Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Samo jos u beloj boji i to je to.

Koji genijalci...
Pljesnuli onu potpuno nepotrebnu polutku staklene ploče tačno iznad procesora i možeš da zaboraviš na vazdušni kuler. Čak se i vidi kad pusti dim unutra da to staklo sprečava da vreli vazduh od AIO izađe kao što izlazi drugde.
Značai, nikad neće da nauče...moraju da metnu staklo makar crkli.

Kuciste je meh, samo prednost sto ima staklo za one koji hoce da im se vidi block i lcd ekran vodenog,

Lian Li B4-mATX (Dan) izgleda mnogo bolje, moze da se promeni iz vertikalnog u horizontalno bez dodataka, isto ~20L, podrzava mnogo vece komponente unutra, + ce biti jeftinije

PXL_20260213_0834397862 - Copy.jpgPXL_20260213_0833489512 - Copy.jpgPXL_20260213_0837235362 - Copy.jpgPXL_20260213_0835196602 - Copy.jpgPXL_20260213_0832566962 - Copy.jpgPXL_20260213_0838520632 - Copy.jpgPXL_20260213_0833179132 - Copy.jpg

Poslednja izmena:

Like za kućište ofc 😎, ali ne vidim neki spec dobitak od referentnog rasporeda i insistiranja na vazdušnom hlađenju kad može gore da stavi 240AIO +ove ventilatore ispred procesora jer je grafika dosta tanka i može sve da se pomeri skroz u stranu grafike u sendvič rasporedu.
Ne treba mu vertical mount jer grafika neće biti zabodena u pod nego će sa strane moći da diše, zauzima originalnih 10L, jedino ko voli vertical kućišta za minimalni prostor na stolu, ali nije ovo neka velika razlika.
Kako rekoše u komentarima, više liči na promo video za jedini T1 koji može odmah da se pazari nego neki wow i insane build.

Like za kućište ofc 😎, ali ne vidim neki spec dobitak od referentnog rasporeda i insistiranja na vazdušnom hlađenju kad može gore da stavi 240AIO +ove ventilatore ispred procesora jer je grafika dosta tanka i može sve da se pomeri skroz u stranu grafike u sendvič rasporedu.
Ne treba mu vertical mount jer grafika neće biti zabodena u pod nego će sa strane moći da diše, zauzima originalnih 10L, jedino ko voli vertical kućišta za minimalni prostor na stolu, ali nije ovo neka velika razlika.
Kako rekoše u komentarima, više liči na promo video za jedini T1 koji može odmah da se pazari nego neki wow i insane build.
bez Riser-a koriscenje, to je to, manje vise najveca razlika/dobitak

a vazdusno je kralj jos uvek za gaming za 7800x3D, 7600x3D, 7500x3D, 9800x3D UV UC

Da li se varam ili stvarno većina današnjih miniITX kućišta nema reset taster? Lian Li A3 i Fractal Node 304 mi se čine potaman, ali nemaju reset taster koliko vidim na slikama.

Nije samo miniITX, i na dosta drugih ga nema... kapiram da se vode mišlju kako situaciju u kojoj ti treba reset dugme manje više identično rešava i držanje power dugmeta, jedino što traje malo duže i moraš da stisneš još jednom da upališ računar posle toga. 😀

a i na nekim plocama imas pozadi programibilni taster koji moze da bude reset, pa ono malo kuciste, zasto da stavljamo restart, samo iza pritisnes na ploci 🙂

realno koliko cesto resetujem, ni ne smeta mi nedostatak

edit: dok jos mogu 🙂

Poslednja izmena:

Jonsbo D32 ima reset

Nije samo miniITX, i na dosta drugih ga nema... kapiram da se vode mišlju kako situaciju u kojoj ti treba reset dugme manje više identično rešava i držanje power dugmeta, jedino što traje malo duže i moraš da stisneš još jednom da upališ računar posle toga. 😀
"Zašto da resetujem mašinu jednom radnjom od 0.3 sekunde kad mogu da resetujem nizom radnji od više sekundi"

Retardacija na delu i, nažalost, postaje sveprisutna. Što da imamo nešto korisno kad možemo da imamo lajt šou ili neku drugu glupost, je li.
Ako vam je uteha, 3/4 modernih ATX kućišta nema Reset taster, ne samo ITX. Dok mogu da razumem njegov nedostatak na malečkom kućištu od sub-7L, nema opravdanja da ga nema na ATX kućištu od 70L...

Ni ja iskreno ne vidim poentu reset tastera. Ko ikada to koristim sem u jednom u 5 godina ako racunar zarmrzne pa moras reset, totalno nepotrebna stvar po meni.

Pogledao sam da li imam reset na kućištu jer ga nikad nisam koristio. Nije ni čudo što ga ne stavljaju...

100 ljudi 200 sisa 🙂

Ali koliko reset tastera???

Nazad
Vrh Dno