Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Prigovor zaveden 06.04.
Nakon dva dana, 08.04. stigao mejl:
Pogledajte prilog 536042

8. dana (14.04), kada je zakonski rok za odgovor, usledio poziv sa 0800.100.100 da je prigovor u fazi obrade, zamolili za strpljenje i da će rešenje prigovora stići do kraja nedelje.
Verovatno što si među prvima poslao, pa je posle onih 3% korisnika krenulo da ih bombarduje...

Uzgred, vezano za rok odgovora na reklamaciju:

"Odgovor na reklamaciju možete očekivati u roku od 8 dana (računajući vikende – u rok ne ulaze samo neradni državni praznici), pismenim ili elektronskim putem, najčešće putem sms poruke ili putem email-a, a takođe postoji mogućnost da vam odgovor stigne putem pošte. Ako trgovac odgovor dostavlja putem pošte može se desiti da vam odgovor fizički neće stići u roku od 8 dana, ali ako je u tom roku predat poštanskom operatoru smatra se da je rok za odogovor ispoštovan.

Odgovor prodavca na reklamaciju potrošača mora da sadrži:

-odluku da li prihvata reklamaciju,

-obrazloženje ako ne prihvata reklamaciju, obaveštenje o mogućnosti rešavanja spora vansudskim putem i o nadležnim telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova,

-izjašnjenje o zahtevu potrošača o načinu rešavanja i

-konkretan predlog u kom roku će i kako rešiti reklamaciju ukoliko je prihvata."

Pozdrav svima,

Retko se javljam, ali pratim diskusiju i moram da podelim svoje iskustvo, jer sam pogođen identičnom situacijom kao i većina ovde.
Imam dva ugovora i mogu reći da je situacija pravno vrlo problematična. Smatram da ovde postoji osnov i za širu (kolektivnu) reakciju korisnika, jer ono što se dešava jednostavno nije normalno.

Konkretno:
  • Nisam blagovremeno obavešten ni od strane MTS-a, ni od strane Oriona o promenama nakon akvizicije
  • U finansijskom delu osim povecanja iznosa, zadužuju me za mesece koje sam već platio Orionu, što sada moram dodatno da dokazujem
  • Očigledno je da podaci o korisnicima, uplatama i ugovorima nisu pravilno preuzeti prilikom akvizicije, što je osnovni korak u takvim procesima
  • Tehnički uslovi su pogoršani:
    • ukinuti su određeni kanali
    • uklonjena mi je fiksna IP adresa koju sam uredno plaćao
    • prebačen sam na NAT bez saglasnosti
    • smanjena brzina interneta
  • Imao sam sopstvenu opremu (rutere), plaćenu oko 500 € po ugovoru uz saglasnost Oriona, koju sada praktično ne mogu da koristim

Zbog svega navedenog, postavlja se pitanje:
zašto se ovde više ne pominje RATEL kao nadležni regulator?

Podsećam da je ranije tržišni udeo od oko 45% bio dovoljan da se govori o dominantnom položaju (primer SBB-a). Danas je situacija na tržištu značajno drugačija, a reakcija regulatora izostaje.

Kao korisnik od početka Oriona, ali i kao inženjer telekomunikacija, smatram da ovo nije slučajnost, već posledica tržišne pozicije i nedostatka regulatorne kontrole.

Već sam podneo pisani prigovor MTS-u, kao i prijavu RATEL-u.

Zanima me da li još neko ima slična iskustva i da li postoji inicijativa za zajedničko delovanje?

Da li su nekome u međuvremenu (poslednja dva dana ili danas) odgovorili na reklamaciju usmeno/pismeno? Danas im ističe zakonski rok za odgovor od dana dobijanja zavedenog broja reklamacije (08.04.) ako se računaju praznici. Ako ne onda do ponedeljka. Moram da vidim detaljnije kad stignem, znam da se vikendi računaju
U istoj smo situaciji praktično, 9. ujutru zaveden prigovor, nikakav odgovor za sada. Pre dva dana sam ih zvao, napravili nekakvu urgenciju kao, ali i dalje ništa. Zovem opet danas, a ako ne odgovore do ponedeljka, podnosim prigovor Ratelu. Ništa im nisam platio, niti ću dok se situacija ne reši. Internet mi i dalje radi uobičajeno i bez prekida, tj. kao i na Orionu, i dalje je Orion IP adresa.

