Šta je novo?

Oko sokolovo - snimanje ulica - kako funkcioniše?

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imaš toga koliko hoćeš, evo ti u Dubljanskoj na Vračaru P+6+Ps možda čak i 7, gde može samo P+4, ne znam kako bih opravdao povučeni sprat zbog širine regulacije od 10m i niko ništa, kad smo videli ko zida pored nas i investitor i ja smo samo odustali od projekta. Mogu knjigu da napišem o takvim slučajevima, a mene vraćaju zato što sam u luks stanu od 160m2 projektovao dva ulaza u stan. Da ne gušimo više temu, ipak je o parkiranju.

Pa da, u NS se uglavnom ne prave zgrade višlje od 4 sprata.

Ide podrum pa prizemlje, pa visoko prizemlje, onda jel, 4 sprata, zatim dva nivoa mansarde i na vrhu potkrovlje. I eto ti 10 etaža. A 4 sprata.
Krenula ta moda još '90-ih.

Samo su zaboravili da je ovaj Vujanic inače već u penziji, da ga je vreme pregazilo I da su mu ideje besmislene jer ne rešavaju problem koji imaju ljudi sa kolima. Čuj, on bi još više onemogućio parkiranje. Izvinite sto vam centra nemamo gde da parkiramo jer ste vi i vaši vršnjaci još pre 40 godina propustili da planirate dalje od prvog u mesecu kad vam leže plata za nerad koji ste zaista doveli na neviđeni nivo.

Za Novi Sad bar neke jaguare moraju da nabave, ne pada mi na pamet koji drugi auto moze vise da odgovara...

Snimilo me oko sokolovo na mestu koje nije obelezenno i sve ok. Nego kada proveravam online na parking servisu i nema kazne a doneo mi postar. Zar nisu pricali da to moze da se proveri online?

Moze izgleda samo za neplacen parking, za sve ostalo stize komunalni prekrsaj na adresu, bez mogucnosti provere online. Ne cudi nimalo, kad znamo da je za izvrsenje (cak i nad stanom u kom zivite) dovoljno da okace informaciju na oglasnoj tabli nekog suda pa da se smatrate obavestenim...

Poslednja izmena:
Proveravao par puta, nema nista.

Tu su prekršajne kazne, ali ne one koje izdaje komunalna "policija", već one iz nadležnosti saobraćajne policije.

Ne znam trenutno stanje, da li su nesto promenili tj da li "oko" sada salje pod okriljem saobracajne policije, ali svaku kaznu koju dobijete od komunalne "milicije/policije" gde je prekrsaj ucinjen na saobracajnoj povrsini mozete da oborite na sudu jer takve kazne moze samo da izdaje saobracajna policija, potvrdjeno u praksi licno. Ako ste slikani na zelenoj povrsini, to vec morate da platite tj. tu imaju nadzleznost.

Mislim da komunalna te kazne prosledjuje saobracajnoj policiji.

U pocetku nisu, zato sam se ogradio da li su nesto promenili ili nisu, dolazila je kazna sa sve logom bas komunalne a nemaju nadleznost zakonski. Mozda su se azurirali pa sada komunalna salje saobracajnoj pa oni salju finalnu verziju, to bi bio validan workaround. Tako je i zamisljeno da funkcionise, ako te recimo komunalna primeti oni mogu i treba da obaveste saobracajnu koja reaguje ali s obzirom da se radi o slici mogu samo i to da proslede i da ovi po tome naplate.

Tako pauk funkcionise godinama, ne vozaju vishe policajca u NS.

U firmi smo dobijali kazne od komunalaca cini mi se a ja sam nosio licno da se stornira kolegi kazna kod komunalaca. A snimili ga a nisu prosli tom ulicom vec ga snimili kako su isli pravo sa desne strane na 30ak metara pritom nisu mogli da vide jel ima nekog unutra.

Gde mogu da nadjem azurnu mapu pokrivenosti?
Nasao sam samo ovde ali kad se otvori pise da je iz 2022..

Znam da pokrivaju glavne ulice na Novom Beogradu ali videh ih danas unutar bloka, pa ne znam da li su slucajno prosli ili su prosilili snimanje i unutar blokova?
I da li se nesto promenilo po pitanju provere kazni za parkiranje van oznacenog mesta, u smislu da li je moguce proveriti online ili to i dalje vazi samo za oznacen parking i dnevne karte a za sve ostalo se mora direktno u komunalnu?

Na NBG već par godina oko sokolovo proverava unutar blokova u kojima su parking mesta zonirana

U ponedeljak su ušli u Parking na 25.maju (Milan Gale Muškatirović), obišli krug i izašli. Koja je fora?!

Možda rade popis/internu kontrolu parkinga.

Nazad
Vrh Dno