Šta je novo?

Crimson Desert

Evo jedne prave recenzije, do sada nije pogresio ni za jednu igru

Ne znam ko je lik, niti jel ovo neka satira na pocetku ali ruzan je ko lopov i iritantan, ugasio sam ga posle 10 sekundi 😀

79, malo li je?

Ajde bar neki minimum da se ispoštuje kad se kače youtube klipovi.
Ovo iznad ne bih pustio ni najgorem neprijatelju.
Pantheru ako ti gledaš ovog lika, svaka čast

Znaci, u sustini srednja zalost. Djelovalo mi je kao neki genericki slop koji pokusava biti svasta, a na kraju nista od toga ne odradi kako treba. Mozda bi imalo smisla probati na nekom popustu od 50%, ali realno, ko cijeni svoje vrijeme, sigurno nece potrositi 100 sati na igru koja je prosjek ili cak ispod toga.

IGN naginje ka 6/10 trenutno, kaže lik da je baš zamerio na bagove :

The worst bug came late in the main story, when a vital quest step didn’t register as I completed it, locking me out of progression entirely unless I reloaded a save file from seven hours earlier. I was able to proceed by copying a coworker’s save file (who was at roughly the same part of the story as me) and soldiering on that way instead – if I hadn’t, I would have likely thrown in the towel right then and there.

Nisam ispratio da li je igrao day one editon ili ne.

Nekada ne verujem novinarima. Doduse ni ovima drugima ne nesto specijalno, samo nisu dotakli toliko dno.

U svakom slucaju ceka se ispeglana verzija.

Nisu mi jasni neki od ovih reviewera. Daje igri 8/10 i odmah kaže "wait for sale".
Jeste cena jača, ali nije ovo indie igra, ovo ima sadržaja bar ko neki Skyrim, Witcher 3 ili Elden Ring, nije u fazonu daš 70$/€ i pređeš komplet igru za 30 sati.

Kome se igra će kupiti igru odmah ostali će čekati sale i možda zaboraviti na igru i to posebno ako igra neće imati after release tretman.
Mene najviše brine to da li će nastaviti da peglaju igru posle izlaska.

Nije da branim igru,strimei su požurili da izbace svaki svoj sud samo zaradi pregleda

Za mene,dok ne vidim svojim očima,svojim rukama da napipam,ne verujem 😛

Tako da sačekajte jenu sedmicu,biće pačeva,biće više časnih pregleda

Ovo su za mene džabalebaroši

Ako neko zna kako radi family sharing na steamu, mogu da ga dodam da odigra igru ako mozemo istovremeno(ako family sharing tome sluzi). Preferirao bih ljude koji bi da je odigraju ali nemaju sad novca za to(ne ljude koji imaju novca ali bi da je probaju samo)

Nije da branim igru,strimei su požurili da izbace svaki svoj sud samo zaradi pregleda

Za mene,dok ne vidim svojim očima,svojim rukama da napipam,ne verujem 😛

Tako da sačekajte jenu sedmicu,biće pačeva,biće više časnih pregleda

Ovo su za mene džabalebaroši

Nisu svi, ima i dobrih recenzija. Do sada što sam stigao da prelistam, Gameranx i FightinCowboy su najbolje pokrili. U principu sa njihovim recenzijama igara sam zadovoljan i ne sećam se da su ikada proklizali.

Ovi bagovi me ne brinu, velika igra - velike šanse za greške, pečevi će samo da pršte i to će da bude utegnuto vrlo brzo.
Druga stvar koju je Džejk pominjao je da je priča šuplja, nema dubinu i nema tog vezivanja za likove. To su kritične stvari i tu nema popravljanja.

"The guy who reviewed it from ign said he didn’t bother upgrading his loot then took points off cuz the boss battles got too hard."
Zanimljivo, ono što sam ja gledao like reče sa su boss battles lagane. Mislio sam da na to kuka ovaj batica. Takodje, taj lik je prognozirao da ce biti stenjanja jer nema zutog markera i igra te ne vodi za rucicu sto se izgleda upravo desava.

Pearl Abyss shares plunged in early trading on May 19 as investors dumped the stock following disappointing preview reviews of its new game "Crimson Desert."
As of 11:27 a.m., Pearl Abyss was trading at 46,600 won, down 19,000 won (28.96%) from the previous session.
According to global game review aggregator Metacritic, "Crimson Desert" received a score of 78 out of 100 as of 7 a.m. Monday.
Some outlets including Forbes and MMORPG.com praised the game's technical polish and content scale.

