Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poena
45
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?

Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.
Realno dobra cena, samo mi ne treba inače bih odmah kupio 🙂

dtik.jpg

Није ни мени неопходан, али немам тренутно ниједан за пут/бекап па нек’ се нађе.

Vidim da se na temi za Mi Box 2 gen govori o vratolomiji sa VPN-om i Finskom da bi se dobio Android 14. Ima li šta za Mi Stibk 4K?
Čitao sam negdje da i na njeja treba stići Android 14, pa ima li neko neki hack, nešto?

Зашто "вратоломије" када ће пре или касније стићи редовно и код нас А14?

Da li je neko imao ovakav problem sa Mi stick 4k i da li je uspeo resiti?
Totalno ne konta daljinski ( apsolitno ne reaguje na uparivanje) i ne vidi ni jednu wifi mrezu i trazi neki update. Oko 2 god je star.
Bio je na CEC pa mogu sa daljinskim od tv- a da upravljam i dalje, ali nema neta i nista ne mogu da pustim tj. gledam. Inace, koristim ga 90% za YT i 10% za Netflix. Koristim adapter za napajanje.
Probao sam reset iz menija, ali isto i posle njega.
Nasao sam na netu, neku foru da treba datum i vreme da se podesi rucno, ali ne vredi, ne vidi wifi uopste. Prijavljuje da je potreban update i wifi mreza.
Hvala.

Hard reset. Imao sam slican slucaj sa Firestickom jos se tu datum i vreme ne mogu rucno menjati. Probaj da vratis na fabricka. Ne znam na sta se odnosi to "reset iz menija", ali ako nisi probao hard reset probaj. Ja sam imao i lan adapter za net i ni to nije pomoglo.

To sam uradio, vratio na fabricka, ali iz menija u podesavanjima. Tamo ima opcija.
Ne mogu da udjem u recovery mode, pa da odatle pokusam hard reset, posto ne reaguje na orig. daljinski da bih kombinacijom dugmica usao u recovery.

Ako ti je ukljucen ADB i USB debugging, kucaj:

adb reboot recovery

Mozda uspe nesto, u najgorem slucaju kupi OTG kabal pa spoj tastaturu/mis za saltanje kroz meni ako ne bude funkcionisao daljinac

To sam uradio, vratio na fabricka, ali iz menija u podesavanjima. Tamo ima opcija.
Ne mogu da udjem u recovery mode, pa da odatle pokusam hard reset, posto ne reaguje na orig. daljinski da bih kombinacijom dugmica usao u recovery.
Da li si nekako uspeo da uđeš u recovery?
Imam Xiaomi stik HD, bez originalnog daljinskog, stoji na boot skrinu nekih 5 minuta, onda nestane slika na nekih 10 sekundi, verovatno se resetuje i ponovo boot skrin.
Probao sam tastaturu, miš, a i AirMouse preko OTG kabla, ne reaguje na držanje OK i BACK tastera.

Prilozi

• mi-tv-stick-stuck-on-boot-logo-suddenly-bricked-v0-mt9m5er8ilwb1.jpg
    mi-tv-stick-stuck-on-boot-logo-suddenly-bricked-v0-mt9m5er8ilwb1.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 10
Nisam uspeo, na zalost.
Mada se nisam preterano ni posvetio posle, posto imam i HD verziju, pa njega koristim. Njemu "samo" nekada daljinski izgubi konekciji, pa mora da se cupa iz napajanja 🙂

Pozdrav svima. Imam jedan čudnovati problem sa ovim stikom (4К). Naime, prestao je da radi u dnevnoj sobi, na Samsung TVu (stariji, non smart).
Ne baca sliku, ponekad ispiše poruku, nešto za rezoluciju, ali uglavnom ništa ne bude.
Menjao sam kablove i punjač, ali nije do toga.

Radi na drugom TVu i na monitoru, sve ok. Probao sam na njemu da namestim da za rezoluciju ne bude auto, nego 1080p, kao što je i na TVu.

Da li imate neku ideju šta bi moglo da mu bude? Hvala puno !

Pozdrav svima. Imam jedan čudnovati problem sa ovim stikom (4К). Naime, prestao je da radi u dnevnoj sobi, na Samsung TVu (stariji, non smart).
Ne baca sliku, ponekad ispiše poruku, nešto za rezoluciju, ali uglavnom ništa ne bude.
Menjao sam kablove i punjač, ali nije do toga.

Radi na drugom TVu i na monitoru, sve ok. Probao sam na njemu da namestim da za rezoluciju ne bude auto, nego 1080p, kao što je i na TVu.

Da li imate neku ideju šta bi moglo da mu bude? Hvala puno !
Nekako se zaključak sam nameće da je problem do TV a ne do uređaja ako radi na drugom TV i monitoru. Verovatno ti je crko HDMI na TV, proveri tako što ćeš nešto drugo povezati sa tim Samsung TV pa vidi da li to radi.

postoje dva modela: HD i 4K. prvi ima 1, potonji 2 GiB RAM-a

Nazad
Vrh Dno