Pozdrav!
Da se javim posle tačno mesec dana od ugradnje TCL TAC-12CHSDUG11V3AH Breeze IN.
Kratko podsećanje : Kuća, u dva nivoa, u osnovi 45 m2, ali preko dana se klimom greje samo 34 m2 u prizemlju a tokom noći još unutrašnje stepenište, dve sobe i kupatilo gore - cca još oko 35 m2. Dobro izolovana.
Režim je taj da kad pođemo na spavanje otvorim dvoja vrata u prizemlju a klima od 3.00 h po ponoći pa do 8.00 h u jutro radi podešena na 25 C i uz max ventilator.
Od 8.00 u jutro pa do 2 h iza ponoći radi na 23 C i uz nešto smanjen ventilator ( obično oko četvorke ).
Ujutro u sobama gore bude 21 - 22 C, na stepeništu sasvim prijatno i u dnevnoj sobi i kuhinji 20 - 22 C.
Kada siđemo vrata prema stepeništu se zatvaraju a u 8 h klima po tajmeru ide u režim 23 C vent 4 i to postiže opušteno.
To nama apsolutno odgovara i daleko premašuje moja očekivanja, jer nema hladnih jutara i žurbe da se naloži vatra.
Sve ovo varira u zavisnosti od spoljašnje temperature, vetra i vlage ali u pitanju je razlika od 1 - 2 stepena što se može korigovati.
Za 31 dan potrošila je tačno 292 KWh što izađe oko 9,5 KWh dnevno.
Ipak, radila je samo 673 h - a to je tačno 28 dana pa to realno podiže prosek potrošnje na 10,5 KWh dnevno.
Štaviše - u taj "rad" su se ubrojali i sati kada sam ložio kamin pa uključio samo ventilator klime da meša vazduh.
Da je morala i tih dana da greje potrošnja bi bila veća, pa računam da je realno na ovu izmerenu potrošnju dodati još 20% i aproksimirati to kao prosečno.
Tu dolazimo do cifre od oko 360 KWh mesečno i ja sam time prezadovoljan.
To je oko 4.000 RSD pa je u poređenju sa grejanjem na drva bar dvostruko jeftinije i stostruko konfornije.
Uz to - već godinu i nešto mi ne radi MTK pa brojilo očitava samo skupu struju, ali mi "poštenjačine" iz distribucije priznaju ( samoinicijativno ) nekih 35% po nižoj tarifi, što sam sve saznao tek pred NG. pa ću morati i to da jurim.