Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

turisticka je covece ne moze a i takodje je samo data tkd ne moze da se prenosi mora biti voice (prepaid net vikend net ponesi net i hello stranger su samo data) bilo koja osim data kartice moze se prenositi

• Like
Reagovanja: dlz
Da li je neko prenosio A1 Hello stranger brojeve u drugu mrežu?
Ja sam razgovarao sa 2 agenta iz A1 i oba su mi rekla da se internet kartice ne mogu prenositi u drugu mrežu. Meni njihovo objašnjenje zvuči nelogično.
To što agenti pričaju odavno više nije relevantno. Ništa te ne košta da probaš, a postoji velika verovatnoća da i takav zahtev prođe.

To što agenti pričaju odavno više nije relevantno. Ništa te ne košta da probaš, a postoji velika verovatnoća da i takav zahtev prođe.
Pozvao sam i 3. put i operaterka je rekla da će ponovo proveriti sa nadležnom službom i da će mi poslati SMS. Nakon sat vremena dobio sam SMS sledeće sadržine:
Povodom Vaseg zahteva, izvrsena je provera u sistemu. Prenos Vaseg broja nije moguc. Vas A1

Da li ima trenutno neka bolja ponuda za pripejd internet nego mts Super Turist SIM (400GB) za 30 dana ?

Коначно активиран број пренет из А1.

Prilozi

• Screenshot_20260417_064728_Chrome.jpg
    Screenshot_20260417_064728_Chrome.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 86
Da li neko moze da objasni sledece,
da li moraju da se uzmu ove kartice i na njima moze da se aktivira sledeci dodatak.
Da li je tako ili ovaj dodatak vazi za sve prip.sim?
Da li ovaj dodatak moze da se obnavlja sa mesecnim uplacenim kreditom ili pak moze samo jednom da se aktivira?

1TB 5G pripejd internet dodatak moze da se aktivira samo na "Moj pripejd" i "Sve cool" tarifama. Aktivira se jednom ali je potrebno na svakih 30 dana da se uplati 1000rsd, da bi se saobracaj produzio.

Hvala na odgovoru.
Sta se desava nakon isteka, da li moze da se ponovo obnovi ili ne?
Da li taj net 5G moze da se koristi isto i kao 4G?
Nigde nisam video podatak o brzinama?

Pozvao sam i 3. put i operaterka je rekla da će ponovo proveriti sa nadležnom službom i da će mi poslati SMS. Nakon sat vremena dobio sam SMS sledeće sadržine:
Povodom Vaseg zahteva, izvrsena je provera u sistemu. Prenos Vaseg broja nije moguc. Vas A1
Interesantno. Ja sam recimo početkom prošle godine prenosio broj koji mi je bio na Yettelovoj turističkoj kartici u A1 i sve je prošlo bez problema i bio sam dobio onaj besplatan mega plan na godinu dana. Tad sam išao direktno u A1 poslovnicu da podnesem zahtev za prenos, pre toga ništa nisam pitao one iz Yettela tipa da li je moguće prenositi broj koji je vezan na turističku karticu, ali sam pitao ljude u A1 poslovnici pre nego što sam podneo zahtev kao da li će biti problem što je yettelova turistička kartica u pitanju i rekli su mi da to nema nikakve veze.

Hvala na odgovoru.
Sta se desava nakon isteka, da li moze da se ponovo obnovi ili ne?
Da li taj net 5G moze da se koristi isto i kao 4G?
Nigde nisam video podatak o brzinama?
Moze da koristi i na 4G. Sto se tice brzina nigde ne pise nista da ima nekakvih ogranicenja, pretpostavljam da su brzine iste kao u moj pripejd i sve cool tarifama. Ne moze da se aktivira vise puta, jedino moze saobracaj koji nije potrosen da se prenosi u sledeci mesec ako se na svakih 30 dana uplati 1000rsd, do max 6 meseci.

hv
Interesantno. Ja sam recimo početkom prošle godine prenosio broj koji mi je bio na Yettelovoj turističkoj kartici u A1 i sve je prošlo bez problema i bio sam dobio onaj besplatan mega plan na godinu dana. Tad sam išao direktno u A1 poslovnicu da podnesem zahtev za prenos, pre toga ništa nisam pitao one iz Yettela tipa da li je moguće prenositi broj koji je vezan na turističku karticu, ali sam pitao ljude u A1 poslovnici pre nego što sam podneo zahtev kao da li će biti problem što je yettelova turistička kartica u pitanju i rekli su mi da to nema nikakve veze.
hvala,bas sam ja hteo da prenesem yettel turisticki u globatel.videcu ovih dana

Svaki je broj moguće na prepaid preneti. Ko se seća nije mogla jedino 068 numeracija da se prenosi u početku ali su i dalje ti brojevi živi.

