Onda lepo uzmem 100e neki jefitniji bez satelita i ćao jer živim u stanu i teško da mogu da priuštim da slušam tako glasno akcione scene a i smara me stalno da čačkam daljinski i podešavam zvuk i ocpije.

Da li vi imate slično iskustvo ili neki savet šta raditi? 🙂
Po mom mišljenu namena soundbara sa zadnjim satelitima , basom i jeste za gledanje filmova.Može prosto da ga koristiš za filmove i muziku a za ostalo koristi zvuk sa tv-a

Или су вам свима лоши примерци или није подешено како треба, положај суба је неадекватан. Соундбар мора бити удаљен од тв због рефлексија или на предњој ивици комоде а суб не сме бити у ћошку, близу зида или у неком скученом простору.

Soundbar je na svom nosaču, ispod tva, po preporuci iz uputstva, a woofer sam šetao po stanu, isto zvuci. Prosto je loše urađen za tiho slušanje, prilikom dijaloga na tvu se čuje zvuk kao koraci ili hartbeat, koji nema veze sa onim što se dešava na ekranu. Kao da je preosetljiv. Takodje bas nije lepo uklopljen, sve u svemu ne zvuci sjajno, nešto mu fali 😀

Nazad
Vrh Dno