Quattro
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 12.06.2012
- Poena
- 170
Pozdrav forumaši, potreban mi je vaš savet. Imam kuću i u njoj 2 stana od 70 m² koji su postavljeni jedan iza drugog. Takođe imam uvedeno centralno grejanje na pelet, kotao Kepo 25. Ja u svom stanu imam Gree običnu klimu, a roditelji ispod imaju inverter Daikin. Njih koristimo kad su temperature više 2–3 stepena pa naviše. Peć se uglavnom pali popodne kad dođem sa posla. Tu kombinaciju koristimo zbog potrošnje peleta, pošto ja i supruga radimo do 4–5 i nema mi smisla da kotao gori ceo dan i greje oba stana. Da bi kotao radio celu sezonu u full-u, trebalo bi mi do 5 tona peleta, a ovako, sa kombinovanjem, zadnjih par zima prolazio sam i sa 2–2,5 tona.
E sad, s obzirom da je došla jako hladna zima, moja Gree klima ne može da dobaci ni do 22 kad je napolju ispod 0, dok Daikin radi fino i na -8. Iz tog razloga razmišljam da uzmem jedan inverter u periodima dok se popodne ne založi kotao. Razmišljam se između Midea Xtreme 18 ili Fujitsu 12. Šta bi u mom slučaju bilo bolje da se uzme?
Isto pitanje sam postavio i na Fujitcu temi pa rekoh da cujem i vase misljenje ovde 🙂.
E sad, s obzirom da je došla jako hladna zima, moja Gree klima ne može da dobaci ni do 22 kad je napolju ispod 0, dok Daikin radi fino i na -8. Iz tog razloga razmišljam da uzmem jedan inverter u periodima dok se popodne ne založi kotao. Razmišljam se između Midea Xtreme 18 ili Fujitsu 12. Šta bi u mom slučaju bilo bolje da se uzme?
Isto pitanje sam postavio i na Fujitcu temi pa rekoh da cujem i vase misljenje ovde 🙂.