Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

^ја сам читао књигу, није ми се свидела, све спетљано нешто, пола нисам похватао ко с ким.

Nisu nama filmovi od 2 sata predugacki, nego smo upali u savremenu brzu kolotecinu zivota pa nemamo vise strpljenja za bilo sta sto iziskuje malo vise vremena.
Meni duzina filma nikada nije predstavljala problem,nego sama radnja.

Sto se tice Wuthering Heights, slazem se sa kolegom @Adam K
Vizuelno dobar, za glumu bi mozda dao i 5 al nek bude 6. Supruga je vec gledala film i samo sam je na kraju pitao jel scenario i reziju radila ista osoba i kad je rekla da, sve mi je bilo jasno. I za jedno i za drugo bi mozda i 2 dao.
Razočarao sam se jer je ista režiserka Emerald Fennell radila Saltburn (2023) koji je odličan.

Meni duzina filma nikada nije predstavljala problem,nego sama radnja.
Upravo, ako ima smisla, sve je na mestu i film drži pažnju potpuno mi je svejedno da li traje 90 minuta ili 180. Ali u današnje doba je to retkost.

I serije je meh.
Serija je bila dobra prvu, eventualno drugu sezonu. Nakon toga od lokalne gradske kriminalne bande došli smo do spašavanja Engleske od nacista i borba za sveopšte dobro. Tu sam negde i otprilike i stao sa gledanjem. Izgubilo svaki smisao. Isti slučaj i sa serijom Bekstvo iz zatvora.
Inače trenutno na superstaru ide film Sahara sa Metju Mekonahi i Penelope Kruz. Pogledam ocenu na imdb ono 6.1. Meni je taj film ostao u mnogo boljem sećanju, makar za 8 ako ne i 9. Mada pola filma sam i zaboravio..

Koji deo je tupav i ne odgovara realnim dogadjajima?
Prikaz simpaticnog lopova koji jede slatkise,izgleda kao klinac, a zapravo je taj lik ozbiljan kriminalac.
Film ima pricu kako posle kradje u Meku, i smejurije u prodavnici igacaka lik dobija kaznu skoro dozivotnu, a zapravo je pljackao sa oruzjem uz vise od 30 pljacki, plus gomila taoca koju je zarobljavao. Pa onda onaj ljubavni deo i odluka da ipak zeli da Bozic provede sa svojom devojkom i njenim cerkama, a za zatvor who cares, iako je izvadio dokumenta za beg.Dakle prikazuje se kao plemenit covek koji samo zeli da pokloni igracke koje je ukrao. Trci gologuz po prodavnici..
U realnosti lik se skrivao kao pacov, bukvalno prezivljavao i uhvacen je zbog tragova koje je ostavljao, a ne zato sto je "samo zeleo da provede Christmas day"

@Vuletaa Odgledao sam celu seriju. Nikad nije bila dobra / kvalitetna već ima samo dobre produkcijske vrednosti 😅 Kvalitet pisanja i glume je uvek izostajao.

Prikaz simpaticnog lopova koji jede slatkise,izgleda kao klinac, a zapravo je taj lik ozbiljan kriminalac.
Film ima pricu kako posle kradje u Meku, i smejurije u prodavnici igacaka lik dobija kaznu skoro dozivotnu, a zapravo je pljackao sa oruzjem uz vise od 30 pljacki, plus gomila taoca koju je zarobljavao. Pa onda onaj ljubavni deo i odluka da ipak zeli da Bozic provede sa svojom devojkom i njenim cerkama, a za zatvor who cares, iako je izvadio dokumenta za beg.Dakle prikazuje se kao plemenit covek koji samo zeli da pokloni igracke koje je ukrao. Trci gologuz po prodavnici..
U realnosti lik se skrivao kao pacov, bukvalno prezivljavao i uhvacen je zbog tragova koje je ostavljao, a ne zato sto je "samo zeleo da provede Christmas day"
Covek se skrivao u toys r us prodavnici nekoliko meseci i to bi bilo potpuno neuverljivo da zaista i nije po istinitoj prici. Jeste bio pljackas i kriminalac, ali su svedoci isticali “humanu” stranu da je brinuo da imaju jakne dok ih je zatvarao , naravno to je apostrofiramo i romansirano u filmu kao da je (anti)junak. Takodje je upostavio odnos sa lokalcima u okruzenju i odlazio u crkvu gde je i upoznao devojku sa kojom je je usao u romanticnu vezu. Sa njom se i vidjao i provodio vreme , sto znaci da nije ziveo doslovno kao pacov jer to ne bi bilo moguce, a na kraju po nekoj od verzija ona je doprinela njegovom hapsenju"]

