Alien (1979)
Први пут га малопре одгледао, одличан. Ефекти нису баш лепо остарили, али, с обзиром на то да је филм од пре скоро 50 година, ок су. Сигурни одлична (и глума и изглед 😍).
Čovek sa Tozovcem u avataru, da nije nikad gledao Alien, to odbijam da poverujem.
😉
Što se tiče efekata, tačno da neke stvari sada deluju arhaično, ali zato uzmi pogledaj Odiseju u svemiru 2001 i videćeš, da se efekti i dalje jako dobro drže, ako uzmeš u obzir da je film sniman desetak godina pre prvog star wars-a, u vreme, kad su bilo kakvi digitalni efekti bili samo predmet mašte.
Ipak se ovakvi filmovi snimaju samo jednom i ostaju nedostižni zauvek.
Inače, planiram da pogledam pomenuti
Peaky Blinders: The Immortal Man, priča deluje zanimljivo.
Ipak, prvi utisak mi je ovaj Cillian Murphy, čovek bukvalno iskače iz frižidera, uspeo je i Oskara da dobije, nemam objašnjenje za njegov uspeh, uvek mi je delovao kao sasvim osrednji glumac, osim ako nije kumče Vita Korleona.
Kad se setim kolika je lista glumaca bez Oskara, koji bi ga pojeli za doručak, zaista ne znam šta je njegova magija.
Deset ovakvih ne bih dao za jednog Liama Nisena ili Ralfa Fajnsa, da ne ređam dalje jer bi lista bila podugačka...