Šta je novo?

Oblak prasine i peska iz Sahare prekrio Evropu

Zaboravio si ravnu zemlju i nisu bili na mesecu!
Neki moji poznanici ne veruju ni da je Artemis uopšte poleteo.
Ne mogu više da se ubeđujem s njima...
Tragedija je što upravo ti i takvi ćaci ravnozemljaši kroje svima nama sudbinu na globalnom nivou.
I u mom krugu ljudi imam par tih, za divno čudo edukovani, fakultete pozavršavali, i to one državne pre ovih privatnih...IT-evci, sva trojca, ljuti teoretičari svih mogućih svetskih zavera, Tramp im je zvezda vodilja, sva trojca na prilično respektabilnim pozicijama u solidnim internacionalnim kompanijama.

ljuti teoretičari svih mogućih svetskih zavera,
if we're being honest, vecina 'teorija zavera' su u stvari, prosto --> pattern recognition
npr cia i kokain, sloba i strani placenici, goli otok, gulag u sibiru.... to su sve bile teorije zavere nekad
ili npr, mobilni telefoni i prisluskivanje, ili google menaj search terms da bi prodao ads, ....

ili sada svima omiljena pdf fajlovi i americka vlada

Progledao sam. Znao sam da lažu, moj život se menja na bolje 🤣
Kako more ne iscuri ako nije ravno, to treba pitati NASA-U.
Pisaću i ESA-i i NASA-i. Protestujem bre.
Ako gledas onu sliku iznad, videt ces da su stene oko Zemlje, koje sprecavaju da more iscuri.

Koga interesuje, ovo je količina afričke prašine koja se u Atini normalno akumulira za tačno 6 dana otkako sam oprao auto.

Pogledajte prilog 535627
Kod mene na terasi prekljuce ujutro, sever Srbije, sve tako zuto osuseno.

if we're being honest, vecina 'teorija zavera' su u stvari, prosto --> pattern recognition
npr cia i kokain, sloba i strani placenici, goli otok, gulag u sibiru.... to su sve bile teorije zavere nekad
ili npr, mobilni telefoni i prisluskivanje, ili google menaj search terms da bi prodao ads, ....

Zaboravio si Putinove dvojnike

Ovo o čemu govoriš je jedna vrsta "teorija zavere" gde se radi o tome da vlast nešto sakriva od naroda, tajno ubija političke protivnike u zemlji ili svetu, ili prisluškuje telefone i čita mejlove pa neko to pretpostavi ili ima neke insajderske informacije, nije uvek tačno ali je verovatno ili moguće.
Sasvim drugo je "teorija ravne Zemlje" koja je u suprotnosti sa fizikom ili "biblijski kreacionizam" koji je u suprotnosti sa biologijom kao naukom i koje u USA zastupaju kojekakvi verski fanatici ili dobri biznismeni koji organizuju i dobro naplaćuju "seminare", knjige, "merch", a zahvaljujući internetu nađu sledbenike i širom sveta. Najgore je što ovi naši često kao argument koriste to da treba koristiti mozak, a ne slepo verovati naučnicima, a onda bukvalno krenu da recituju naučene "argumente" sa YT i slepo veruju svakoj budali...
Opovrgavanje sletanja na Mesec je nešto između...

Tragedija je što upravo ti i takvi ćaci ravnozemljaši kroje svima nama sudbinu na globalnom nivou.
I u mom krugu ljudi imam par tih, za divno čudo edukovani, fakultete pozavršavali, i to one državne pre ovih privatnih...IT-evci, sva trojca, ljuti teoretičari svih mogućih svetskih zavera, Tramp im je zvezda vodilja, sva trojca na prilično respektabilnim pozicijama u solidnim internacionalnim kompanijama.
Fora je u tome da ne moraš da prihvatiš 1000 nelogičnih stvari, nego samo 2-3, a ostalo se onda samo poslaže...

