Šta je novo?

Dobre radne stolice

Hvala na predlogu, otići ću do njih baš da probam, rukonaslone ne koristim ruke su mi na stolu, samo je upitan taj leđni deo.

Probao sam neku sličnu i taj lumbalni deo se ceo savijao ka nazad, nije kruta veza sa naslonom.

Taj lumbalni deo se uvija pod pritiskom. To je dobro ako cesto obaras naslon da bi "legao"... Tada se lumbalni deo pod tezinom jos povuce u nazad, a kod fiksnih te bode u ledja...
Mada meni se svakako ne svidja takav lumbalni deo. Vise volim ove sto podesis sam.

Meni deluje da je taj deo fiksiran na ovom modelu. Ali moguće i da nije, treba probati.
Inače, redovna cena te solice je bila oko 20k din, sada jeste snižena cena ali su iskoristili priliku da to malo ''dramatizuju'', otuda precrtana cena od 25k din.

Da li je neko koristio M228 iz Modrulja?
m-228-dimenzije-600x600.webp

Pozdrav ljudi, ja dugo nisam pisao ovde, ali eto me opet.

Merkam neku jeftiniju varijantu ergonomske stolice i na kraju mi se najvise svidjaju

UGD Ultra Work Pro

i UGD Ultra Optima Comfort

Kako vam se to cini? Ja imam oko 70 kg i 173 sam visok, znaci picolo 🙂
Trenutno sedim u stolici od 4000 din sa instagrama i naravno da ledja i vrat ubijaju. Radim video montazu i kuci sedim za kompom max 4 sata u komadu.
Dakle nemam neku masu i visinu, i ne sedim po ceo dan za kompom, ali to sto sedim hocu da bude sto manje bolno 🙂

Vise naginjem ka ovoj WorkPro, ali mi se cini da je naslon uspravniji na onoj drugoj, sto mi se svidja. Ali ta druga nema podesavanje lumbalnog dela.
Mada cenim a ce bilo koja od te dve biti neuporedivo bolja od trenutnig kineza bez trunke ergonomije i udobnosti.

Pogledaj post #7,312, da bi znao šta može da se očekuje od materijala, kvaliteta izrade i ostalog u vezi UGD.

Mada cenim a ce bilo koja od te dve biti neuporedivo bolja od trenutnig kineza bez trunke ergonomije i udobnosti.
99% hoće.

Pogledaj još Conference Pro i EasySit (metalno postolje) modele. Optima Comfort, koju si naveo, isto deluje ok za tu cenu.

E sad, ako je i WorkPro izrađena od materijala kao TaskMaster, onda ne vredi preko 20k, a kamoli skoro 25k din. Za tu lovu imaš kvalitetnije napravljene stolice u plavoj ajkuli i ostalim prodavnicama, čak i za manje para, oko 20k. Ja sam Task Master naručio samo zbog velikih dimenzija, tebi je bolje da uzmeš neku manju ali kvalitetnije napravljenu stolicu, sa metalnim postoljem. Imaš bar 5-6 takvih za oko 20 hiljada u 2 najpoznatije prodavnice koje se spominju ovde u temi.

A pogledaj i Siena model (21990 din), jeste manja od ovih UGD ali mislim da bi ti odgovarala, plus ima garanciju od 5 godina na sve komponente.

Da da, procitao sta si pisao, i ako mi verujes to je jedini konkretan komentar na UGD koji sam nasao na netu.

Gledao sam sve od UGD-a do te neke cifre od 25k, necu da kupujem sa ovih linkova, samo sam ih stavio jer se lepo vide stolice, imam prodavnicu u komsiluku po povoljnijim cenama. Work Pro je 21.500.
A sto vise gledam Optima Comfort, sve mi se vise svidja, jer imam osecaj da ce mi bas takav naslon odgovarati, a i cena mi odgovara.
Metalno postolje sigurno da je kvalitetnije, ali na moju kilazu nije presudna stavka, sta znam, mozda gresim.

Ultimate Support mi se bas svidela ali je nigde nema u nabavci

MB stolice mi nisu daleko, svraticu jedan dan da spustim dupe u neku stolicu, svakako hvala na komentaru

@Charlie
Metalno postolje sigurno da je kvalitetnije, ali na moju kilazu nije presudna stavka, sta znam, mozda gresim.
Naravno, nisu sva plastična postolja ista, i generalno plastični delovi. Za vreme studiranja sam koristio neku običnu kancelarijsku stolicu koja je cela bila od plastike, nije koštala više od 4500 din. pre 17-18 godina. Posle sam je poklonio, ali i dalje je čitava, naslon škripi ali nigde nije pukla.

Kvalitet materijala na Task Master je veoma sličan ogromnoj većini ergo stolica u tom cenovnom rangu. Postolje je od plastike dobrog kvaliteta, ništa specijalno ali nije krš plastika.
Piše da je nosivost čak 155 kg, možda su lupili i preterali ali nisam primetio bilo kakve probleme za ova 2-3 meseca korišćenja (112-113 kg).

