Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

ali imas male reflektore 🙂

Okončao sam agoniju oko kupovine kućišta i pazario Asus PA602 na KP, novo za 170€..

Mrcina od kućišta, veliko i teško...srećom, ručice/žljebovi sa strane i točkići dole su od velike pomoći. Uzeću mu set točkića za nameštaj da učinim stvari još lakšim.

Sve je kvalitetno i čvrsto, čak i plastika. Možda najbolji sistem za otvaranje stranica, svi filteri su lako dostupni i lako se skidaju i vraćaju. Izrada i dizajn na nivou. Videćemo samo kako se ponašaju ventilatori...

Što neće skoro, moram prvo da reorganizujem sobu pa onda da preselim sistem, heh. Taman da mu napravim mesta...
Provalio sam da mi power button uzrokuje infinite boot loop, testirao na tri ploče. Sreća pa imam custom power button, pa sam ga provukao iza, svakako je to sad samo torrent mašina koja se ne gasi i retko WoT odigram. Asus...

Čekaj, kako boot loop zbog dugmeta? Stalno šalje signal da se upali mašina?

Da. Smenjuju se crveni i žuti led na ploči u nedogled. Kad spojim drugi, sve ok.

Poslednja izmena:
Koji maler, heh.
Ne znam koliko je pristupačsn I/O panel, možda mogu da se preleme kontakti na tasteru/kabliću...

Narucio sam ovo, pa cu proveriti sta tacno pravi problem na front panelu.

1773660646336.png

E, samo su ovi još falili... 🙂🙂🙂

Fascinira me što mi i dalje djeluje kao ne da nisu uboli nijanse braon nego...

Znači. ne samo da je sada ružnije već i razlike u temperaturi i buci su jedan stepen max i 1dB max za preko 2x veću cenu.
Ahahahahahah
Bravo, Noctua, bravo...koji vic od kompanije...

ovo izgleda 100 puta bolje od antec flux noctua..

Da li je po vama ok staviti dva fana da uvlace vazduh ispod gpu-a u h5 flow 2024 kad se ispod nalazi psu sa fanom okrenutim ka gore koji takodje naravno uvlaci a mora da bude okrenut tako jer je takav model kucista i nema otvor sa donje strane. S jedne strane stvara se vakum valjda i nije dobro a sa druge strane vidim brdo buildova gde ljudi stavljaju fanove, ali opet da ne valja ne bi uopste nzxt ostavio rupe i dao mogucnost za dodatne fanove ?
Gledam recimo ovog coveka sa redita.

1000016636.jpg

1000016637.jpg

Ljudi trpaju gomilu fanova u kućišta kao da neki zakon zahteva da svako mesto za ventilator u kućištu mora da bude popunjeno, što je retardirano...
I pogotovo je smešno u akvarijumima gde nabiju po tuce fanova i svi duvaju jedni u druge i remete airflow.

U ovom slučaju, uopšte ti ne trebaju fanovi na PSU shroudu. Naročito onaj direktno iznad napajanja, iz razloga koji bi trebalo da bude očigledan ali ljudi nekako isključe mozak i svejedno ga stave tu...

Ne treba ni prednji fan na gornjoj stranici. Direktno je iznad kulera gde ne radi ništa korisno.
Probaj prvo sa samo 4 venta (pobrini se da su dobri, je li), 3 napred i 1 pozadi. Ako si zadovoljan, to je to.
Ako nisi, probaj da dodaješ po jedan. Ako ti grafička nije dovoljno hlađena, jedan ispod nje. Ako procesor nije, jedan gore ispred kulera da uvlači.

Dobro dizajnirana kućišta sa dobrim fanovima imaju odlične temperature sa samo 3-4 ventilatora. Asus PA serija i GT302, Lian Li Lancool serija (i njima nisu potrebni fanovi na shroudu)...čak i dobri akvarijumi mogu da ih imaju sa upola manje fanova no što trpaju u njih, ako se pametno rasporede i ako su dobri. Ono što danas rade s ventilatorima i kućištima je boles'...

Da li je po vama ok staviti dva fana da uvlace vazduh ispod gpu-a u h5 flow 2024 kad se ispod nalazi psu sa fanom okrenutim ka gore koji takodje naravno uvlaci a mora da bude okrenut tako jer je takav model kucista i nema otvor sa donje strane. S jedne strane stvara se vakum valjda i nije dobro a sa druge strane vidim brdo buildova gde ljudi stavljaju fanove, ali opet da ne valja ne bi uopste nzxt ostavio rupe i dao mogucnost za dodatne fanove ?
Gledam recimo ovog coveka sa redita.
Iskreno, na tvom mestu bi izbacio i donje i gornje fanove, jer nemaju svrhu u ovakvoj konfiguraciji. Tri napred i jedan pozadi su sasvim dovoljni, pogotovo kod vazdušnog hlađenja.

jel ima negde kod nas lian li mini v2 flow? razmisljam se da ga uzmem ako ga nadjem ali me brine duzina kablova posto imam sf1000 psu

Potraži na KP. Prodavala ga je jedna domaća radnja, ne znam imaju li još...
Pokušaću da ih iskopam posle.

EDIT: našao sam, poslao sam ti na DM.

Poslednja izmena:

Stvarno simpa izgledaju ovi tekstilni delovi, ali je pitanje koji bi pre stradao od krznenih probisveta, liči da je tačno scratch-approved! 😀

moja koristi tepih za te stvari 😀

ima i onaj fractal slicno nesto, kontam da bi probale u nekom tenutku 🙂

Malo pre stigla bebica.😍🥰☺️😊😇
IMG_20260409_095002.jpg
IMG_20260409_095013.jpg
IMG_20260409_095035.jpg

@MegaSkot
Kada si ugradjivao Liquid Freezer III Pro 360 da li si koristio jedan (All-in-One) PWM kabl ili onaj 'split-ovani' za kontrolu: pumpe, VRM fan-a i radiator fan-a? Ovaj 'All-in-One' zauzima samo jedan 4-Pin header na ploci dok ovaj splitovani zauzima 3x (4-pin header-a).

Splitt na jednom računaru i jedan na drugom, u oba slučaja sve ok.

Zanimljivo...

Nazad
Vrh Dno