Jel sklopljen sistem?Ako nekoga zanima Offgrid, evo info iz prve ruke za AGM (tacnije SLA, iliti VRLA baterije).
Long story short, ne bacajte pare na ista osim Lifepo4 ako ste na solar Off gridu...
Tacno nakon 700 ciklusa su gotove, kaput, ne drze vise ni 300wh potrosnje dnevno... dobro su i izdrzale toliko ciklusa punjenja/praznjenja.
Rec je bilo o 9.6KWh "solarnim" baterijama u konfiguraciji 4x200Ah 12V @24V hibrid inverteru
(realno iskoristivih ~4.5KWh dok su bile nove)
Sada, za nesto manju sumu, sklapam 8KWh Lifepo4 sa JK BMS-om i grade A celijama, custom sandukom i hladjenjem, pa cu da javim utiske nakon par meseci.
Nema racunice ganjati tako nesto zarad 700kwh iz jeftine tarife, koji se povuku iz mreze u zimskom periodu. Plus su mi paneli bili prekrivrni snegom 10ak dana ukupno,a tu ni jedan sistem ne moze pomoci 🙂. temperatura ulazne vode tokom zime je isla od 26-30c, za 24c u kuci,tako da ne vidim puno manevarskog prostora za bolju izolaciju.Da li misliš da bi mogao da izvučeš totalni offgrid sa ovakvim sistemom? Ako bi kuća bila manja i bolje izolovana?
Jeste jos pre mesec dana, radi kao sat.Jel sklopljen sistem?
juce sam radio DIY uzemljenje, pa je shuma kablova i svega na slikama, izvinjavam se svim OCD kolegama. 🙂Okacicu par slika ovih dana.

Kako misliš da ti neko uopšte donese ovakvu bateriju iz US kada nije dozvoljen transport avionom, sem specijalnog kargo tereta? Transport brodom takođe zahteva specijalnu dokumentaciju.Da pitam, gde traziti ove LiFePO4 baterije? Imam coveka da mi donese iz Amerike 300Ah za nekih 490-500$. Ima li kod nas u okruzenju negde za manje para?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari