Ovo se slažem, isto sam i napisao. Samo tu je midranger.Znaci ovako, pixel nije midranger ako ti ne treba sirova snaga procesora gde zaostaje barem dve generacije za flagship ponudama, igranje igrica, obrada slika
i videa,
Nije sjajan niti je među najboljima, niti sam to rekao, ali i drugi flagship uređaja kojima baterija traje isto ili i manje a koji koštaju isto ili više. Mogu da nabrajam koji subaterija,
Ista priča, takođe nije sjajan i nije među najboljima. Pre ovog sam imao P7 i on se jeste grejao mnogo, ovde je dosta bolje, opet slično kao kod nekih drugih u tom cenovnom rangu koji se greju istogrejanje
To sve uređaj kao uređaj ima, samo ko živi u Srbiji nema. Ne možeš da kažeš da je zbog toga midrange.5G, do skora i VoLTE, satelitski SOS, termometar, vecina premium google servisa, AirDrop i jos par sitnica.
Sve ovo što si naveo ne pije vodu.Pa sta ostaje?
Ajde da ne budemo gori od Apple sledbenika, treba realno sagledati telefon.
Argument ti stoji ako gledamo benchmark testove. Što se tiče korisničkog iskustva i svakodnevne upotrebe -radi kao švajcarac (gde bih najviše izdvojio obradu slike/shutter lag i softver bez bloatware-a koji guši resurse).Znaci ovako, pixel nije midranger ako ti ne treba sirova snaga procesora gde zaostaje barem dve generacije za flagship ponudama, igranje igrica, obrada slika i videa, baterija, grejanje, 5G, do skora i VoLTE, satelitski SOS, termometar, vecina premium google servisa, AirDrop i jos par sitnica.
Pa sta ostaje?
Ajde da ne budemo gori od Apple sledbenika, treba realno sagledati telefon.
Servisiranje je generalno diskutabilno u Srbiji. Popravke van garancije se više i ne isplate, bolje dodati keš i kupiti nov telefon. Da Pixel kupuješ regulare u Srbiji, lupiću sada, umesto 600€ koštao bi 800€ sa garancijom (ako ne i više). Sve ima svoju cenu.Kad smo kod pluseva i minuseva, ja bih dodao i da je servisiranje Pixela ozbiljan problem u Srbiji. Ako dozivis neki malo ozbiljniji problem sa njim, to je pravi pakao da se nadje servis koji ce uopste da prihvati da ga popravlja, kamoli da ti garantuje popravku.
@Gizmo Skroz korektno obzirom da kupuješ u radnji i imaš garanciju i sve. Još ako vratiš porez, ihaj. Na KP verovatno možeš malo povoljnije proći
Vrv je do toga, jer je ovo kao i mnoge stvari prvo u za USA pa onda mozda nekad i za ostaleDa. Preko Google one. Možda zato što mi je glavni Google account odavno vezan za USA adresu ?
Tako je, pametniji model + možeš live da pričaš sa njim i prekidaš ga po želji 🙂Možeš godinu dana imati free cloud ako ti znači i taj Gemini Pro. Neka me neko ispravi ako grešim, valjda napredniji modeli, bez ograničenja (ili veći limiti), modeli za generisanje i edit slika i videa, Gemini u G apps...
Uglavnom ja nemam tu opciju 🤣 jesi to kroz Google One app dobio?
Mora i u srbiji da radi. Ja sam imao problem na p9 pro xl prošle godine da ga aktiviram pošto sam bio u fimiliji. Ne znam da li i dalje isto pravi problem. Mada mislim da mi je neko napisao da je aktivirao i tako kada sam kupio opet pixel nedavno. Jedino što se i storage morao valjda pre šerovati.Da. Preko Google one. Možda zato što mi je glavni Google account odavno vezan za USA adresu ?
Meni koji volim ms zbog posla i integracije takođe...uz to koristim perplexity pa mi ai nebitan. Al opet ta ms pretplata bolje radi na samsunguBolja opcija Microsoft 365 Family, OneDrive 6x 1TB za svakoga, Microsoft 365 (Office)... 🙂
Probao sam već i nisam uspeo. Mada se nisam udubljivao puno, nije mi preko potrebnoVidi da obrises cache i data na toj google one aplikaciji ili pitaj chatgpt kako da forsiras to da dobijes.
Možda leva? 🤔Blind camera test, koja fotka vam je bolja, ne mislim "lepsa" nego gde deluje kvalitetnije kamera..
Leva je prirodnija i mekša a desna oštrija. Boje su isto totalno drukčije ali mislim da je deo razlike do toga što je slikano u različitim uslovima osvetljenja. Recimo brojevi na prstenu nisu beli ni na jednoj slici, ali desna ima neki green tint, dok je na levoj onako off-white, što meni lično ima više smisla.Blind camera test, koja fotka vam je bolja, ne mislim "lepsa" nego gde deluje kvalitetnije kamera..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari