castor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.01.2002
- Poena
- 705
Igrom slučaja sam neki dan prešao sa obične 17ice na 17PM. Dok sam koristio običnu 17icu vrlo često sam se susretao sa izbacivanjem aplikacija iz memorije iako mi nikada nije bilo jasno zašto, ali ajde, iOS26, drugačiji, noviji sistem, sa većim memorijskim zahtjevima itd. Onda uzmem otvorim ActMonitor i vidim da je u principu uvijek oko 1-2-3+ GB RAMa slobodno i ništa mi ne bude jasno. Ajde, drndali su memory management, ispraviće se. Update na 26.4 - stanje isto. Onda dobijem 17PM, izvršim migraciju i očekujem sve isto, kad ono sve drugačije, odnosno sve kako treba. Otvorim isti taj ActMonitor i tamo imam praktično isto zauzeće RAMa, samo zbog veće memorije ima i više slobodnog prostora.
I onda mi sine - jedna stvar je Apple Intelligence zbog koje oslobađaju RAM da bi mogao da razmahne krila (iako mi je ugašen), a druga je diferenciranje. Smislili su efektivan način da naprave diferencijaciju između modela. Pošto zbog AI ne mogu previše da ubiju čip, onda će sa memory managementom da diferenciraju modele. To je moje mišljenje.
I onda mi sine - jedna stvar je Apple Intelligence zbog koje oslobađaju RAM da bi mogao da razmahne krila (iako mi je ugašen), a druga je diferenciranje. Smislili su efektivan način da naprave diferencijaciju između modela. Pošto zbog AI ne mogu previše da ubiju čip, onda će sa memory managementom da diferenciraju modele. To je moje mišljenje.