Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

evo i mene obradovali, ko zeli da cestita nek cestita 😀 umesto dosadasnjih 3100 din, novi MTS racun dosao 3500 din, reko ajd platicu ko ga ebe, svakako 2.5/1gbit + staticku IP ne mogu bolje proci nigde a i ne cima mi se zbog 400 din... bam jutros prestao da radi net par sati, posle proradio - staticka koju imam zadnjih 6 godina izgubljena, CG-NAT-ovan sam i pola servisa prestalo da mi radi, fakticki kao da sam bez neta ostao... Zovem ih, kazu "Ej pa mi u sistemu nemamo da vi imate staticku IP, idite u poslovnicu da je porucite, ne mozemo nista preko poziva niti maila" i odjebase me...
pre-le-po

sada da se bacim na citanje zadnjih 100 strana u ovom threadu, a sutra u kilometarsku kolonu na MTS salter 😀

evo i mene obradovali, ko zeli da cestita nek cestita 😀 umesto dosadasnjih 3100 din, novi MTS racun dosao 3500 din, reko ajd platicu ko ga ebe, svakako 2.5/1gbit + staticku IP ne mogu bolje proci nigde a i ne cima mi se zbog 400 din... bam jutros prestao da radi net par sati, posle proradio - staticka koju imam zadnjih 6 godina izgubljena, CG-NAT-ovan sam i pola servisa prestalo da mi radi, fakticki kao da sam bez neta ostao... Zovem ih, kazu "Ej pa mi u sistemu nemamo da vi imate staticku IP, idite u poslovnicu da je porucite, ne mozemo nista preko poziva niti maila" i odjebase me...
pre-le-po

sada da se bacim na citanje zadnjih 100 strana u ovom threadu, a sutra u kilometarsku kolonu na MTS salter 😀
da ti prepricem tih 100 strana ukratko: Ko je sa njima imao posla, ni pakao mu nece tesko pasti !

pre-le-po

Čestitam ti, počastio si ih pošteno, ima da omaste brke od tebe, spremi se na harač od 8k pošto si pristao na njihove uslove 🙂
Šalu na stranu, oni random formiraju cene, nisu mi jasni.
Pitam danas kolegu na poslu koji ima isto Orion xgpon njemu net i tv račun ista kao meni koji imam samo net a pre je plaćao više u Orionu sad su nas izjednačili, koje nebuloze...

Evo update I mog slučaja. Možda nekom znači.
Wifi "optika" ostani slobodan 500/50 nekadašnji.
I dalje sam na Orion adresi a migrirali su me na "Wi fi 400/100" u njihovom sistemu. Cena - bez ugovora i bez elektronskog računa 3500.
Stvarna brzina je 580/150.
Navodno stići će račun i po polu informacijama koje imaju/nemaju računaće mi se ceo april za naplatu iako mi je Orion plaćen bio do 18.tog a 2 nedelje nisam imao neta. Al ajde ceracemo se oko prigovora kad stigne račun. Otkazni rok je mesec dana prema njima.
Nažalost jedina alternativa mi je menjati stan ili SBB sa 5k + dinara (kablovsku nisam upalio dok sam imo SBB ranije pa me i ne interesuje) tako da ću verovatno morati da progutam i ostanem na ovome AKO ostane 3500.00 dinara.

Wifi "optika" ostani slobodan 500/50 nekadašnji.
I dalje sam na Orion adresi a migrirali su me na "Wi fi 400/100" u njihovom sistemu. Cena - bez ugovora i bez elektronskog računa 3500.
Oni baš ne znaju gde udaraju... Mene su sa 500/50 prepaid prebacili na 600/600 paket. A Supernova ni nema u ponudi 400/100 paket nego 400/400 i cena tog paketa sa UO je 3599 ( -100 din za e-račun) a bez UO je 3.949!

Screenshot_20260403_212856_Chrome.png

Zna li neko posto imam jos vise od 6 meseci do isteka ugovora a potpisao sam u poslovnici prekid ugovora da li ce mi naplacivati neke penale ili ne smeju jer su bez pravovremenog obavestenja promenili cenu i paket? Inace rekli su mi da ce me neko kontaktirati u zakonskom roku od 30 dana.