Očekivati dobru priču od kineske igre je nerealno u ovom momentu, sve njihove priče su prekomplikovane i prezentovane na jedan dosadan način. To im nije jača strana. Sa druge strane čudi me da ima bagova, njihove igre su skoro bug free u odnosu na kompleksnost.

Mene ovde free roaming i istraživanje interesuje, zato sam kupio igru.

Ima i toga da Ameri nisu baš u fazonu da fale kineske proizvode u ovom momentu, obzirom na situaciju.

Druga stvar koju je Džejk pominjao je da je priča šuplja, nema dubinu i nema tog vezivanja za likove. To su kritične stvari i tu nema popravljanja.
Kao da je priča bitna za ovakav (open world - sendbox) tip igara. Jel priča u Skyrim-u imala dubinu i vezivanja za likove? Meni sigurno ne, bila je tu kao smernica i vezivo za ostale elemente igre pa sam i pored toga silno uživao. Verujem da će slično biti i za Crimson Desert.
Ako ispeglaju bagove kojih po recezentima ima mnogo.

Nebitno, volim ja i exploration svakako, samo bi dobra priča upotpunila stvar. Svakako će da se testira pa ćemo da vidimo, nije klasičan RPG nego neki hibrid različitih žanrova pa bi to možda donekle i povadilo stvar oko same priče.
Bagovi me ne brinu, izgleda da je većina rivjuvera igrala verziju bez day one patcha u kome su veliki propusti već otklonjeni.

Nije kineska igra.
Joj. Ja svo vreme mislio da su kinezi kao Hoyo, Tencent i ekipa. A ono braća od grinda što voršipuju Star Craft i KPOP idole. Moja greška, nisam informisan.

Kineske igre bar imaju priču, smaračku, ali imaju. Korejske igre koje sam igrao (multiplayer uglavnom) nikad nisu imale story.

Korejanci imaju jaku kinematografiju pa me čudi što nisu uspjeli da nađu ljude da odrade pristojan scenario. Pomoglo bi sigurno dosta kod tih ocjena ali svakako ovo je H&S tabačina u open worldu sa fokusom na gameplay loop. Dosta recezenata govori da je RPG što je poražavajuće da ne znaju ni žanr igre. Svakako ta prosječna ocjena od 7.8-8/10 nije uopšte loša iako igra ima određene tehničke probleme. Wukong isto leži na 81 ali za mene lično igra godine 2024. Medijima Astrobot.

Isto ne treba zaboraviti kako su popljuvali Days Gone:
Screenshot_1.png

Svakako odigraće se, nema sad nešto puno naslova. Death Stranding 2 je tu, ali nikako nisam uspio da završim prvi dio. Nije mi legla zbog gameplay loopa a vidim da su dosta toga popravili u nastavku.

U neka "primitivna" gaming vremena, pre 15 godina su vam davali demo-igara, danas "plati pa klati"...

Ako neko zna kako radi family sharing na steamu, mogu da ga dodam da odigra igru ako mozemo istovremeno(ako family sharing tome sluzi). Preferirao bih ljude koji bi da je odigraju ali nemaju sad novca za to(ne ljude koji imaju novca ali bi da je probaju samo)
Prvi uslov je da li je izdavač omogućio Family Share za igru imaš neke igre koje nije moguće deliti. I deljenje radi tako što može u jednom trenutku samo jedan član iz tvog familiy da je ima pokrenutu.
Tako da to da dvojica igraju istu igru u isto vreme to neće da radi.

Dodatni uslov je da su iz istog regiona tako da ne možeš recimo da ubaciš u svoj familiy nekog iz rečimo nemačke ili UK. Jer oni imaju druge cene i druge uslove u okviru Steam-a.

"The guy who reviewed it from ign said he didn’t bother upgrading his loot then took points off cuz the boss battles got too hard."
Pored toliko renomiranih reviewera ko još gleda IGN, možda jedino što su kao uticajni, ali ni za Mario Kart ne bi im verovao kad bi ga ocenili.

I takođe mislim da su amerikanci malo škrti što se tiče ocena kad izađe neka nova jača istočnjačka igra, na stranu već stare franšize.

Nazad
Vrh Dno