Šta je novo?

Yunet optika - mts

Odluci se vise kako ih zoves, stalno se femkas.😂

To onda nije lepo,nisam znao😁

Ono kad imaš 2 optike u vlasništvu Telekoma ali... prc 😂😂

Screenshot_20260309_142204_Yahoo Mail~2.jpg

Bzvz sam pitao iako sam znao da nema leba od Supernova i Orion optike. Telekom / MTS maćeha umesto majka.

Grešiš oko Nokia wifi Beacon 3.1 rutera vrhunskih performansi i dizajna 🙂 Super je!

Ne gresi ako ima svoju (bolju) opremu.

Unapred se ograđujem jer sam možda pogrešno razumela.
Tehnička podrška Juneta kaže ovako: MTS optika je u zgradi, odatle se vuče kabl i buše zid da bi ga ubacili u stan. Optički kabl kopčaju na njihov ruter-moder-šta već, koji su postavljaju u stan , i on pravi wifi i iz njega idu eternet kablovi za televizore i desktop računare. Pobrojali smo im da su u pitanju 3 televizora i 2 desktop računara i da sve treba da bude vezano kablom zbog boljeg protoka. Rekli su da nema toliko izlaza. Koje je rešenje?

Da li neko zna da li postoji mogućnost da se kupi modem-ruter-šta već sa dosta izlaza za kablove a da ima i wifi (zbog telefona) i koliko košta? Dal je neko slično radio? Onda uređaj ostane u vlasništvu korisnika.

Unapred se ograđujem jer sam možda pogrešno razumela.
Tehnička podrška Juneta kaže ovako: MTS optika je u zgradi, odatle se vuče kabl i buše zid da bi ga ubacili u stan. Optički kabl kopčaju na njihov ruter-moder-šta već, koji su postavljaju u stan , i on pravi wifi i iz njega idu eternet kablovi za televizore i desktop računare. Pobrojali smo im da su u pitanju 3 televizora i 2 desktop računara i da sve treba da bude vezano kablom zbog boljeg protoka. Rekli su da nema toliko izlaza. Koje je rešenje?

Da li neko zna da li postoji mogućnost da se kupi modem-ruter-šta već sa dosta izlaza za kablove a da ima i wifi (zbog telefona) i koliko košta? Dal je neko slično radio? Uređaj ostane u vlasništvu korisnika, nije loše.

Kakvo cigani...e. Pa njihovo je da ti ubace svič , za uslugu koju tražiš , ako ne moze drugacije .
Ja kada sam potpisivao Optiku sa MTSom , isto sam im to tražio i ubacili su mi svič , koji je ostao kada sam raskinuo ugovor sa njima .

Mozda i daju,ja ih nism pitao jer mi ta Nokia Becon vise nego dovoljna

Hvala. Možda daju a nisam razumela. Bolje kupiti u svakom slučaju.

Obavezno im traži switch, za njih je to kikiriki ulaganje.
Ja imam svoj switch koji sam morao da kupim, jer SBB nije hteo da ga da džabe, sad kad mi budu instalirali internet sa ovim Nokia ruterom neće mi trebati.

Nokia Beacon stvarno radi dobro i ako po izgledu onako malenog kad ga vidiš pre bi pomislio da je neki mini prečišćavač vazduha nego ruter. Što se tiče pokrivenosti i stabilnost wi-fi signala ovo je dosad najbolji ruter koji sam dobio od bilo kojeg operatera. Njihov TV box oni povezuju na wi-fi ima mogućnost i povezivanje preko LAN kabla ali nema potrebe.

Pozdrav, optet ja opet isti problem, nestala je struja na 20sec i od tad nema interneta ja sam jedini u ulici ko ima YuNet svi A1 ili mts oni imaju interneta. Zovem YuNet support pojima nemaju, kazem im to se uvek desava kad nestaje struja... Ne verujem da je do Xiaomi rutera. Na crnoj kutiji svetli PON . Neki savet zbog cega se to desava, to di mts-a neki port se zaglavi PPPoE ... ?

Kad ih zovem kazu prosledjujemo mts-u i par sati prodje i pojavinse Internet...

Pitaj ih da li bi hteli da ti zamene opremu,beli Huawei ont i Nokia Beacon,pa da probate?

Da, upravo sam ih opet zvao, dace Beacon da probam pa da vidimo...

@coxa da ne koristiš možda Nokia ONT? Ako je odgovor potvrdan, imaju bug u konfiguraciji pa kad bude prekid ili nestane struje nestane konekcija i ne može da se oporavi dok u tvom slučaju oni ne jave Telekomu i Telekom ti restaruje ONT. Ono što možeš sledeći put da pokušaš jeste hard reset ONTa, nikako rutera (to nikako ne proporucuju) nego samo ONTa.

Citao sam u temi Mts da su nesto cackali sa statickim adresama. Jel neko primetio da se i ovde nesto pokarambasalo?

Jel ima neko problem da neke aplikacije (kod mene konkretno reddit i sofascore) inicijalno sporije ucitavaju prve podatke kada se otvori aplikacija, kasnije radi sve normalno. Ovo mi se desava samo kod kuce gde korsitim yunet. Lici mi da je neki problem do DNS-a ali nisam uspeo da provalim sta je, sve mi izgleda normalno.

Imaju neki problem od juce,ne znam sta je niti sam se trudio da saznam,ne placaju me za to.

Koji STB daju za TV?
imas posebnu temu, evo detaljnog opisa

Došli momci, samo zaboli kabl iz MTS onta u Huawei, iz njega u Nokia ruter, ulogovao se, radi, doviđenja.
Posao za retarda od cirka 5 min.
Internet šljaka, vidi se screenshot, za prvo logovanje preko telefona u sred bela dana, sasvim okay.

Prilozi

• IMG_3180.png
    IMG_3180.png
    45.7 KB · Pregleda: 94
Nazad
Vrh Dno