Jedna LA HU stigla famozni 16.2 (pametan sat za decu placen 46$ globa 1210 postaru), druga isti datum i dalje ne mrda.
Nadjoste li nesto korisno iz Spring Deal Days ponude? Posto razmisljam o jos jednoj kupovini, a mozda i neko od vas, hteo bih da podelim nedavno pozitivno iskustvo. Krajem februara sam porucio 2 proizvoda sa amazon.de i amazon.co.uk prodavnica, takoreci istovremeno, u roku od 2 dana. Cena proizvoda u oba slucaja je bila ispod 50 EUR, GlobalPriority dostava za svaki 20-ak evra, tj ukupno oko 65-70 evra po paketu, i prodavac je bio Amazon EU SarL. Sumnjao sam da ce biti dodatnih troskova, posto tokom checkout-a nisu obracunate uvozne dazbine (Import Charges), ali za divno cudo, nije mi naplaceno nista prilikom dostave.
Prethodno mi je nekoliko agenata iz customer service-a Amazon-a (i iz Engleske i Nemacke) potvrdilo da je uobicajena praksa da refundiraju sve dodatne troskove u slucaju da se po prijemu GlobalPriority paketa naplate dodatne uvozne dazbine (i PDV, ako ih sistem vec nije naplatio prilikom checkout-a). A ako planirate vise porudzbina, imajte na umu da cak i da paketi stignu istovremeno, carina ih ne spaja (npr 45 EUR sa .de +37 EUR sa .co.uk), posto su to dve posebne posiljke (iako ih obe isporucuje Amazon EU SarL, tj DHL).
Inace, jedan paket je porucen u subotu, drugi u nedelju, i oba su se nasla u avionu DHL-a koji je iz Milana doleteo u Beograd vec u utorak, a roba isporucena u sredu. Paketi btw nisu dosli iz istog skladista, vec je jedan paket u Milano stigao iz Engleske, a drugi iz Nemacke. Nije da reklamiram Amazon, ali stvarno moze da se nadje nesto i po nasoj meri, a da kosta kad se sve sabere, 5-6 evra skuplje nego na AliExpressu. Quote je iz druge teme, ali je vrednost robe slicna, tako da dajte da malo ovde razbijemo led.