Meni licno je upload daleko vazniji... da li cu da cekam 3 ili 7 minuta za novu epizodu neke serije ne menja mi nista posebno u zivotu, ali cu razliku u vremenu za slanje 10GB fajlova itekako osetiti kada ide preko 10 Mbit ili 600 Mbit.

Zbog toga mi je Orion bio daleko najbolje resenje 🙁

Mali update sam zaboravio napisati, cuo sam se sa podrskom opet u medjuvremenu, samo sto sam sada hteo da ih ganjam dodatno za tih 500 din sto su mi poskupeli, i dodatno sam ih turirao da prijavljujem da mi STATICKA NE RADI, jer je uredno placam pod ugovorom. Znaci isao sam sa pricom da ne zelim da idem na salter i porucujem staticku, nego da staticka koju vec placam ne funkcionise, opet klasika "pa u sistemu nema blabla", medjutim u jednom momentu mi je prokomentarisala da ipak vidi u sistemu da sam imao staticku (??). Na moje komentare oko racuna kako mi je sada 3500 din, a u Orionu mi je samo internet bez staticke bio 2000 din mi je prokomentarisala "aha pa to vam je samo ovaj mesec toliko posto smo vam uracunali popust 80%, sledeci mesec ide cena bez popusta" 😵 reko waaat? kaze pa imate paket 2500mbit, pogledajte kako se krecu cene na nasem sajtu, budite zadovoljni sto uopste imate tu brzinu... I zaista pogledam malo bolje na racun - popust 83.33%... Ceracemo se izgleda 😀 Kaze unosi sada po hitnom postupku da mi se proveri problem sa statickom i unece moj prigovor kako nisam zadovoljan novim cenama i da cu dobiti odgovor za 7-10 dana... kakvi prigovori i nove cene u sred trajanja ugovorne obaveze? Sreca u nesreci je sto imam jos 2 meseca UO...

1776385066705.png

Btw, sta mi je alternativa? Jako mi je bitan upload (ovde sam imao gigabit upload, realno mi udgovara bilo sta preko 500mbit), Orion biznis mi iskace ovih dana mnogo ali cujem razlicite komentare - neki kazu da je sve to sada MTS, neki kazu da nije, koga slusati?

To sve budale, ja ne znam sto uopste kulturno pricate sa takvima?! nije popust 83% vec 50% a to na racunu je nekih 83.33 din popust za sta vec, i ja toliko placam jer sam imao 1/4.5Gbit paket
Ja sam na orinu isto imao staticku 2+ god istu a nisam je placao, ovde nemam ni ako zelim da platim jer njima treba nedelju dana da rese najmanju glupost a ni to ne mogu!

Kod mene je situacija sldeca.
Placao sam Orion hypersonic internet 2000 mesecno. Ugovorna obaveza mi je do novembra 2027 sa ORIONOM.
Pre par dana mi je stigao racun od MTS-a na 3750 dinara i to sa napomenom da je to promo cena sa 50% popusta prva 4 meseca. Nakon toga treba da placam punu cenu od 7500 dinara. Dakle sa 2000 na 7500 dinara. Dakle 4x skuplje. Naravno, slao sam 3 prigovora do sada (2 preko fona i jednom preko maila) i bio jednom u poslovnici i receno mi je da treba da cekam i da ne placam ovaj racun koji mi je stigao dok ne dobijem odgovor. Pisao sam i ovim indijancinama iz Ratel-a ali niko mi ne odgovara. Danas prvi put u ne znam koliko mi je nestao internet i nema ga satima i ko zna da li ce doci. Cak sam i primetio dramatican skok u pingu otkako je MTS preuzeo Orion pre metar-dva.

