Hvala. Obradovaću neke koji su se uplašili. Inače glasnik je 115 od 19.12.Odlozeno je ono povecanje za 2027.
Izasla je uredba 18. decembra u sluzbenom glasniku...
Meni još ništa nije stiglo a već je 28.01. Ostavio sam pare sa strane da platim pola decembra i januar ali ne znam kako to da izvedem jer nisam bio aktivan od 2020 te nemam relevantne račune i pozive na broj...Mislim da od danas krecu da salju...
@smk da li si išao u PIO fond sa rešenjem o gašenju da uradiš odjavu? Po pravilu bi APR trebalo i to da odradi, ali novembra 2024. sam išao lično pošto nije odrađena po službenoj dužnosti, a u retkim slučajevima dešava se da APR ne odradi u CROSO i prijavu. Uz to onda nosiš i rešenje o registraciji preduzetnika ako je tako. Sada su uvedeni brojevi (redomati) i šalteri pa se prijave i odjave više ne rade u upravi. Što se upisa samog staža osim prijave i odjave, odnosno uplaćenih doprinosa u CROSO tiče, to je posebna procedura preko poreske. Logovanje u CROSO je takođe moguće i preko eUprave uz Consent ID.

da li si ti normalno radio prošle godine? ja sam odmrzao paušal i počeo od 19.12.2025 (bio zamrznut od 9.2020) i očekivao sam da ću dobiti rešenje za 2025 odmah, a onda i za 2026 u januaru.Meni stiglo prosle nedelje
Nisi drzavljanin? To je normalno svugde ali uvek treba dobiti zvanicno,jer neke sitnice se razlikuju uvek.Inače sad sam zvao da provjerim oko produžetka radne dozvole, da bi mi rekli da ako već imam stalno nastanjenje bukvalno ne moram ništa da radim više oko toga, samo produžavam ličnu kartu i to je to... Samo napominjem pošto bukvalno nigdje ne piše eksplicitno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari