Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Kažu u komentarima da nekima ne rade svi ventilatori na grafičkoj, opet su ukakili nešto

ti sto su imali problema sa ventilatorima, su po svemu sudeci imali konflikt sa aplikacijama koje koriste OC/UV za karte.
dakle ja ne mogu da se nacudim ljudima koji u 2026 godini ne znaju da updateuju drivere, tj ne znaju neku razumnu sigurnu proceduru, da hebeno iskjucis antivirus, sve sto koristi monitor ili graficku na neku nacin, i pogasis aplikacije koje traze gpu za akceleraciju...

Toliko dobar driver da su ga povukli za dl 😀

Yes, you should revert if you've installed the NVIDIA GeForce Game Ready Driver 595.59 (released and pulled today, Feb 26, 2026). NVIDIA discovered a critical bug shortly after launch and removed the downloads themselves. Their official statement (posted ~11am PT today on their forums and driver page):

https://www.nvidia.com/en-us/geforc...rce-grd-59559-feedback-thread-released-22626/

Poslednja izmena:
neki od razloga povlacenja ovo sto ste naveli sa hladnjacima

takodje je predstavljen novi shader model koji je amd vec integrisao u svoje drivere (preview build valjda) dok se ne zna za NV iako stoji na spisku

E to sam hteo da pitam, video sam vest za shader model.
Da li to sami treba da skinemo sa Microsoft sajta, ili kroz neki Win update ?
Ili cekamo dok NVidia ne ubaci kroz drajvere ?

Announcing Shader Model 6.9 Retail and New D3D12 Improvements​

odlican post @Pauk
samo bih dodao da je update za win11 (prvi dobar update nakon ko zna koliko godina) vec doneo podrsku za novi shader model i da se samo cekala i podrska od amd-a i NV.
pritiso ih nagli odliv ljudi na linux i bolje perfomanse pa u M$ zasukali rukave konacno. Sta znaci konkurencija...
ono sto nije toliko dobro je sto cemo mi sa win10 koji ne planiramo da eRmigiramo moci da se slikamo. mozda ne bude strasno ako to bude dobro implementirano kroz driver.

GPU voltage cap issue resulting in lower base and/or boost clocks hasn't been addressed on previously impacted systems - requires further testing to confirm

Da, boost nece da dodirne 3k Mhz.
RE9 radi oko 20% losije.
Vratio se na 591.86

NVIDIA GeForce Hotfix Driver v595.76 is now available. This update resolves the following: When the graphics card is overclocked, GPU voltage may become capped, preventing it from boosting to expected levels[Resident Evil Requiem] White glowing light/dots may appear in game when Subsurface Scattering is enabledproved path tracing performance in Resident Evil Requiem[Star Citizen] Game client crashes when launchedntermittent application crash or driver timeout may be observed when playing multi-key DRM content in a browser on HDCP 1.x monitors

🙂

izasao 596.21

Nazad
Vrh Dno