Šta je novo?

Anbernic konzole

• Začetnik teme Začetnik teme JoKa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ukompletirao sam konzolicu:
RG35XXXPro.jpg
Sada može i na TV i lepo radi, jedino što zvuk kako god da podesim ide preko konzole. Tu će da upadne i džojped sa zalivanja uskoro za 2 igrača. ( :

Mada je ovo dosta jefinije (ako ne računaš telefon koga svakako imaš pa imaš), a ipak dosta moćnije:
GameSirx5l.jpg

Drugari, da ne listam 21 stranu teme, imam kratko pitanje. Planirao sam dosta ranije da uzmem Miyoo Mini Plus. U to vreme je bio aktuelan koliko se secam Anbernic RG35XX, i bilo je dosta uporednih testova između ta dva retro hendhelda - kao best buy varijante. Da li je sada situacija na tržištu ista? Šta je best buy od Anbernica? Šta je najpametnije uzeti? Najviše bih igrao SNES i NES naslove, i nešto od GameBoy naslova?

Hvala svima na odgovorima unapred.

Zavisi koja ti veličina ekrana odgovara i oblik konzole. Skoro sve one teraju SNES i NES.

Pa pre bih vertikalnu varijantu jer imam Switch. A imao sam i GameBoy kao klinac pa mi je cool taj nostalgic look.

Onda ti je Miyoo Mini Plus dobar izbor, ako ti odgovara ta veličina ekrana. Ja imam RG35XX-H i sitno je to za mene, ekran te veličine. Čorav sam 😀
Meni nešto bar 5+ incha za ekran treba.

Muki, razmotri TrimUI Brick. Ekran je idealan za NES, SNES, Gameboy,... a podržava i značajno zahtevnije sisteme za emulaciju (sve do Nintendo 64, DreamCast i PSP-a). Kompaktna, monolitna konzola. Ako bi dao još nešto više para, onda razmotri TrimUI Brick Hammer, koji ima kompletno metalno kućište.

Prilozi

• Screenshot_2026-04-10-12-24-12-66_df80084b9b2d1b20a1d541035bc91336.jpg
    Screenshot_2026-04-10-12-24-12-66_df80084b9b2d1b20a1d541035bc91336.jpg
    136.1 KB · Pregleda: 16
Meni to deluje kao ova konzola ali sam bog zna.

Meni maksimum sa jednim žetonom da dođem do 6. nivoa, tu već počinje gutanje žetona jer je ogroman skok težine.

Voleo bih da upoznam čoveka koji je uspeo da pređe sa jednim žetonom. 😀
Prelazio ja u skolskim danima, doduse u paru sa drugarom. Tri Slice-a su nam uvek bila najteza

Drugari, da ne listam 21 stranu teme, imam kratko pitanje. Planirao sam dosta ranije da uzmem Miyoo Mini Plus. U to vreme je bio aktuelan koliko se secam Anbernic RG35XX, i bilo je dosta uporednih testova između ta dva retro hendhelda - kao best buy varijante. Da li je sada situacija na tržištu ista? Šta je best buy od Anbernica? Šta je najpametnije uzeti? Najviše bih igrao SNES i NES naslove, i nešto od GameBoy naslova?

Hvala svima na odgovorima unapred.
Upravo sam klincu sa Alija narucio BatleXP G350. Neki kazu da ih proizvodi Anbernic pod drugim imenom (cak se dobija i "Cestitka" od Anbernica u kutiji). Odlican kvalitet izrade za te pare.

I just found this on AliExpress:
BATLEXP G350 Retro Handheld Game Console Linux 64-bit System 3.5" IPS Screen RK3326 Portable Pocket Video Player 64GB 4000 Games

G350 je dobar, ali je Brick Hammer bolji.
RG40XX V je isto odličan izbor zbog većeg ekrana od gore 2 pomenuta.

Ali i razlika u ceni nije mala. Mislim da za pare koliko kosta (~50€) G350 je odlican i naravno da za 20-30-50€ vise moze da se nadje bolji uredjaj.

Ne znam koliko pratite ali je Valve izbacio Steam za ARM. Uskoro ce ove spravice, za koju godinu kada handheld srednje klase bude imao unutra SoC ekvivalentne snage SD 8 Gen 2, pokretati manje zahtevne Steam igre skoro pa nativno (ne preko Androida i Game Native translacije). Vec sada, kome nije bilo zao da kupi Ayn Tor ili nesto ekvivalentne snage, uziva u Steam igrama a vremenom bice sve bolje.

Cenim da ce vec za godinu dana svaki malo bolji handheld imati opciju konverzije u Steam Deck.

Otprilike kad su dogurali do toga da moze sve da se emulira, nasli su novu stvar oko koje ljudi da balave i da budu nezadovoljni trenutnim handheldom. Ja sam 99% prelomio da uzmem RG 476H. Verovatno bi isao na 477 da ima stacked shoulder dugmiće... ko god razmatra uredjaj sa 3.5 inča ekranom neka se potrudi da negde vidi uzivo kolicki je. Ako je cilj GB, GBC onda ok, mozda gba ali sve ostalo mislim da je bas sitno. Opet zavisi jel to dok cekate dete na treningu ili hocete za zasednete par sati. Ako planirate visesatne sesije onda i komfor postaje stavka jer mene su npr bolele šake tj. Prsti od malog uredjaja plus sto je dpad bio ispod analoga sto je dodatno doprinosilo nelagodnosti.

Kad smo kod Tora, koji je najbolji nacin za kupovinu Ayn stvari, konkretno Odin 2 Portala? Imam Odin 2 Pro jer sam imao srece da zateknem oglas na kupujem prodajem, i predobra je igracka, igram sve sto mogu, ali mozda bih sad razmislio o Portalu samo iz razloga sto je ekran dosta veci. Jel narucivao neko direktno sa sajta za Srbiju, ili mi je sigurnije kod nekog u druge zemlje evrope pa da mi oni donesu?

Nazad
Vrh Dno