twister
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.12.2001
- Poena
- 660
@MegaSkot kako si podesio curves u biosu za sve ventove? Ja sam ove prednje asus-ove i zadnji vent ostavio privezan na onaj Asusov 'hub' u kucistu. Svi ventovi u kucistu su u PWM rezimu. Kada startujem racunar i udjem u BIOS ventovi divljaju. CPU ide do oko 54-54, mada ume i da se primiri na oko 51. Jako je bucno, a posto nemam iskustva zanima me kako si ti (a i ostali) podesio curvse za ventove (pump, CPU fan, fan za naponsku jedinicu, i ovi Asusovi fanovi). Moze mala pomoc kako da podesim curves da mi kuciste bude tiho a da drzi normalne temperature. Ovako kako je sada, mnogo je bucnije nego moje staro kuciste.
CPU: 7800x3d, MoBO: MSI x870 Tomahawk WiFi
Offtopic:
btw. Prilikom montaze LF III Pro 360 sam se namucio. Izmedju ostalog pasta X-6 koja je dosla uz vodeno hladjenje je mnogo 'gusca' i izgledfa 'suva' u poredjenju sam istom MX-6 koju je Arctic koristio u svom pokaznom videu, pa sam umesto nje koristio MX-4.
Koliko je to 'lose' posto sam citao o nekom push-pull pump effektu. Sta konkretno moze da strada? CPU?
Jos jednom, izvinjavam se na offtopic-u.
CPU: 7800x3d, MoBO: MSI x870 Tomahawk WiFi
Offtopic:
btw. Prilikom montaze LF III Pro 360 sam se namucio. Izmedju ostalog pasta X-6 koja je dosla uz vodeno hladjenje je mnogo 'gusca' i izgledfa 'suva' u poredjenju sam istom MX-6 koju je Arctic koristio u svom pokaznom videu, pa sam umesto nje koristio MX-4.
Koliko je to 'lose' posto sam citao o nekom push-pull pump effektu. Sta konkretno moze da strada? CPU?
Jos jednom, izvinjavam se na offtopic-u.