Ali je činjenica da 3 poznate prodavnice za taj novac nude i modele sa metalnim zvezdama, silikonskim točkovima kao i custom opcijama za materijale.
Idealno bi bilo da probaš bar neku od tih stolica.

Svaka stolica mora da se proba! Nemojte da kupujete stolice na nevidjeno. od 5-6 stolica koje sam izabrao ne netu, ni jednu nisam na kraju kupio, vec uzeo 7. koja mi je najbolje legla... Ove sto mi se svidele na papiru, jednostavno nisu odgovarale mom dupetu 🙂

Gledam sada MB stolice (cenovno prihvatljive), i po dimenzijama su dosta sire od ove na kojoj trenutno radim, a ja nisam krupne konstitucije. Rukonasloni su osetno siri od ove trenutne, i nisam siguran da bi mi to odgovaralo
Oni su mi blizu posla pa cu jedan dan otici da iskrobam neke modele, ali sada mi ovo privuklo paznju, ima li ko iskustva sa Antares Humantech?

Sve mi se svidja osim Mesh sedista, ali nemam poseban razlog zasto ga ne bih uzeo. Cenim da je Antares ipak klasa iznad UGDa. Ako neko ima iskustva sa mrezastim sedistem slobodno neka napise koju rec.

Ovo na slici je sta mi trenutno lomi ledja.

Prilozi

• Kinez.jpg
    Kinez.jpg
    281.1 KB · Pregleda: 155
Ja sam hteo tu antares da uzmem, ali prvo sam hteo da je probam. Nigde je u bg nije bilo... Antares je zatvorio prodavnice u bg...

Vidim da Antares ima radnju na Novom Beogradu. Videcu ovih dana da prvo pozovem da proverim, pa ako imaju da odem i da pogledam, probam.
Trenutni pik na Humantech i Scope modele.

Cenim da je to u svakom slucaju bolja kupovina od UGDa

Nema... Zatvoreno pre X godina...

U potrazi sam za radnom stolicom. Budzet mi je oko 400e. Medjutim listajuci forum paznju mi je privukla ROG Destrier Core, pa se razmisljam da li da se ispruzim za nju ili mozda postoji neka jeftinija alternativa, mozda u Modrulju?

Ja sam porucio Humantech, po ceni od 17.400 din. Bez probe. Nemam vremena zbog silnih obaveza da idem po gradu i trazim. A nemam vise ni zivaca da sedim u onom kineskom kostolomcu. Naletela ova povoljna cena pa sada cekam da stigne stolica u radnju da idem da preuzmem.

Imam na poslu nesto slicno sto sam probao i ogdovara mi. Nema razloga da mi Humantech ne odgovara, a po prirodi nikada nisam bio posebno strpljiv 🙂
Eto tako. Javicu utiske kada stigne.

U potrazi sam za radnom stolicom. Budzet mi je oko 400e. Medjutim listajuci forum paznju mi je privukla ROG Destrier Core, pa se razmisljam da li da se ispruzim za nju ili mozda postoji neka jeftinija alternativa, mozda u Modrulju?
fractal refine ako ti ne treba bas onolika nosivost destriera

Kako je više puta pomenuto Fractal Design Refine nema da se kupi (i proba pre kupovine) u Srbiji......jedino da se naruči preko KP iz Ugarske....što je solidan rizik,jer se može desiti da vam stolica ne odgovara

Mada,i na KP je čudna situacija sa cenom te stolice...od prodavca do prodvca razlike u ceni znaju da idu i preko 100 eura (od 380 do 500)...(?!)....a i kad kupite,90% prodavaca ne isporučuje na kućnu adresu kurirskim službama (?),nego uglavnom morate odredjenog dana,kad vam oni jave da dodjete na datu adresu negde na Novom BGD-u ili u Subotici......pa sad,ako je neko iz nekog mesta udaljenijeg od dva pomenuta grada eto dodatne komplikacije (a i povećanja cena stolice zbog troškova prevoza).....valjda prodavci vele da ionako skoro 60% (a uskoro i više) stanovništva Srbije živi u Beogradu i okolini,pa se prilagodjavaju trendovima...

I imajte na umu da je kutija ooogromna i teška,treba vam neki auto sa solidno velikim gepekom da opušteno stane unutra....

Destier Ergo Core mi je za sada super ali kapiram da bar pola godine treba da prodje da bi dao neki sud realan, tj. džaba ne znam kako da je udobna ako krene da propada. Udobna je i "gura" te da sjediš pravilno mada ja često sjedim izvaljen sa nogama na stolu tako da sve i da me boli nešto, do mene je. 🙂 Za sada nemam nikakvih bolova mada nisam imao nekih dužih sesija od tipa 4+ sati na njoj iz cuga...

Hvala na odgovorima. Gledao sam malo recenzije za Fractal Design Refine, deluje zanimljivo i kvalitetnije od Destier Ergo Core. Samo sto me odvraca upravo to sto nije dostupna i nema gde da se proba, +problematika oko dostave. Moracu da odem da probam Destier da vidim da li mi lezi, ipak sedim 10+ sati dnevno za racunarom.