Poslednja izmena:
Meni je fascinantno kako može neko ko je ceo život u matematici i fizici, išao kroz školovanje na razna takmičenja, završio kao odličan matematičku gimnaziju, a potom programiranje na matematičkom fakultetu, da tvrdi kako je zemlja ravna ploča.
Isto kao kad bih ja kao farmaceut odbacio sve ono što sam učio, položio, diplomu i licencu, i tvrdio da vidovita Zorka ima veću uspešnost u izlečenju od svega što je moderna medicina do sada pronašla kao rešenje, bez trunke dokaza.

Još su antički Grci znali da je zemlja kugla i prilično tačno odredili i izračunali prečnik. I Kolumbo je znao za to pa se ipak pričalo o jajetu.

Teoriju o ravnoj Zemlji su ubacili zaverenici, kako bi opovrgli prave zavere.
Na primer, teorija kontrole populacije...
Ako bi neko poverovao u tu teoriju odma bi ga napali. "Evo ga ovaj ravnozemljaš..."

Meni je fascinantno kako može neko ko je ceo život u matematici i fizici, išao kroz školovanje na razna takmičenja, završio kao odličan matematičku gimnaziju, a potom programiranje na matematičkom fakultetu, da tvrdi kako je zemlja ravna ploča.
Isto kao kad bih ja kao farmaceut odbacio sve ono što sam učio, položio, diplomu i licencu, i tvrdio da vidovita Zorka ima veću uspešnost u izlečenju od svega što je moderna medicina do sada pronašla kao rešenje, bez trunke dokaza.
to je stvarno zanimljivo
ja bi bas voleo da popricam sa nekim ravnozemljasem, koji je pritom generalno pametan, taj razgovor bi verovatno bio pravo ludilo 😅😂😂

Ako bi neko poverovao u tu teoriju odma bi ga napali. "Evo ga ovaj ravnozemljaš..."
znas kako,

bas htedoh da napisem,
A jel znate za - teoriju zavere o teorijama zavere?
cia coined the term conspiracy theory , and created false ones to discredit all of them

O teoriji o kontroli populacije može da se raspravlja, jer je moguća.
O Zemlji kao ravnoj ploči ne može, jer je teorija pogrešna.
Inače, lično odbijam da polemišem o teorijama koje su besmislene, jer su dokazane, pa i nisu teorije.

Jednostavno je, tako nešto se zove dijagnoza ali na žalost danas i metafizičke stvari imaju svoja prava i u to ne sme da se dira inače se postaje nasilnik.

Verovatno najbistriji post u ovoj temi.
Kada te životno iskustvo "opali" (tzv. rijalti ček), razuman čovek može da shvati da to što je neko nekakav astrofizičar (čitaj doktor neke nauke koja stalno nešto nevidljivo "otkriva") ipak nema legitimitet da priča o mnogim stvarima a ako pojedinac dozvoli sebi da samo pogleda i iz uglova koji su mu zbog vaspitanja do tada bili neshvatljivi onda može da "vidi" (mašta) razne moguće užase i donekle razume one koji su se u prošlosti dešavali.

EDIT: Da potpalim malo priču vezano za temu - ima li negde nekakvih članaka da je neko ikada uzeo uzorke tog peska koji preleti iz Sahare ovamo severno ili se možda razna zagađenja (od spaljivana đubreta npr) pravdaju ovim naučnim "fenomenom" i da je npr nešto od ta 2 potvrđeno?

Poslednja izmena:
O tome pričam. Ako ne veruješ da su Ameri sleteli na mesec, odma ide evo ga opet ovaj ravnozemljaš. Primera koliko hoćeš...
Može isto i... evo ga ovaj što veruje u reptile humanoide

O tome pričam. Ako ne veruješ da su Ameri sleteli na mesec, odma ide evo ga opet ovaj ravnozemljaš. Primera koliko hoćeš...
Može isto i... evo ga ovaj što veruje u reptile humanoide
nemoj mi sad reci da reptili nisu stvarni?!! 🤯🫢
A sta cemo sa markom zuckom ? ja sam ga video kako horizontalno trepce jednom... 😅😅😂

Nazad
Vrh Dno