Da vas pitam: (čitao sam desetak stranica unazad malopre)
Imam A1 pripejd nekoliko godina i mislio sam da je jeftino dok nisam video da neki imaju mega plan za džabe, pa bih i ja da se potkujem tako. 🙂 Šalu na stranu.
Ističe mi popust od 200 din na mesečne planove ovaj mesec i jutros mi nude postpejd 3m free i posle uz 50% popusta, sto kao izadje 675 dinara mesecno za neku tarifu.
Nisam neki zahtevni korisnik. 5GB neta i 200 min bi bilo sasvim dovoljno.
Odbio sam jer ne bih da se vežem 2 godine.
Ali, to je bila ok ponuda s njihove strane?
(Nastavicu sa dobrim planom na 15 dana i to mi deluje skroz ok, a ako i kada se ukaže neka super prilika...mada ne znam ni šta treba da očekujem iskreno rečeno..)
Poziv je bio od 0601238. I bilo je i ranije poziva

turisticka je covece ne moze a i takodje je samo data tkd ne moze da se prenosi mora biti voice (prepaid net vikend net ponesi net i hello stranger su samo data) bilo koja osim data kartice moze se prenositi
E pa nisi bio u pravu. Podneo sam zahtev da Hello stranger prenesem u Yettel i danas mi je stigao odgovor da će prenos biti izvršen tokom noći.

Druže, tvoj post je na mene delovao podsticajno. Probao sam. Otišao do Yettel poslovnice, podneo Zahtev i nakon 10 minuta stigao mi je SMS od A1 gde mi nude besplatnih prvih 6 meseci i 18 meseci upola cene na bilo koji postpaid paket. Čim sam primio tu poruku, znao sam da će prenos biti obavljen. Sutra bi trebalo da sam u Yettelu. Informacija koju sam dobio od A1 da ne mogu preneti broj bila je "fake". Hvala ti što si podelio sa nama svoje iskustvo i velikim delom si zaslužan što sam preneo ovako bitan broj na Yettel voice paket.

E pa nisi bio u pravu. Podneo sam zahtev da Hello stranger prenesem u Yettel i danas mi je stigao odgovor da će prenos biti izvršen tokom noći.
okej to je zanimljivo zapravo, pravi smisla sto ne bi radilo ali wow

Evo, u 02:35 broj prenet u Yettel. Kad sam ubacio karticu u telefon nije bilo ničeg. Pozvao sam Call Centar i rečeno mi je da moram SMS-om moram dati saglasnost za obradu podataka i operaterka mi je ručno dodelila 5 GB i 2500 dinara na 15 dana. Par sati nakon toga na aplikaciji sam video da mi je Bonus dobrodošlice udvostručen, tako da sada imam 10 GB i 5000 dinara na 15 dana.
Promocije mi još nisu učitane, rekli su mi da treba da prođe 72 sata od datog pristanka na saglasnost.

Druže, tvoj post je na mene delovao podsticajno. Probao sam. Otišao do Yettel poslovnice, podneo Zahtev i nakon 10 minuta stigao mi je SMS od A1 gde mi nude besplatnih prvih 6 meseci i 18 meseci upola cene na bilo koji postpaid paket. Čim sam primio tu poruku, znao sam da će prenos biti obavljen. Sutra bi trebalo da sam u Yettelu. Informacija koju sam dobio od A1 da ne mogu preneti broj bila je "fake". Hvala ti što si podelio sa nama svoje iskustvo i velikim delom si zaslužan što sam preneo ovako bitan broj na Yettel voice paket.
Nema na čemu, drago mi je da je bilo od pomoći.

Taman kada spominjemo prenos brojeva hteo sam da se nadovežem sa par pitanja za ostale članove koji su upućeni u temu pošto ja u poslednje vreme nisam baš pratio situaciju.
- Ne mogu da se setim da li za prenos broja važi pravilo da kredit ne sme isteći ili samo da kartica ne sme biti u stanju mirovanja? Pošto imam jednu a1 karticu na kojoj mi je istekao kredit pre par dana, a koju bih preneo u mts.

Druga stvar, vidim da dosta ljudi koji podnose zahtev za prenos broja iz a1 u neku drugu mrežu dobija ovu postpaid ponudu za 6 meseci besplatno i 18 meseci 50% i to često samo putem SMS-a.
- Da li bih onda, ukoliko bih dobio istu takvu ponudu preko SMS-a i rešio da je prihvatim, mogao da ih pozovem i zamolim da mi taj ugovor stave na drugi broj koji takođe imam na prepaidu u njihovoj mreži, ali koji ne želim trenutno da pokušavam da prebacujem ili bih morao čekati da mi se javi operater na taj prvi broj za koji sam podneo zahtev za prenos pa da onda njemu objasnim šta želim? Da li je tako nešto izvodljivo?