Tačno bi bilo pametno bar mi koji smo duže tu i "znamo se" da napravimo neke dogovore oko isprobavanja kad neko kupi nešto što je teže naći uživo. 😀

Ko da ceka vikend, sklopljena stolica za 20ak laganih minuta. Prvi utisci, izuzetno sam zadovoljan.
Naslon je meni potpuno odgovarajuci, lumbalna podrska ne ubija, a ako malo vise povucem dupe u sediste, onda je taman kako treba, malo izrazenija i tera te da sedis pravilno.
Sedalni deo mi je skroz ok, nije mekan da se utone onako kao u memorijski sundjer, ali vrlo udobno, nista nigde ne zulja, ne skripi. Sam kvalitet izrade je veoma veoma dobar. Zvezda je on takve plastike da sam na prvu loptu pomislio da je ofarbani aluminijum. Tockici bi mogli biti malo meksi, nisu za parket, ali za te pare je i vise nego dobro. Nasloni za ruku su mi fenomenalni, konacno mogu da naslonim lakat pa da ne secem podlaktice o ivicu stola. podesavaju se taman dovoljno da mogu da podvucem stolicu dovoljno ispod stola, volim da dodjem stomakom do ivice stola.
Naslon za glavu mi je taman kada ga skroz spustim, onda gadja gde treba. A nema stelovanje otpora naslona, za ljuljanje, nego je ona fora da se sama steluje po tezini. I mogu da kazem da mi je skroz ok taj otpor kada hocu da se zavalim.

Sve u svemu, jako sam zadovoljan, jos s obzirom da je placena 17.400 din, mislim da sam odlicno prosao.
A kako ce se pokazati vremenom, videcemo.

Prilozi

• viber_image_2026-03-20_09-22-17-501.jpg
    viber_image_2026-03-20_09-22-17-501.jpg
    157.8 KB · Pregleda: 107
  • viber_image_2026-03-20_09-22-17-529.jpg
    viber_image_2026-03-20_09-22-17-529.jpg
    160.5 KB · Pregleda: 105
  • viber_image_2026-03-20_09-22-17-634.jpg
    viber_image_2026-03-20_09-22-17-634.jpg
    150.3 KB · Pregleda: 104
Dobra je svakako, ali ovo je tipična, generička ergo stolica. Ovakvih bukvalno ima na desetine u domaćoj ponudi, i sve su izrađene od manje-više istih materijala (plastike i mrežica, samo najbitniji delovi su od metala), i sa veoma sličnim geometrijama i ergo funkcijama.

Zato sam i napisao, da ko ne juri velike gabarite stolice zbog visine i težine, bolje neka pogleda i proba modele iz plave ajkule/mb itd, jer za taj novac (ili malo više) nude metalna postolja/zvezde i opciju custom materijala ili promene nekih delova.

Slazem se sa svim napisanim. Samo i Antares je domaca firma, ili gresim?

Ja sam prvi pik bacio na UGD Ultimate Support, ali je nema nigde u ponudi. Tj. nasao sam jedan sajt koji ima jedan komad na stanju i to po ceni od 25k din, sto je previse.
Ova mi je delovala dosta slicno samo sa mrezom pod dupetom i blazom lumbalnom podrskom. Za mrezu sam malo procitao neka tekstove i resio da probam. Sve mi odgovaralo....

E sada ono sto se vec pisalo i milion puta receno, ko je sedeo u Aeronu ili necemu tog kalibra, naravno da je ovo losije. Ali za nas obicne smrtnike koji smo krivili ledja na losim stolicama, ovo je za ulazak u ergonomiju odlicno. Kuci radim nedeljno oko 10-15 sati, u komadu nikada duze od 4 sata. Igrice ne igram uopste. Za moje potrebne je super. Meni mali klinci ne dozvoljavaju da dugo sedim za kompom 🙂
A vozim Klija iz 2010, i radim u firmi koja se bavi automobilima, testovima, pa kada iz novog napucanog auta sednem u svoj, joj place mi se. Verujem da je isti osecaj i za stolice.

Ogromna većina ergo stolica stiže iz Kine, samo se posle u raznim državama rade lokalna brendiranja. Nešto slično kao sa raznim kućnim aparatima.

Kupio si dobru stolicu za taj novac, neka te dugo i dobro služi. To što je plastična zvezda, kao i na većini UGD, i nije neka velika mana, jer se radi o dovoljno kvalitetnoj plastici. Ali iznad 20k din. definitivno prednost treba dati modelima sa metalnim postoljem.

Hvala hvala, pisacu utiske kada prodje malo vremena.

Inace ako mi verujete, procitao sam temu od pocetka, jer kada se za nesto zainteresujem ja upijam sve sto mogu da nadjem. A ovo pisanje je ovde je pravo blago.
Dok me nije zaboleo vrat uopste nisam obracao paznju gde sedam (sto onaj tuzni zamenjeni kinez dokazuje). pa sam naleteo na ovu temu i skontao koliko sam gresio. Pa ajde, da se krene polako u pravom smeru...

Nazad
Vrh Dno