Šta je novo?

Klima VOX Inverter IFX12-SCCT, 12K BTU, za sobicu od 15kv ?

Jasna88

Poznat
Učlanjen(a)
17.09.2022
Poena
30
Jedan me danas ubedjivao 2 sata kako treba da uzmem 12cu za 15m2 sobicu (plafonn normalne visine, nije pottkrovlje) iako apsolutno svuda na netu piše da za hladjenje tako malih prostora 9 je sasvim dovoljno..

Vas mišljenja? (ne ta osoba nije nikakav prodavac) Kazu da nije najvvaznje koliko btu vec sifra same klime

pss. sobica je na spratu,apsolutni pakao kad predje 30, kuca nema izolaciju. moram spavati u rashladjenom prostoru zbog neuropatije na nogama i stopalima (jedan od simptoma moje bolesti) ali se plasim da i na najmanjoj brzini soba bi bila led ledeni, odmah uskakanje u debelu duksu cim upalih klimu. ddole nam valiant 12 lepo rashladi dnevnu i trpezariju, oko 45kv

ne bih volela da konstatnno budem bolesna (ne klima bi bila stavljena da nikako ne duva direkt u mene...) i da em sto bbi davala po 3-4 000 svakog meseca za lekove em ne bih mogla da....zivim zivfot, da se sa nekim vidim nit bilo sta

neka da savet ko se bolje razume hhvala

Klima : https://ananas.rs/proizvod/vox-inverter-klima-ifx12-scct-12k-btu-bela/4212502

Što se tiče klima uređaja, mislim da nemaš razloga za brigu, tj 12 ili 9, za tvoj slučaj ne pravi skoro nikakvu razliku.
Verovatno već znaš i sama - svaki uređaj ima mogućnost regulacije temperature i intenziteta duvanja, a pored toga postoji i režim rada za odvlaživanje.
Tako da - kupi klimu koju možeš da priuštiš i koja ima kakvu takvu servisnu podršku i ne brini.

Mozda je u ovom slucaju najbolje gledati neki model sa breezeless opcijom, da ne duva bas direktno na tebe.
Svakako namestis temperaturu koja tebi odgovara i klima ce sama da se pali/gasi kada dosegne tu temperaturu.

Taj Vox ima spoljašnju od 18kg. To je manje nego li većina 7-ca, tako da ne treba da se bojiš prehlade, nije to jak uređaj uopšte. Ne znam koliko ide u minimumu modulacije, to ti je isto važno, da ne duva ledeno.

Da, ali taj Vox nema Quiet brzinu kao kod Fujitsu što bi za hlađenje bilo idealno.
Moj glas ide za General ASHG07KPCA, 38k.

Nazad
Vrh Dno