Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

@MegaSkot kako si podesio curves u biosu za sve ventove? Ja sam ove prednje asus-ove i zadnji vent ostavio privezan na onaj Asusov 'hub' u kucistu. Svi ventovi u kucistu su u PWM rezimu. Kada startujem racunar i udjem u BIOS ventovi divljaju. CPU ide do oko 54-54, mada ume i da se primiri na oko 51. Jako je bucno, a posto nemam iskustva zanima me kako si ti (a i ostali) podesio curvse za ventove (pump, CPU fan, fan za naponsku jedinicu, i ovi Asusovi fanovi). Moze mala pomoc kako da podesim curves da mi kuciste bude tiho a da drzi normalne temperature. Ovako kako je sada, mnogo je bucnije nego moje staro kuciste.
CPU: 7800x3d, MoBO: MSI x870 Tomahawk WiFi

Offtopic:
btw. Prilikom montaze LF III Pro 360 sam se namucio. Izmedju ostalog pasta X-6 koja je dosla uz vodeno hladjenje je mnogo 'gusca' i izgledfa 'suva' u poredjenju sam istom MX-6 koju je Arctic koristio u svom pokaznom videu, pa sam umesto nje koristio MX-4.
Koliko je to 'lose' posto sam citao o nekom push-pull pump effektu. Sta konkretno moze da strada? CPU?

Jos jednom, izvinjavam se na offtopic-u.

X6 je odvratna, bas gusta. Nece nista stradati zbog paste, laganica.

U biosu ne podesavam nista, koristim fan control.

Da, i ja imam nameru da koristim fan control. Samo mi treba savet kako da podesim fan curves. Zadnji put kada sam 'upgrade-ovao' racunar bilo je 2011, pa sam 'malo' ispao iz price. 🙂

Mozes li da navedes za koje temperature si podesio koji procenat obrtanja ventova (koliko za case ventove a koliko za 3 venta od vodenog, posto sam koristio split kabic za sva tri venta od vodenog posebno).

U fan control prvo odradi kalibraciju i vidi kako si zadovoljan, onda mozes rucno podesiti one za koje mislis da su bucni.

Meni je Fan Control pravio kurcšlus u Windowsu, onaj PawnIO drajver se klao da drajverom od Realtek WiFi kartice, svako malo mi se komp resetovao sam od sebe i nakon toga Windows ne bi prepoznavao WiFi karticu. Obrisao Fan Control, sad moram da koristim Gygabyte aplikaciju koja je nepotrebno velika, ali bar mi se komp ne resetuje svako malo i WiFi mi radi kako treba.
I ne samo da mi je brljavio Windows, nego ni u BIOSU nisam imao tačno očitavanje brzine ventilatora. Moja ploča nikako nije kompatibilna sa Fan Control.

nije tema kako podesiti ploču, procesor, koju pastu koristiti itd itd vratimo se na temu, hvala na razumevanju

Nazad
Vrh Dno