Peaky Blinders film uff kakav šamar fanovima serije. Znači transfer blama gledajući ovaj AI generisan scenario. Žalosno i nepotrebno. Preporuka za ne gledati ko je pratio i voleo seriju. 1/10 i to samo zbog Fergusonove inače bi išlo u minus.
I ja se pređoh juče, kakva katastrofa od filma, neću ni da trošim vreme da nabrajam šta ne valja, jer ne valja ništa.
Ne pomaže tu ni Rebeka Zeka, ni kožne gaće, ništa...a i ocena je takva.
Pogledao sam i film Companion i mogao bi čak i da bude gledjiv, da nisu standardno ukanalili gomilom woke gejevskog bs-a.
Ne znam ko i zašto gura ovu agendu tako fanatično i agresivno poslednjih godina, ali na kraju se samo stvara kontra efekat.
Gluma sasvim solidna, glavna glumica čak i više od toga, priča malo tanka, još jedna verzija sumorne budućnosti. Uglavnom, ocena 6/10, moglo je i više ali zbog pomenutog razloga i nekoliko nepotrebno i preterano brutalnih scena, šestica puna kapa.

Ju nisam ni znao da
Upravo, ako ima smisla, sve je na mestu i film drži pažnju potpuno mi je svejedno da li traje 90 minuta ili 180. Ali u današnje doba je to retkost.
Sreca moja pa sam Bilo jednom u Ameici i Lovca na jelene gledao kada sam bio mladji. Mislim da bi ih danas gledao iz dva dela.

^
Mozda su nam stari filmovi ostali u lepom secanju jer smo ih u vreme video klubova umereno konzumirali.
Nismo svaki dan iznajmljivali video kasete a na tv-u nisi mogao cesto da pogledas dobar film.
Do danas su neki ljudi sa foruma verovatno odgledali nekoliko hiljada filmova a vecina nas sada gleda bar jedan film dnevno.
Cini mi se da su se pre 30ak godina sa nestrpljenjem cekali letnji i novogodisnji filmski maratoni na tv-u a u novinama se gledao filmski program na tv kanalima.

Poslednja izmena:
Кажем, ефекти ме нису баш одушевили, али ок су, да имам 9 година, дефинитивно би ми били уау. Човече, ал' смо матори 😅
Да, дефинитивно нека боља времена.
Али, и данашњи клинци ће ова данашња времена да зову бољим у нашим годинама.

Cold Storage ће се ускоро гледати, унапред му се радујем 🙂
Ma jok, mojim klincima je sve pristupačno, pa baš vole te stare filmove i muziku, posebno sadržaje koje smo i mi voleli. Nisam se ja nešto napinjao da im namećem bilo šta.
U potpunosti bi se složio,
Upravo pogledao i istu ocenu dajem.
Nisam namerno ništa pokušavao saznati pre gledanja filma, samo otišao u bioskop.
Prema ocenama koje je dobio, očekivao sam malo više naučno potkovano priču i znatno manje "humora"..
Ovako kako stoji, mash up Interstellar\ET\Deadpool.
Šteta ako je tako. Knjiga je fenomenalna, gledaš film u glavi.