Proverite preko MTS aplikacije, sad videh da su aktivirali HBO+ dodatak, koji nisam ni imao na Orionu, po ceni od 849 RSD, koje ce naplacivati takodje ako se ne otkazu.
Kako sam ja vratio opremu jos 24.3. necu uopste da se zamaram time.
Takodje se vidi da je racun delimicno placen, kako sam platio srazmerni deo (zakljucno sa 24.3., do vracanja opreme) prema ugovoru sa Orionom.
Za sve ostalo pisem RATEL-u. Sa ovim lopovima sam zavrsio.

Meni je juče u kontakt centru, kada sam pitao zašto nemam odgovor na prigovor od 7. aprila, jer je prošlo 8 dana, zaposlena rekla da tih 8 dana zapravo moraju da budu radni dani, a pošto su bili praznici onda se produžava rok. Kaže ne plaćajte martovski račun jer je on pod prigovorom. Pitao sam i da mi registruju nalog na moj mts, kaže imate korisničko ime, a lozinku resetujte sami - ispostavilo se da to ne funkcioniše pa sam otišao i do poslovnice, gde takođe nije mogao da se napravi nalog. Tamo su mi rekli i da će sigurno ostati stara cena, samo treba da sačekam poruku.

Upravo sam dobio obaveštenje od operatera da ne plaćam ništa pošto je uložen prigovor na račun i da neću da budem isključen dok se to ne reši.Što se tiče poziva sa onog broja oko vraćanja uslova iz Oriona rekao je da ću to da dobijem na mejl.U vezi prigovora na račun obaveštenje stiže u vidu sms poruke.

Da li je nekom stigao korigovan racun? Zalbu sam podneo uzivo 6og.
Dobio sam poziv sa skirvenog broja 13og, reko je da ce da mi stigne korigovan racun i da ce da ostane stara cena. Reko je do kraja nedelje ce poslati na mejl sve.
Ne znam jel odugovlace nesto sa ovim skrivenim brojevima da bi istekli rokovi za zalbe itd.

Evo novosti kod mene,

juče su me zvali mamlazi dva puta, ''samo radi aplikacije moj MTS, drugo ništa ne znamo''. Iz drugog pokušaja uspeju da mi obezbede pristup ''nalogu'', u app nema ništa o tome na kom sam paketu, dakle sem novog, uvećenog računa i šifre korisnika, ništa. Nema ni naznake jel' u pitanju Supernova ili MTS, totalna budalaština. Niti taj račun kroz app mogu da osporim.

Danas zovu opet (064/733, juče neki drugi broj, nije bio skriven), i nude nastavak saradnje do kraja UO (dakle još godinu dana) po staroj ceni, na šta sam pristao. Dakle poziv se dogodio tačno na isteku zakonskog roka od 8 dana od prijema prvog prigovora u poslovnici, prošle sedmice. Pitam da li brzine ostaju iste, kaže gospođa ''pa valjda, to ne znamo, bla, truć...''. Ja reko da znam šta sam potpisao u aneksu sa Orionom i da je sve drugo protivzakonito, dakle simetrično 1000/1000 na 4 porta. Nek mi ispoštuju bar jedan port, zadovoljiću se time... a kad sve to istekne ima da ga plaćam kroz nos.

Verujem da će ovako postupiti sa svima kojima je UO još uvek u toku, očigledno su skapirali da mnogi odlaze. Čekam da mi pošalju umanjen račun i to je to za sad.

Pade mi na pamet da pogledam, upravo sam shvatio da mi je ugovorna obaveza istekla pre 3 dana 🤣 Moracu da ih posetim ASAP, nema poente vise ni da se zalim.

