Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Gorge i Companion su najbolji filmovi iz Q1 2025!
Ove godine, cemo se dogovaramo 🙂

Naravno, tvoje pravo je da pises kako ti zelis, ali posto se ovde dele ocene, ne bi bilo lose da se napise zasto se daje takva i takva ocena. Ocene se dele zbog clanova, da bi imali neki uvid u kvalitet filma, kao i da znaju cije ocene su ozbiljne, cije ce preporuke preskociti... Mislim, ako ti ozbiljno napises da je neki film, po tebi, jedan od najboljih u istoriji, a ja sam ga pogledao i mislim sasvim suprotno, to je meni dovoljno da tvoje ocenjivanje vise uopste ne razmatram. I vice versa. Valjda. 😉 Recimo, ima clanova cije preporuke zaobilazim, a ima i onih cije preporuke pogledam. I tu nema ljutnje, nismo deca. 🙂
Kod mene uvek imaš mesa za čitanje pogotovo ako je film na kritičarskoj klackalici.

@shamanNS džabe ti nick kad dualizma ne znaš

Sto se Elisabeth Moss tice, apsolutno se slazem.
Nevidljivog coveka (posle Kevina Bejkon verzije) rimejk sam gledao kao potpunu prazninu, kroz glumu glavne glumice.
Nema tog CGI koji moze da nadomesti losu glumu.
Meni kod nje, nije bog zna koliko upitna gluma, koliko njena pojava. Tako da bude ovo što shamanNS kaže.

Good Boy (2022)

Evo jednog tematskog rođaka, ali sasvim različitog koncepta. Nije mi bio loš za svoj žanr.

Alien (1979)
Први пут га малопре одгледао, одличан. Ефекти нису баш лепо остарили, али, с обзиром на то да је филм од пре скоро 50 година, ок су. Сигурни одлична (и глума и изглед 😍).

Zamisli sad da nemaš pojma šta gledaš (pred puštanje filma, tj prebacivanje na TV Politika) i da imaš 9 godina. Dobra stara vremena.
E to.Isto sam bio klinac,koji je tek poceo da voli SF,i onda za neku novu godinu,oni puste na TV-u aliena.Secam se da sam bio u stanju soka,posle filma,nisam bio svestan da takav film uopste moze da postoji,ludilo.

@tozovac
Zvuci mi neverovatno da neko nije gledao Alian jer je to jedan od najboljih sf filmova i nema filma iz tog serijala snimljenog u ovom veku koji ima tako dobru atmosferu i kvalitetan scenario po kom je snimljen. Skoro sam saznao da je producent filma bio Volter Hil cije filmove sam preporucivao u ovoj temi i da je film snimljen 1979 a pre sam mislio da je iz 1980ih.

Кажем, ефекти ме нису баш одушевили, али ок су, да имам 9 година, дефинитивно би ми били уау. Човече, ал' смо матори 😅
Да, дефинитивно нека боља времена.
Али, и данашњи клинци ће ова данашња времена да зову бољим у нашим годинама.

Cold Storage ће се ускоро гледати, унапред му се радујем 🙂

Кажем, ефекти ме нису баш одушевили, али ок су...
Najbolji SF filmovi iz proslog veka bolje stare od novih cgi koji se snimaju prethodnih 20ak godina a i danas se ljudi u filmskoj industriji ne trude da naprave remek delo nego im je cilj da na nostalgiju ili deja vu pricu izmuzu sto vise novca od publike.
Али, и данашњи клинци ће ова данашња времена да зову бољим у нашим годинама.
Meni je skoro jedan lik u 20im godinama rekao da ga ne zanimaju novi Star Wars filmovi a obojica smo bili saglasni da stari sf filmovi imaju bolju atmosferu.
Novi sf filmovi kao sto je Avatar se komentarisu nekoliko nedelja a posle ih niko ne spominje. Cisto sumnjam da ce se neko secati filmova kao sto su Avatar i Fast & Furious.
Jaws ce zauvek ostati filmski klasik a malo ljudi ce zeleti ponovo da pogleda The Meg iako je film zaradio mnogo novca.
Gomila novih filmova je za jednokratnu upotrebu a i u ovoj temi nisam primetio da ih ljudi hvale.

Poslednja izmena:
Срећно, забави се, немо` умрети - ово стварно одличан филм. 😎
Обавезна препорука за погледати. Ја сам почео са скепсом да га гледам, али стварно је испао супер. Може лаганих 8/10.
Рекосте да се најављује други део, или ми се учинило?

Пики Блајндерси: бесмртник. Ово ми је баш лоћикаво. Није ми држао пажњу и једва сам "одгледао" до краја. За мене је ово 6/10.

Poslednja izmena:

Pala repriza posle 20+ godina.

Robin Vilijams...šta reći.

Mada, prva polovina filma daleko bolja, druga slabija.
Drugačiji utisak sada i pre 20+ god.

7/10

Hah, zamisli sad sve ovo isto, samo što je kanal Prvi program TV Beograd a film je Leptirica 🙂
Pozdrav
Mislim da su dali Leptiricu u kasne sate da još više dobije na horor efektu 😁 apropo Alien 1 izlizao vhs kasetu premotavajuci scenu na kraju gde Sigourney u donjem vešu uzima svemirsko odelo 😍

Cold Storage odličan početak i taman kad sam očekivao moderni Andromeda Strain kreće glupanderisanje ali je kraj skroz ok. Nije loš film 6 neka da se razbije monotonija.

Aliens (1986)
По мени, нешто бољи од првог дела. Ефекти и звук солидни, генерално продукцијски доста добар.
Камерон изгледа баш воли индустријска постројења, и Т2 последња сцена је у оној челичани. Just a thought.
Све у свему, уживао сам. А, ни Сигурни није разочарала 🙂
Мислим да даље нећу гледати Ејлиена, то је то од мене, колико сам гледао, остали наставци су доста лошији. Осим ако немате баш неку препоруку за неки део.

Project Hail Mary
6.5/10
- impresivno snimljen, prica nepotrebno razduzena.
1774171519807.png

Aliens (1986)
По мени, нешто бољи од првог дела. Ефекти и звук солидни, генерално продукцијски доста добар.
Камерон изгледа баш воли индустријска постројења, и Т2 последња сцена је у оној челичани. Just a thought.
Све у свему, уживао сам. А, ни Сигурни није разочарала 🙂
Мислим да даље нећу гледати Ејлиена, то је то од мене, колико сам гледао, остали наставци су доста лошији. Осим ако немате баш неку препоруку за неки део.
Treci je meni ok od Davida Finchera, iako mislim da nije dobro prosao kod kritike gledalaca, mracniji dosta, nema akcije kao u drugom delu, ali ima neki “vajb”. Cetvrti nije mi nesto , ali gledljivo.
I ovi novi su dobri,Prometheus i Kovenant. Romul lose

Nazad
Vrh Dno