Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na Pro seriji su jedne od najboljih selfie camera.

Moze neka preporuka za staklo za 9proXL? Samo da FP radi pristojno ne mora neko ludilo od stakla.

Od mene preporuka za Smart Devil stakla, ne koristim Pixel ali vidim da ih imaju i za Pixel. 2 komada oko 10e, mislim da je ovo prvo staklo ikada s kojim sam zadovoljan i da imam utisak da zapravo koristim staklo.

I je l' neko dobio sa ovim update-om 5g kao na beti?
Sad napisah u 10 temi, ne, ali se nije ni promenila verzija operator settings da bude kao kod ovih na beti, tako da dok se ona ne promeni neće ni biti

Čim je tu volte, biće i 5g.. ne brine me ta sfera. Ovih dana testiram bateriju uz pomoć AI.. daleko od toga da je loša, ali želim da je optimizujem do vrhunca.. Viber mi je npr u prošlom ciklusu izuo bateriju.. onemugućio sam ga u pozadini i normalno radi za sada..

Slažem se i ja, kao što je volte došao "preko noći", tako je i 5g na betu a doći će i u stable.
Doduše svi kažu da je sad ova beta kao stable.

Vidim piše se o bateriji, pa ajd da pitam ovde a ne u P10 temi, svejedno je. Onemogućio sam rad u pozadini Instagram i FB a oni i dalje prave solidno vreme rada u pozadini i vuku bateriju. Zna neko kako se rešava?

Vidim piše se o bateriji, pa ajd da pitam ovde a ne u P10 temi, svejedno je. Onemogućio sam rad u pozadini Instagram i FB a oni i dalje prave solidno vreme rada u pozadini i vuku bateriju. Zna neko kako se rešava?
Kod mene u pozadini najviše vuku google aplikacije ali potrošnja totalno zanemarljiva. Facebook koristim na nothing phone-u (custom rom), bez bilo kakve restrikcije, samo 24 minuta u pozadini za nekih 25 sati (4% udela u potrošnji baterije).

Prilozi

• Screenshot_20260409-074252.png
    Screenshot_20260409-074252.png
    253 KB · Pregleda: 30
Nije strašno, zanemarljiva potrošnja. Meni npr bude Instagram 30min sot i još sat i po u pozadini iako sam onemogućio rad u pozadini

Nije strašno, zanemarljiva potrošnja. Meni npr bude Instagram 30min sot i još sat i po u pozadini iako sam onemogućio rad u pozadini
Isto mi je i za instagram i za wa. Doduse ne osecam da mi kolju bateriju, ali da, pise da drljaju u pozadini iako sam onemogucio rad u pozadini.

To je zato sto ti "disable background usage" svicevi tu stoje da bi mislio da imas neku kontrolu. Instagram ne upalim ceo dan a on imao 2 sata background activity. Kao i sve od Mete recimo. Ljudi zaboravljaju koliko malo kontrole imamo nad ovim spijunskim uredjajima koje koristimo za slikanje i telefoniju 🙂

На пикселима искључивање рада у позадини не значи ништа...Апликације наставе да раде као да је укључено...Инстаграм, тикток итд...Једино помаже да мануелно зауставите апликације после коришћења или пред спавање 😁...Онда се не буде али зато онда нетворк и Гугл сисају батерију као демони....Волим пиксела

На пикселима искључивање рада у позадини не значи ништа...Апликације наставе да раде као да је укључено...Инстаграм, тикток итд...Једино помаже да мануелно зауставите апликације после коришћења или пред спавање 😁...Онда се не буде али зато онда нетворк и Гугл сисају батерију као демони....Волим пиксела
Postoji opcija pauziranja aplikacije poput tik toka i sl. bez bilo kakvog uticaja na gugl servise (mrežni modul nastavlja da radi neometano).
Generalno, meta aplikacije kolju bateriju na svim uređajima.. srećom pa ih ne koristim u većem broju..

Poslednja izmena:
Na A17 beta 3 radi adaptive charging bez silent alarma koji sam pre morao da stavljam da bi radilo.
Izgleda da su se setili da poprave nakon fazon 5god. 🙂

@vladof i ako ima još neko ko je zamrznuo AI Core. Da li imate ono podešavanje da se telefon prebaci na silent kada se stavi ekranom nadole? Meni je to radilo pre zamrzavanja, bude kratka vibracija kad flipnem telefon i prebaci ga. Sada to ne radi, a ne mogu ni da nađem gde je samo podešavanje. Nije ništa bitno, ali sam hteo da proverim pošto je to jedina stvar koju sam primetio da mi kao fali od kako sam ukinuo lokalni AI.

Meni je ta opcija Flip to shhh odlična i baš sam navikao. Dobro, ne bi mi pala kruna da na 2 klika upalim Do not disturb, ali korisno je

Meni je ta opcija Flip to shhh odlična i baš sam navikao. Dobro, ne bi mi pala kruna da na 2 klika upalim Do not disturb, ali korisno je
I meni je delovala korisno pa sam je upalio da vidim, kad eto primetih da više nema one vibracije kad se telefon flipne, i ubih se da nađem gde je podešavanje i nikako. Pa rekoh da proverim da li je skroz nestalo zato što sam ukinuo to čudo. Možda je i do neke druge aplikacije, počistio sam ih dosta, recimo onaj Digital Wellbeing?

I meni je delovala korisno pa sam je upalio da vidim, kad eto primetih da više nema one vibracije kad se telefon flipne, i ubih se da nađem gde je podešavanje i nikako. Pa rekoh da proverim da li je skroz nestalo zato što sam ukinuo to čudo. Možda je i do neke druge aplikacije, počistio sam ih dosta, recimo onaj Digital Wellbeing?
Da odgovorim sam sebi – jeste problem u Digital Wellbeing, sad sam ga vratio i u njemu je opcija Flip to shh. Znači AI Core ni na šta ne utiče negativno. 😀

Nisam ni primetio da postoji vibracija 😅
Sad probah, nakon sekundu ili dve od okretanja telefona zavibrira ali tako kao da pokuša da se otključa i ne uspe

Ta vibracija je obaveštenje da se aktivirao flip 2 ahhh

Prilozi

• Screenshot_20260410-105345.png
    Screenshot_20260410-105345.png
    68.4 KB · Pregleda: 20
Nazad
Vrh Dno