Sve u svemu nemam blage sta da radim. Verovatno cekam da mi se javi neko u narednih par dana i da vidim jel mogu da dobijem moju pravu cenu od 2000 djunti do kraja ugovora i tu u PISMENOJ formi da se posalje novi ugovor. Ako mi se niko ne javi za par dana onda raskid ugovora, vracanje opreme i verovatno uzimanje mrtvog SBB neta.

Pratim konverziju ovde. Imam isti problem kao i vi sa migracijom i uvećanim računima.
Zanima me raskid ugovora putem e-maila jer nisam u zemlji.
Takodje neko je pomenuo da je rok od 30 dana od podnošenja zahteva za raskid zbog promenen jednostrane u ugovornoj obavezi obavezan pre vraćanja opreme.

Da li ima neko pred sobom ugovor Orion telekoma?

Zanima me da li je to navedeno u ugovoru?

Ako nije mislim da zahtev za periodom od 30 dana koji zahteva MTS nije validan.

Molim za mišljenja.

Kod mene je situacija sldeca.
Placao sam Orion hypersonic internet 2000 mesecno. Ugovorna obaveza mi je do novembra 2027 sa ORIONOM.
Pre par dana mi je stigao racun od MTS-a na 3750 dinara i to sa napomenom da je to promo cena sa 50% popusta prva 4 meseca. Nakon toga treba da placam punu cenu od 7500 dinara. Dakle sa 2000 na 7500 dinara. Dakle 4x skuplje. Naravno, slao sam 3 prigovora do sada (2 preko fona i jednom preko maila) i bio jednom u poslovnici i receno mi je da treba da cekam i da ne placam ovaj racun koji mi je stigao dok ne dobijem odgovor. Pisao sam i ovim indijancinama iz Ratel-a ali niko mi ne odgovara. Danas prvi put u ne znam koliko mi je nestao internet i nema ga satima i ko zna da li ce doci. Cak sam i primetio dramatican skok u pingu otkako je MTS preuzeo Orion pre metar-dva.

Sve u svemu nemam blage sta da radim. Verovatno cekam da mi se javi neko u narednih par dana i da vidim jel mogu da dobijem moju pravu cenu od 2000 djunti do kraja ugovora i tu u PISMENOJ formi da se posalje novi ugovor. Ako mi se niko ne javi za par dana onda raskid ugovora, vracanje opreme i verovatno uzimanje mrtvog SBB neta.
Od dana podnošenja prijave imaju rok od 8 dana da ti se jave i ponude neko rešenje. Tako je samnom bilo, ostajem na staroj ceni još godinu dana. Međutim, problem je što mi se konekcija glupira pa sam danas opet zvao da vidim šta se dešava....

Pratim konverziju ovde. Imam isti problem kao i vi sa migracijom i uvećanim računima.
Zanima me raskid ugovora putem e-maila jer nisam u zemlji.
Takodje neko je pomenuo da je rok od 30 dana od podnošenja zahteva za raskid zbog promenen jednostrane u ugovornoj obavezi obavezan pre vraćanja opreme.

Da li ima neko pred sobom ugovor Orion telekoma?

Zanima me da li je to navedeno u ugovoru?

Ako nije mislim da zahtev za periodom od 30 dana koji zahteva MTS nije validan.

Molim za mišljenja.
Rok od 30 dana je primenjiv kada istekne ugovorna obaveza i želiš raskid zato što ne želiš da nastavim korišćenje. Kada menjaju cenu, raskid se radi prema članu 131 Zakona o elektronskim komunikacijama, a zakon je jači od ugovora. @Katarinche93 verovatno to može preciznije da formuliše, moje razumevanje je kako sam gore napisao.

pre-le-po

ZAto što svaki operater dobija različite pakete statičke IP adrese . Promenio si operatera i dobijaš normalno novu Statičku koja je iz MTS segmenta. e sad što ti to dodatno komplikuje stvar jer moraš ponovo da podešavaš , *** mora

Prvi put zovem korisnicki servis mts-a. Imaju neku opciju da ne cekas, nego da te oni pozovu kad dodjes na red, jel to stvarno radi, ili mora da se ceka na vezi da se jave?