Project Hail Mary 7/10

Некако сам очекивао превише, нисам читао књигу али сам гледао МАрсовца, кога је исто написао Енди Вир. Све у свему Марсовац је неупоредиво квалитетнији и озбиљнији филм, од глуме преко сценографије, режије... Ма свега. Ово је једноставно дечији филм са покушајима бедног хумора, нешто слично Дедпул хумору. Дајем му оцену више јер сам га гледао у биоскопу и ту је доживљај неких кул ефеката баш добар. Такође убацили су Волија ******г уместо да то буде нешто далеко озбиљније испало је патетично. Шта знам, једноставно ми није легло и то је то. Оцена на ИМДБ је смејурија, и очекујем да падне ускоро када се овај непотребни хајп стиша.

Veliki sam obožavalac filmova Jeepers Creepers. Jeepers Creepers: Reborn ne gledati !!!

I ja se pređoh juče, kakva katastrofa od filma, neću ni da trošim vreme da nabrajam šta ne valja, jer ne valja ništa.
Ne pomaže tu ni Rebeka Zeka, ni kožne gaće, ništa...a i ocena je takva.
Pogledao sam i film Companion i mogao bi čak i da bude gledjiv, da nisu standardno ukanalili gomilom woke gejevskog bs-a.
Ne znam ko i zašto gura ovu agendu tako fanatično i agresivno poslednjih godina, ali na kraju se samo stvara kontra efekat.
Gluma sasvim solidna, glavna glumica čak i više od toga, priča malo tanka, još jedna verzija sumorne budućnosti. Uglavnom, ocena 6/10, moglo je i više ali zbog pomenutog razloga i nekoliko nepotrebno i preterano brutalnih scena, šestica puna kapa.
Mene cudi kako glumci prihvate tako lose scenarije, u ovom slucaju Kilijan koji je poznat da bira stvari

Znam ali izbor uloga mu je baš šio mu ga Đura. Nisam do kraj odgledao Instigators, glumi on tu super bivšeg glupavog marinca ali mislim da može bolje da bira. Možda ga je smorilo pa uzima uloge koje zavrsi za par dana a uzme veću lovu i uživa u životu to mogu da razumem.

To je izgleda neminovno sa godinama kako bivaju zamenjeni sa mladjim glumcima pa je teze da igraju akcione heroje u poznim godinama, mada nije on toliko mator.
Vidimo primere sa vrhunskim glumcima Al Pacinom i De Nirom da su igrali u velikom brojh losih filmova u poslednje vreme.
Taj Instigators mi deluje potpuno nezanimljivo i glupo iako je i Kejsi Aflek dobar glumac.

Ali pojavice se u Nolanovom blokbasteru Odisej. I priprema za Oceans 14

Poslednja izmena:
Robert devalvirao pa zbog toga glumi u manje poznatim filmovima.
Poznati glumci su cesto i filmski producenti sto znaci da ne glume losim filmovima samo zbog novca.

Ne mislim da treba da glumi Konana mada ko sve glumi po Marvelkma lagano može. Poenta je da ne bira neke glumačko zahtevne uloge - drame...

Girl in the basement .. Ono znao sam o čemu se radi jer sam ga krenuo gledati po preporuci zbog monstruma Fritzl Josefa, mučnina u stomaku tokom celog filma i knedla u grlu. Sreća pa su neki tupavi glumci i nisu izneli tu psihičko fizičku torturu na nivou pa se ceo film lakše vari. 6/10

MV5BOTgxOWY5NTMtYjdiNi00NTIyLTkwMTQtMWNjM2IzYTU0ODgyXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
Psiholoski survivor horror sa elementima crnog humora. Zabavan film. Nesvakidasnja uloga Rachel McAdams.
Samo zbog nje ocena 6/10.
Steta sto film nije vise ozbiljniji i mracniji.

How to make a killing (2026)
Ок филм за забаву, Глен Пауел ок изнео улогу, мада ту и није било богзнашта да се изнесе. Нешто је смршао, није више онако напуцан.
Што каже @mwsavko, могао је да буде и озбиљнији филм, не би му ништа фалило.

Nazad
Vrh Dno