Razlog zbog kojeg ne želim da pokušavam da prenosim taj drugi broj pa da na njega direktno dobijem ponudu je taj što još uvek nisam siguran da li želim da se vezujem na dve godine, jer jedino što mi treba je internet (besplatni pozivi i poruke su naravno dobrodošli, ali glavno mi je internet).
Sada trenutno koristim yettelovu turističku karticu gde uplatim jednom mesečno 1000din za 50gb i sa njom radim tethering na laptop.
Jedino što mi iz a1 na postpejdu tu ima smisla je NEO Surf i to samo ako bi mi ponudili isto tako 6 meseci besplatno pa 18 meseci 50%, a čak ni za to nisam siguran jer koliko se sećam iz ranijih meseci dok sam koristio internet iz mega plana u večernjim satima bi mi brzina uvek bila očajna, dok za mts i yettel to ne važi i kod njih mi je brzina ok u bilo koje doba dana na istoj toj lokaciji.
Tako da bih i takvu ponudu prihvatio jedino ukoliko bi postojala mogućnost probnog perioda tokom kojeg imam pravo na raskid ugovora kao što dozvoljavaju za onaj kućni net, ali ne znam da li daju takvu mogućnost i na tim mobilnim postpejd tarifama?

Izvinjavam se, sad vidim da mi se poruka više fokusirala na postpaid nego na prepaid. Verovatno bi bilo bolje da sam je stavio u posebnoj a1 postpaid temi. U svakom slučaju ako neko zna odgovore može mi samo kratko odgovoriti da ne idemo u offtopic.

Taman kada spominjemo prenos brojeva hteo sam da se nadovežem sa par pitanja za ostale članove koji su upućeni u temu pošto ja u poslednje vreme nisam baš pratio situaciju.
- Ne mogu da se setim da li za prenos broja važi pravilo da kredit ne sme isteći ili samo da kartica ne sme biti u stanju mirovanja? Pošto imam jednu a1 karticu na kojoj mi je istekao kredit pre par dana, a koju bih preneo u mts.

Druga stvar, vidim da dosta ljudi koji podnose zahtev za prenos broja iz a1 u neku drugu mrežu dobija ovu postpaid ponudu za 6 meseci besplatno i 18 meseci 50% i to često samo putem SMS-a.
- Da li bih onda, ukoliko bih dobio istu takvu ponudu preko SMS-a i rešio da je prihvatim, mogao da ih pozovem i zamolim da mi taj ugovor stave na drugi broj koji takođe imam na prepaidu u njihovoj mreži, ali koji ne želim trenutno da pokušavam da prebacujem ili bih morao čekati da mi se javi operater na taj prvi broj za koji sam podneo zahtev za prenos pa da onda njemu objasnim šta želim? Da li je tako nešto izvodljivo?

Razlog zbog kojeg ne želim da pokušavam da prenosim taj drugi broj pa da na njega direktno dobijem ponudu je taj što još uvek nisam siguran da li želim da se vezujem na dve godine, jer jedino što mi treba je internet (besplatni pozivi i poruke su naravno dobrodošli, ali glavno mi je internet).
Sada trenutno koristim yettelovu turističku karticu gde uplatim jednom mesečno 1000din za 50gb i sa njom radim tethering na laptop.
Jedino što mi iz a1 na postpejdu tu ima smisla je NEO Surf i to samo ako bi mi ponudili isto tako 6 meseci besplatno pa 18 meseci 50%, a čak ni za to nisam siguran jer koliko se sećam iz ranijih meseci dok sam koristio internet iz mega plana u večernjim satima bi mi brzina uvek bila očajna, dok za mts i yettel to ne važi i kod njih mi je brzina ok u bilo koje doba dana na istoj toj lokaciji.
Tako da bih i takvu ponudu prihvatio jedino ukoliko bi postojala mogućnost probnog perioda tokom kojeg imam pravo na raskid ugovora kao što dozvoljavaju za onaj kućni net, ali ne znam da li daju takvu mogućnost i na tim mobilnim postpejd tarifama?
Mora da je vazeci kredit u A1 da preneses broj. Nema ustupanja pogodnosti sa jednog broja na drugi.
I nema probe da odustanes od UO, probas sa pripejd karticom.

Jeste, bilo je od pomoći. Da nisi napisao onaj post, ja ne bih ni prenosio broj. Još su mi pilićari iz A1 rekli da sistemski nije moguće preneti Hello stranger broj. Hvala ti što si pročitao moj problem i izneo svoje iskustvo.

Ja bih dodao još jednu zanimljivost. Ovaj broj koji sam preneo kupio sam i aktivirao u januaru, a registrovao ga pre nedelju dana. Mislio sam da će A1 da pravi problem, ali oni su računali staž od dana aktivacije kartice, a ne od registracije. Bar u mom slučaju.

Nazad
Vrh Dno