ZAto što svaki operater dobija različite pakete statičke IP adrese . Promenio si operatera i dobijaš normalno novu Statičku koja je iz MTS segmenta. e sad što ti to dodatno komplikuje stvar jer moraš ponovo da podešavaš , *** mora
Ja sam upravo utvrdio da imam simetrični NAT, dakle to moram sa njima, u poslovnici, ili podešavam sam?

Ja sam upravo utvrdio da imam simetrični NAT, dakle to moram sa njima, u poslovnici, ili podešavam sam?
Pošto je orion specifičan i u telekomu dobar deo njih ne zna šta treba da radi jer nisu dobili jasne instrukcije ( tema za neki drugi dan) najbolje da odeš do poslovnice. Ako pozoveš kolcentar možda ti i oni aktiviraju ali postoji uvek ono da ne mogu da utvrde da li si to ti kao korisnik jer nemaju još sve podatke orion korisnika pa te tu zavlače nepotrebno , pa je lakše u poslovnici

Sad vidim da mi ugovorom ni aneksom nije ni definisana IP adresa, dakle moraću da je doplatim, koja je to cena mesečno?

Evo i moj apdejt, posle 14 dana mi je proradio net, i to jer zam zvao prijatelja koji radi u mts da interveniše inače ga ne bi još napravili, a i zvali su me sa 064733 i ponudili da ostane sve po starom kao kod Oriona sto je bilo do kraja ugovorne obaveze pa sa prihvatio jer trenutno nema nigde ništa povoljnije, rekli su mi da ne plaćam račun dok mi ne stigne korigovan a da oni neće isključivati uslugu jer je račun pod prigovorom

Ukoliko ste jos pod ugovorom,idite u poslovnicu MTS podnesite prigovor,ponesite ugovor sa Orionom ili dokaz i dobicete istu cenu do kraja ugovorne obaveze.
Ne baš, i to izgleda zavisi od poslovnice i zaposlenog...meni su u poslovnici rekli da oni ne mogu da to odluče i da moram da čekam odgovor "odozgo"...prosto kažu da oni nemaju tu "moć" da to odobre...ili neki ne znaju da rade, ili im je ovako lakše jer ih mrzi da rade, ili su prosto uplašeni da nešto sami odluče, uglavnom nije baš siguracija...

Pozitivno su me iznenadili sad. Zvao telefonom da se zalim da sam izgubio staticku ip adresu (jutros mi resetovali ruter na fabricka podesavanja, i bila neka njihova interna adresa, cgnat), kaze mora do poslovnice da se ide ne moze telefonom. Odem do poslovnice, devojka koja radi tamo posalje neki zahtev da mi vrate staticku ip adresu. Zove posle 1h neki covek iz tehnicke podrske i pita me da li moze druga ip adresa, ona koju sam imao ranije je iz Orionovog opsega. Ja reko moze, sta god samo da bude staticka
Nisam ocekivao da ce da rese za sat vremena

Pozitivno su me iznenadili sad. Zvao telefonom da se zalim da sam izgubio staticku ip adresu (jutros mi resetovali ruter na fabricka podesavanja, i bila neka njihova interna adresa, cgnat), kaze mora do poslovnice da se ide ne moze telefonom. Odem do poslovnice, devojka koja radi tamo posalje neki zahtev da mi vrate staticku ip adresu. Zove posle 1h neki covek iz tehnicke podrske i pita me da li moze druga ip adresa, ona koju sam imao ranije je iz Orionovog opsega. Ja reko moze, sta god samo da bude staticka
Nisam ocekivao da ce da rese za sat vremena
Pa to uopšte nije za pohvalu, cimao si se, zvao, išao do njih, zvali oni tebe... Gubi se vreme na normalne stvari koje si ranije imao po ugovoru verovatno a iste te ugovore imaju i oni, samo je sad ovo ciganisanje kao na pijaci ko će primetiti veću cenu, ko će primetiti da nema statičku a imao je, ko će primetiti da nema kanala, ko će primetiti da ima cg nat itd itd

Nazad
Vrh Dno