Šta je novo?

iOS 26

Igrom slučaja sam neki dan prešao sa obične 17ice na 17PM. Dok sam koristio običnu 17icu vrlo često sam se susretao sa izbacivanjem aplikacija iz memorije iako mi nikada nije bilo jasno zašto, ali ajde, iOS26, drugačiji, noviji sistem, sa većim memorijskim zahtjevima itd. Onda uzmem otvorim ActMonitor i vidim da je u principu uvijek oko 1-2-3+ GB RAMa slobodno i ništa mi ne bude jasno. Ajde, drndali su memory management, ispraviće se. Update na 26.4 - stanje isto. Onda dobijem 17PM, izvršim migraciju i očekujem sve isto, kad ono sve drugačije, odnosno sve kako treba. Otvorim isti taj ActMonitor i tamo imam praktično isto zauzeće RAMa, samo zbog veće memorije ima i više slobodnog prostora.
I onda mi sine - jedna stvar je Apple Intelligence zbog koje oslobađaju RAM da bi mogao da razmahne krila (iako mi je ugašen), a druga je diferenciranje. Smislili su efektivan način da naprave diferencijaciju između modela. Pošto zbog AI ne mogu previše da ubiju čip, onda će sa memory managementom da diferenciraju modele. To je moje mišljenje.

Ja sam na 26.4.1 na 14Pro i ne vidim ništa loše u odnosu na 18. Sve radi kako treba, jedino je pitanje koliko se kome liquid glass sviđa, ali postoje podešavanja pa kako ko voli. Jeste postojao problem kad je 26 tek izašao ali u medjuvremenu su prepeglane stvari, bez bagova, baterija koja je na 83% BHa i dalje izgura ceo dan

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,novi sam korisnik IOS-a.imam IPhone 15,pa me zanima da li da uradim najnoviji update ,trenutno je 26.3.1.
Kupio sam ga pre 2 dana,polovnog naravno.
Telefon je aktivan od novembra 2025,baterija je 99 %bh,110 ciklusa punjenja.
Prvi put koristim iPhone pa da nesto ne zeznem

Pozdrav svima,novi sam korisnik IOS-a.imam IPhone 15,pa me zanima da li da uradim najnoviji update ,trenutno je 26.3.1.
Ako si već ja 26. 3.1 slogodno idi na 26.4.1

Ja sam na 26.4.1 na 14Pro i ne vidim ništa loše u odnosu na 18. Sve radi kako treba, jedino je pitanje koliko se kome liquid glass sviđa, ali postoje podešavanja pa kako ko voli. Jeste postojao problem kad je 26 tek izašao ali u medjuvremenu su prepeglane stvari, bez bagova, baterija koja je na 83% BHa i dalje izgura ceo dan

Negde od 26.3 radi dobro i bez seckanja (pre na iP16PM i sada iP17PM)

Meni je on na 16pm bolje radio od 26.4, ja ne bi dirao za sad taj update.

Objavljen je i iOS 26.5 beta 2. Nemam zasad utisaka za istaći, jutros sam sproveo instalaciju.

Sačekaću još nedelju dana ,pa ćemo videti da li će neko još nešto napisati

iOS 18 je mnogo stabilniji.
Da sam imao prilike da isprobam 15 Pro duže, ne bih prešao.

Mnogi bugovi se primete tek posle par nedelja i meseci. Npr. video kameru ne koristim mnogo svakodnevno i sad na odmoru vidim šta su sve zeznuli, ali je kasno, iOS 18 više ne može da se vrati.

Još jednom da spomenem, od kad sam krenuo da radim update preko itunes, nikakvih problema nemam. Nešto što bi savetao svakom ko je naleteo na problem preko OTA update-a, naredni odradite preko iTunesa.

Upravo radim 26.4.1, iako je 600mb ota, radim 10,5gb preko itunesa i ne boli glava.

Ali to nije update, ti radis restore sistema i backup uz to
Ako nemaš problem cepaj OTA, više sam dao dobronamerni savet ljudima koji su iskusili probleme nakon OTA update-a, da probaju preko iTunesa

iTunes update je do iOS 5 bio jedini način za update.

I dalje isto, ne valja. Nakon face koji je seckao i neko rece proveri sa Meta-om, nije problem do njih niti do neta, vec definitivno sa sistemom. Odradio nov update i sada videh da i vremenska prognoza koja je standardna aplikacija secka. Kada otvorim vremensku i kliknem na pregled po satima, skrol lagani i pustanje gore ili dole, secka kao traktor. Ja ne mogu da verujem da oni ne mogu prvo ispraviti te stvari da sve bude fluidno a onda se zabave krupnijim stvarima. Sramota i palac dole.

Kazete da liquid glass moze da se ugasi. Ali onda nema transparentnosti, pa sve izgleda bezveze.
Kako gasite ustvari?

Kazete da liquid glass moze da se ugasi. Ali onda nema transparentnosti, pa sve izgleda bezveze.
Kako gasite ustvari?
Ispravite me ako gresim, jedino sto mozes da uradis je da odes u settings > display & brightness > liguid glass >tinted, onda u accessibility > display & text size > ukljucis reduce transparency i reduce bright effects

Nazad
Vrh Dno