Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ja sam korisnik dva meseca puna, potrosio sam ukupno 2.2TB prema NX520 ruteru, paket 300/50 sa TV. Nisam presao tu granicu za mesec dana, ali sam izricito pitao kada sam sklapao ugovor da li je brzina bez ogranicenja podatada i devojka je rekla DA. Paketi su bez merenja kolicine podataka, nije kao ranije, sada su paketi bez ogranicenja. Niti u ugovoru pise bilo gde da su ograniceni. Sad gledam i na sajtu, isto ne vidim negde da pise ovo sto ste postavili gore.

Sad gledam i na sajtu, isto ne vidim negde da pise ovo sto ste postavili gore.
Bukvalno na dnu stranice i promeniš na "Dodatne informacije".

Nije stajalo ranije, evo od 22. februara arhivirana verzija

Znači i poskupljenje i FUP i smešnih 5 Mbps za 4g.

Poslednja izmena:
Ma kakvi raniji paketi, to su ovi važeći.
Da sad nađe, piše zadržavaju pravo, ali nisam čuo da su to nekome uradili, do sada. Zbunilo me "Kućni Net Basic" koji je to paket. Pa svi bi ih napustili onda. Ja imam recimo ovaj 50/10 šta je 500 GB ništa.

Prilozi

• Screenshot_2026-03-25-07-25-40-178_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-25-07-25-40-178_com.android.chrome-edit.jpg
    177.7 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Bukvalno na dnu stranice i promeniš na "Dodatne informacije".

Nije stajalo ranije, evo od 22. februara arhivirana verzija

Znači i poskupljenje i FUP i smešnih 5 Mbps za 4g.
U pravu si. Ovoga nije bilo ranije... Yettel na max paketu daje 4TB po punoj brzini

Ja sam trošio od 600-800 GB mesečno na KN 4G plus (100mbit) za sada nemam ograničenje. Ne verujem da će da sprovode to ograničenje agresivno. Statistički je to verovatno par procenata korisnika, to je ništa a ta negativna reklama im ne treba.

Edit: evo prošli mesec 656GB, piše na računu ostvareni saobraćaj.

@urke_navip, da, u pravu si, sada vidim. hm... opet kazem, kada sam dogovarao paket to je bilo konkretno pitanje i rekli su da nema ogranicenja.
Meni ispada 2TB sto je realno dovoljno, to je tipa 65-66gb dnevno. Ne znam da li se TV racuna u to.
Glupo je za ostale kojima je limit 500gb ili 1tb, to se moze lako prebaciti za mesec dana ko aktivno koristi internet.

Ja sam korisnik dva meseca puna, potrosio sam ukupno 2.2TB prema NX520 ruteru, paket 300/50 sa TV. Nisam presao tu granicu za mesec dana, ali sam izricito pitao kada sam sklapao ugovor da li je brzina bez ogranicenja podatada i devojka je rekla DA. Paketi su bez merenja kolicine podataka, nije kao ranije, sada su paketi bez ogranicenja. Niti u ugovoru pise bilo gde da su ograniceni. Sad gledam i na sajtu, isto ne vidim negde da pise ovo sto ste postavili gore.
Devojka ti je rekla istinu.

Pitanje koje je trebalo postaviti je - Da li su i brzina i kolicina prenetih podataka bez ogranicenja tokom obracunskog perioda?

Ja sam trošio od 600-800 GB mesečno na KN 4G plus (100mbit) za sada nemam ograničenje. Ne verujem da će da sprovode to ograničenje agresivno. Statistički je to verovatno par procenata korisnika, to je ništa a ta negativna reklama im ne treba.

Edit: evo prošli mesec 656GB, piše na računu ostvareni saobraćaj.
Je li moguce videti nekako ostvareni saobracaj za tekuci period?

Na NX520 postoji brojac. Ukupno i mesecno.

@magnetic razumela me je sta pitam, objasnila je da ovi novi paketi imaju neogranicenu kolicinu podataka po punoj brzini i da nije kao ranije da je imao neki limit. Znaci rekla je neogranicena kolicina podataka po punoj brzini.

Najverovatnije da su uveli to potencijalno ograničenje u brzini prenosa zbog novih 5G paketa kako bi navodno zaštitili kvalitet usluge i naveli korisnike da uzmu 5G pakete. Više je marketinški trik, nego što je realna mogućnost da bi aktivirali ograničenje kada se pređu navedene kvote.

Poslednja izmena:
Svaki operater to ima. Samo su neki više eksplicitni u vezi toga, a neki kao A1 u ovom slučaju, diskretni. Oni ne znaju da li će ta ponuda doživeti bum među npr. korisnicma koji dosta koriste torente i vući ogromne količine podataka. Ako se desi takav scenario, imaju pravno pokriće da uslugu ograniče.

Za nijansu bolje nego MF296R. Koliko se sećam, ima u meniju izbor bandova, ne mora da se drnda sa skriptama. Ali svakako ne može izvući maksimum iz 4G mreže jer je 2CA, 2x2 MIMO, 64QAM DL. Ako se dobija za džabe, ok. Ako se daju pare za 4G ruter, treba tražiti nešto što je minimum 3CA i poželjno 4x4 MIMO, 256QAM DL.

Nas koji koristitmo ko backup linkove mislim da nece ni seci jos je meni 4g kartica u 5g mifi ruteru.Imam i mts mobilni net gde posle 50gb je 20/20 neograniceno jel placam netboost 150din
pozdrav

I Yettel i A1 su samo ubacili na sajt ova ograničenja bez da obaveste korisnike koji već koriste uslugu.
Yettel - 4T pa se smanji brzina na 2 mbps.
A1 - 2T pa se smanji na 50 mbps.
*Informacija za najveće pakete

Kod Yettela je specifična situacija bila. Oni su uveli nove pakete na kućnom netu, ali su najveći paket promenili odmah posle nekoliko dana.

Lepo pise za sve 4g kucne pakete nakon potrosenih gb ide brzina od 5mb.
Mislim da je pametno da ih zatrpamo mejlovima i upozorenjima o raskidu ugovora ako mozemo da ih nateramo da se predomisle,jer 5mb je smesno danas,da je 10-15 pa ok,ovako...
Realno bolja je ponuda 5g u mts nego ovaj 4g u a1.

Na istoj stranici, pod najcescim pitanjima u vezi paketa pise da neograniceno, a onda u dodatnim informacijama pise da je ograniceno. Treba da se usaglase, ali izvesno je ograniceno barem za nove korisnike. Da znate da 1TB nije dovoljno ako se gleda OTT televizija preko toga, tipa EON, ja sam redovno imao preko TB u toj situaciji.

Poslednja izmena:
Hvala za ovaj info oko OTT, imam EON na jednom TV a MOVE na drugom i planirao sam njihov kućni net. Sad ne planiram...

Nazad
Vrh Dno