Šta je novo?

Ryzen 7 7700 iGPU ne radi nakon instaliranja drajvera

Nikola2307

Cenjen
Učlanjen(a)
01.10.2015
Poena
195
Situacija je sledeća, ASRock B650M, Ryzen 7 7700 integrisana grafika:

• Sve radi OK dok ne instaliram drajvere. Nakon toga kreće zamrzavanje ekrana praćeno crnim ekranom, i onda pojava artefakata preko celog ekrana.
  • Apdejtovao sam BIOS na najnoviju verziju
  • Probao sam clean install sa DDU
  • Memtest86 je prošao bez problema, sa EXPO podešavanjima

Sve radi ok par minuta, nakon čega Windows sam onemogući drajver, i vrati se na Basic Display Adapter.

Ugasio sam automatsku instalaciju drajvera u podešavanjima (advanced settings), ne znam da li je to dovoljno. Ali mislim da nije do toga, jer do problema dođe i kada nakon čiste DDU instalacije ostanem potpuno oflajn.

Da li je u pitanju neispravna iGPU ili je ipak softverski? Da li postoji još nešto što bih mogao da probam?

Onda nešto drugo ne valja, verovatno IGPU,taj problem što si opisao je tipičan kada je 3D accelerator faličan. 2D (safe mode) radi ali ne i akceleracija.

Verovali ili ne, reklamacija još uvek nije rešena.
Prvo je nakon 3-4 meseca vraćen iz servisa kao ispravan, sada je ponovo već skoro 2 meseca u servisu.

Ovo je poslednji put da sam kupio tehniku od KP preprodavaca, i mađarski servis i KP prodavac su ispali izuzetno neprofesionalni, najblaže rečeno.

Jel imam uopšte neke opcije osim da ostavim negativnu ocenu?

Koliko znam nema ako si već stavio ocenu, čak i piše upozorenje da je finalna pre nego je postaviš.

Verovali ili ne, reklamacija još uvek nije rešena.
Prvo je nakon 3-4 meseca vraćen iz servisa kao ispravan, sada je ponovo već skoro 2 meseca u servisu.

Ovo je poslednji put da sam kupio tehniku od KP preprodavaca, i mađarski servis i KP prodavac su ispali izuzetno neprofesionalni, najblaže rečeno.

Jel imam uopšte neke opcije osim da ostavim negativnu ocenu?
Ne racunaj na garanciju kad kupujes kod KP preprodavaca/"madjara", ja licno sam uvek kupio u domacim radnjama iako je nesta skuplje.
Ovo izgleda namerno rade da odustajes od dalje reklamacije, ostaje da kupis neku polovnu povoljnu graficku.

Zaboravio sam da javim, vraćen novac pre mesec dana, sreća pa procesori nisu poskupeli pa sam mogao da kupim isti takav iz domaće prodavnice.
"jedino" što sam čekao 7 meseci, katastrofa

Ne racunaj na garanciju kad kupujes kod KP preprodavaca/"madjara", ja licno sam uvek kupio u domacim radnjama iako je nesta skuplje.
Ovo izgleda namerno rade da odustajes od dalje reklamacije, ostaje da kupis neku polovnu povoljnu graficku.
Ne bih se složio.
Kupujem već 4 godine od istog prodavca na KP, imao sam nekoliko reklamacija, čekao sam za svaku oko 2 meseca i bilo je ili zamena za isti proizvod ili refundacija. Nije do "Madjara" već do prodavca.
Isto tako kod Fante godinama bez problema sa reklamacijama.
Slažem se za kupovinu u domaćim radnjama, ali ako ale zinu da se najedu, onda mi je neisplativo. Obaška što i neke domaće radnje, zna se koje, obožavaju da drndaju kupca za reklamaciju

Zaboravio sam da javim, vraćen novac pre mesec dana, sreća pa procesori nisu poskupeli pa sam mogao da kupim isti takav iz domaće prodavnice.
"jedino" što sam čekao 7 meseci, katastrofa
Dva meseca bi trebalo da bude "plafon"
To su "izmućkali" nešto pa je trajalo toliko

Ne bih se složio.
Kupujem već 4 godine od istog prodavca na KP, imao sam nekoliko reklamacija, čekao sam za svaku oko 2 meseca i bilo je ili zamena za isti proizvod ili refundacija. Nije do "Madjara" već do prodavca.
Isto tako kod Fante godinama bez problema sa reklamacijama.
Slažem se za kupovinu u domaćim radnjama, ali ako ale zinu da se najedu, onda mi je neisplativo. Obaška što i neke domaće radnje, zna se koje, obožavaju da drndaju kupca za reklamaciju

Dva meseca bi trebalo da bude "plafon"
To su "izmućkali" nešto pa je trajalo toliko
Cene jesu nekad bile dosta nize kod njih pa narod je rizikovao, koliko se secam, taj isti Fanta je jednog dana samo nestao, tako i sanse da se reklamira ista kod njega kupljeno.

Po priči prodavaca krivi su madjari,barem kad sam pitao od drugog prodavca da reklamira uz nadoknadu rečeno je "nemoj ziv ti ja,ionako mučim muku sa madjarima sa mojim reklamacijama"

Nazad
Vrh Dno