Inace mi je IP adresa i dalje Orionova, koliko vidim nisam iza CG-NAT-a, ali je brzina drasticno smanjena (ispod 600 i Dl i Ul).
Automatski su ti produzili za mesec dana po punoj ceni, tako da pokreni raskid sto pre.

Evo danas ukinitu fiksni ip i prebacen na mts cgnat, i dalje odgovora na prigovor na cenu i krsenje ugovora nema (imam jos 6m kod oriona od 24m ugovora)

Istekao mi je ugovor za Mts BOX3 paket, razmišljao sam da predjem na Orion i to Sonic paket pošto TV i ne gledam a fiksni imam samo kao stavku na računu. Pre nego li podnesem zahtev za raskid zanima me da li neko od vas koristi Sonic paket 1Gb/s i kakvi su utisci? Brzina, stabilnost?

Istekao mi je ugovor za Mts BOX3 paket, razmišljao sam da predjem na Orion i to Sonic paket pošto TV i ne gledam a fiksni imam samo kao stavku na računu. Pre nego li podnesem zahtev za raskid zanima me da li neko od vas koristi Sonic paket 1Gb/s i kakvi su utisci? Brzina, stabilnost?
Mislim da je doslo do nekih promena, mozda je najbolje da ih prvo pozoves i informises se.

Upravo me zvali iz mts i pitaju da li zelim da ostanem pod istim uslovima iz Oriona ili raskid, rekoh raskid. Naravno, kaze prosledicemo dalje. 🤣
Ovo je prvi poziv sa njihove strane otkad sam podneo prvi prigovor 06.04., a juce i u poslovnici podneo zahtev za raskid.

U vezi poziva sa broja 064733 tražite da vam sve što dogovorite pošalju na mejl.Jer ovako nikakav dokaz nemamo.Čak mislim da kada zovu sa zog broja ne mogu ni razgovor da snimaju jer za snimanje razgovora treba da prvo ide obaveštenje o snimanju kao kada zoveš 0800100100.Ako je neko pravnik može da objasni.
Drugo,kada vam ponude staru cenu tražite i iste uslove kao u Orionu.Jer ako vam smanje broj uređaja ili nešto drugo onda to nije više ista cena.Ja sam kada su zvali i ponudili istu cenu pitao na koliko uređaja.Rekla je na jednom.Onda sam tražio da to budu tri uređaja kao kod Oriona.

^ demontiranje znaci sistemsko gasenje aktivnih servisa u telekomovom sistemu/programu (radio je brat kod njih pa znam sve njihove termine), tako da proveri prvo kad dodjes kuci da li imas net i dalje😅

^ demontiranje znaci sistemsko gasenje aktivnih servisa u telekomovom sistemu/programu (radio je brat kod njih pa znam sve njihove termine), tako da proveri prvo kad dodjes kuci da li imas net i dalje😅
pa to zena i hoce samim tim prestaje naplata od tog trenukta samo da i mene demonitiranju konacno 🙂

Za sve one koji imaju MojMTS nalog, napravili su prigovor na račun, prigovor je rešen osnovano, ali nisu dobili novi račun na mail neka provere da li ga imaju na MojMTS. Slučajno sam video da imam dva računa za mart, kada sam proveravao da li mi je uključen HBO dodatak po automatizmu.

Meni nije, jos uvek cekamo. Poslati prigovori na email 2 puta (Supernova i mts) + u poslovnici podneli zahtev za raskid i prigovor na racun za Mart
Meni je danas stigao mail sledeće sadržine
"Poštovani,

Utvrdili smo da su podneti prigovori na račune za mesec mart, kao i da Vam je omogućena cena koju ste imali kod Oriona do kraja ugovorne obaveze.

Srdačan pozdrav,"

Nove račune još nisam dobio, a rekli su mi da ne plaćam ništa dok ih ne dobijem.

Jedna radi a dve plaćaš 😅
jedna radi u isto vreme ali radi i druga ako treba, probao sam i dalje mi radi ako prebacim patch cable i mts i orion, seruju definitivno isti kabl . Samo sto ne moze u isto vreme ili jedna konekcija ili druga

Nazad
Vrh Dno