Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uzmi s40 pro, on je naslednik s20+ i odličan je, bićeš prezadovoljan.

I dalje niko ne pominje H40?
~200eur, sa bazom.

Ja sam uzeo s40 pro, i ima samo reči hvale za njega...

I dalje niko ne pominje H40?
~200eur, sa bazom.

Iz mog iskustva, treba izbegavati usisivače koji nemaju rotacione mopove, to je možda ok samo za brisanje prašine, bilo kakva mrlja ili skorena masnoća je nemoguća misija, dok sa rotacionim mopovima mogu da se obrišu posle par prelaza.

Imam dva usisvača, iz vremena dok Xiaomi nije imao rotaciju. I zapravo ne koristim MOP, ali bukvalno uopšte. Ovde gde su mi pločice/parket, možda bih i koristio da je model koji podiže mop, ovako, prvi put kad sam ga pustio, sa pločica povukao neki pesak na parket.

Drugi mi je na čistim pločicama, ali probao u startu i shvatio da nema neke koristi od toga, jer izbacuje premalo vode da uradi bilo šta korisno. Taj svakog dana usisa blizu 100m2, nekada i 150+. Koliko kofica vode bi trebalo da mu napunim za to vreme? 😕

Povukao je sa pločica na parket jer nema rotirajuće i samo podižuće mopove, to je upravo razlog zbog kog sam rekao da treba izbegavati h40 i slične bez rotirajućih četki.
Ne znam kako je kod modela drugih proizvođača ali s20+ i s40 pro imaju rezervoare dovoljne za mopiranje preko 120m2 (s40pro do 180m2), i kod oba se podižu mopovi preko 10mm da ne bi upropastili tepihe. Po meni mnogo bolje rešenje nego da se usisivač stalno vraća na bazu da bi se dopunio i oprao mopove, ovo napuniš sredstvo u rezervoar, on lepo sve obriše, kuća miriše, žena srećna, ja miran i život je lep.
S40 pro ima i "produženu ruku" za čišćenje ivica do svega 1mm od zida, tako da ZA TAJ NOVAC, mislim da ne postoji bolji usisivač na tržištu.

Jasno. Moji modeli su od pre 5 i 6 godina, što je u svetu ovih usisivača čitava večnost 😄

Iskreno, to je kao da si ti unajmio neke 2 babe da ti čiste kuću a ja imam neku francuskinju koja puca i pršti na sve strane. Ti nisi zadovoljan a ja sam i zadovoljan i zadovoljEn. 😀

Na kraju sam uzeo polovan S20 preko oglasa, skontao sam da nisam siguran da li ce mi uopste raditi posao i da mi je bezveze da bacim 200+e na s20+ i da posle shvatim da nije to to sto sam hteo. Mogu reci da sam za ovih par dana zadovoljan. Mapirao je stan sasvim solidno, bas lepo obilazi prepreke, kojih trenutno ima dosta u vidu stolica, decijeg stocica,hranilice itd. Posto uskoro treba da predjem u novi veci stan cenim da ce tamo biti jos bolje. Usisava sasvim okej, sve sto sam i ocekivao da moze da pokupi on pokupi. Mop nije nesto, sto sam donekle ocekivao.Mada, nisam se mnogo bavio njime , moram da proverim da li je onaj drzac za mop dobro stoji, da li je ravan, jer kad prodje po plocicama deluje kao da ne prijanja lepo i ravnomerno za pod. Videcu koliko cu ga uopste i koristiiti ubuduce pa u zavisnosti od toga odluciti da li cu da uzmem drugi sa rotacionim mopom.
Inace, S20 nema mogucnost da podize mop? Trebalo bi znaci prvo usisati sta treba da se usisa pa zatim brisanje, da ne bi u suprotnom isao mokrim mopom po tepihu recimo?

Tako je, nema mogućnost za podizanje, on ima klasičnu ravnu ploču na koju se nalepi mop i to ti je to. Ne bih savetovao da ti to stoji na usisivaču kada usisavaš tepihe jer će ti tepisi uvek biti prljavi, ne razumem baš inžinjere Xiaomija zašto su to tako napravili. Dok sam imao S10 taj mop je više bio u kutiji nego na usisivaču(više štete nego koristi).

Da, da, to je lose reseno, trebalo je bar da moze da podigne i spusti za brisanje, a na skupljim modelima da podize kad naidje na tepih itd itd kao sto vec i ima. Generalno ovako na prvu mi deluje da brisanje necu mnogo koristiti, tako da moze da se skine mop da ne prlja pa po potrebi vratiti.

Da li imate preporuku za neki robot usisivac u cenovnom opsegu izmedju 20-30k, povrsina oko 100m2, trenutno naginjem ka s40 pro, video sam da ima i neki dreame ali mi po specifikacijama deluje slabije nego xiaomi, ne znam u realnoj situaciji kakvo je stanje

Da li neko ima iskustva sa Mi usisivačem x10 nema rotirajuće četke (vidim da je verzija usisivača iz 2023). Površina prostorije koju bih usisavao je oko 30 kvadrata i nemam puno površina sa parketom i pločicama.... Valjda se nisam zeznuo u kupovini jer vidim da svi preporučuju verzije sa rotirajućim četkama.

Odustao sam od kupovine x10 eu u korist S40 Pro. Čitao komentare pa sam odlučio da uzmem s S40 Pro... Videću kakav je u narednim danima pa napišem utiske

Nisi pogrešio sigurno.

Moj S20+ je počeo konstantno da izbacuje "Edge sensor error".
Obrisao 4 senzora sa donje strane, obrisao prozorčiće napred i desno, nikakav efekat. Verovatno je iznutra.
Kupljen avgust/septembar...

Imaš senzor i gore na "kupoli" koji se vrti, i to probaj da prebrišeš, hoće da se nahvata paučina.

Mislim da se taj prijavljuje kao "laser sensor"! Probaću i njega da obrišem, on je uvučen u rupu...

U stanu od 55 kvadrata imam oko 20 kvadrata čupavih tepiha. Baš nemam iskustva sa robot usisivačima pa sam htio da pitam da li bi se mogli izboriti sa toliko tepiha? Koji model biste preporučili, budžet nije ograničen, ali ne bih davao preko 400€ ako nema baš dobar razlog za doplatu.

Nisu robot usisivači dobar izbor za čupave tepihe, mnogo se muče i opet ih ne usisaju kako treba, a mnogi i ne mogu da se kreću preko njih.

Nije mi toliko ni bitno da dobro usisa tepihe, samo da može da pređe preko njih, ne zapinje i ne zaglavljuje se. Bitno je da usisa i eventualno obriše parket i pločice u kuhinji.

Onda nije problem. Označiš mu da ne ide na tepihe.

Problem je što je prelazak preko tepiha neminovan da bi došao do drugih prostorija.

Nazad
Vrh Dno