Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nije mini, ali mi je vibe vise za ovu temu 🙂

Konacno izasao potencijalno finalni izgled novog FormD P47, mesh rupe/stranice izgledaju toliko dobro sad xD (zasluga, Zcooi Cables [novi lik sto radi custom kablove za FlexATX napajanja i SFX/ITX generalno])

Doduse Zcooi kaze da misli da su male prevelike rupe, + hteli bi jos vizuelno da ih ispeglaju

image - Copy.pngimage1 - Copy.png

Update-ovane dimenzije:

dimenzije - Copy.pngostatak - Copy.png

Poslednja izmena:
Zanimljiv koncept, ali bih ipak da naped bude maska pune širine, mada nije neka komplikacija da i njih urade kao dodatke u raznim širinama pa da se dokupi...

Još nešto zaninljivo što videh http://www.m-master.cn/en/pd.jsp?recommendFromPid=0&id=74&fromMid=597
Mooožda je moglo da bude za nijansu deblje da mogu dole 2x3.5HDD i neki vent za njih, ali da ne preterujem, nije baš ni primarna namena ovih kućištanaca storage. 🙂

Ne znam što su toliko alergični na funkcionalnost.
"Da li da dodamo još 3mm pa da kućište može da primi dva umesto jednog diska? Naaah, neka tako, ko ih fucka!"

Pojavila se dodatna oprema za FormD T1 u stilu sto SSUPD radi, neverovatan broj opcija, haha, pogotovo za vertikalni mod sa mogucnoscu expanzije usb port-ova haha

+ novi predjni panel za podrske za duze graficke

Isto su od CNC-ovanog 6061 aluminijuma kao original, izgleda completno color match-ovano takodje (Zcooi lik je ortak sa gomilom njih sto prave SFF/ITX kucista u kontinentalnoj KIni xD

63C19704B1D0CF3424EE3EB3E2BBFDA4.png
CF293F9419FEA6688905D8E41F2EC8F6.png
95F3CD775AFB3DCE877A443C024DE619.jpg
797E97EAB2C1AE2229FF0E67A701C052.png
E343F7E786BF9775751286A8B74DED8E.png
7F416B12CF01A644DF912E617978BC39.png
8E832EF878B1833E1390C5E72BE1E723.jpg
1F269675A93382DC9D427866E6644C3E.jpg

Poslednja izmena:
Pffff, u ovaj prednji panel su mogli da dodaju i koji usb port pored power dugmeta i onda bi bilo čisto savršenstvo. Mada i ovako nije loše, još nema ni onaj rez po horizontali, totalno OCD kompatibilno. 😍

Zanimljiv razvoj situacije, elem, Slike koje je Zcooi postavio, nisu u stvari od FormD P47, ne saradjuju sa FormD/3FC-om, nego je izgleda u pitanju klon 😅

FCORE GO

TUDOUGK se upravo izjasnio kao dizajner, a Zcooi valjda je proizvodnja/veza sa proizvodnjom

FCORE GO - Copy.png

Planiraju Global Launch za FCORE GO za Jun

Izgleda prvo globalno dostupno BKB kuciste bez koriscenja superbuy speditera, yay

IMG_20260409_135131 - Copy.jpg

Poslednja izmena:

Njah, iako je ovo verovatno jedini način da se odradi kućište koje će biti maksimalno fleksibilno po pitanju minijaturnosti 😀 meni je nekako meh, možda i zato što su previše mesh-aste ove stranice pa mi generalno deluje nekako nedovršeno i zbog otvora spreda... mada sve to može lepo da se zatvori uz dodatne pločice koje bi se radile za određene širine, pa ko hoće minimalnu širinu, ima ovaj default panel, a ko bi da proširuje dokupi željenu pločicu za face, ali i gornju stranu + ako se malo smanji broj tih rupica... manje više dobiješ T1 sa varijabilnom spoljnom širinom. 😆 Sve u svemu, da ne ponavljam prethodni komentar, zanimljivo, ali meni lično nekako nedovršeno deluje i kad se spakuje ceo sistem. Oni produžeci za prednju masku na T1 su sve što je falilo. 🙂

Launch cena za Fcore GO - 799rmb / 99 eur (ali bez riser kabla, strujnom kabla i USB-C kabla)

Fractal Design Ridge, samo lepsa varijanta.... pitam se koliko je tesko ovo cudo 🙂

Nazad
Vrh Dno