Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Dear Emese Mijucin!

Thank you for your inquiry. You have reported this parcel number.

According to our system records, your parcel has arrived in Hungary. Should the status of the parcel change to "Received at local delivery company", you will be able to search for it in the destination country at the post office of the address from the 14th day after the status is submitted.

You may track the status of your parcel at the following link: https://global.cainiao.com/

For further assistance and information, please contact your local post office.

Upon arrival at the Post Office, based on the address information on the parcel, the item will be delivered either to your mailbox (unregistered delivery) or made available for collection at the local post office if its size prevents mailbox delivery. At the post office, you may inquire in person at the deposit handling desk regarding any mail or parcels addressed to you; however, assistance cannot be provided using the UB tracking number.

Please note that UB parcels have limited tracking service/information and we do not know the exact post office address.

The UB tracking number corresponds to a super economy service. In this case, the last recorded tracking event is the parcel’s arrival in Hungary, therefore, the parcel must be collected at the local delivery post office. Please be advised that no detailed tracking records are maintained for parcels with an UB tracking number, and such parcels do not appear in the tracking system of the national post office of the destination country. Consequently, this shipping method does not support tracking within Hungary.

The Post Office keeps the parcels for a limited time and after that they return them to the seller. If a shipment is returned, our company is unable to track the parcel, we cannot see the status of the returned parcel, therefore, it is not possible to restart the delivery process. You will have to re-order the product.

In such instances, please notify the online store that the parcel has been returned. Refunds will be processed in accordance with the terms and conditions stipulated by the online store.

The Serbian customs authority and Serbian Post have introduced a new automated customs clearance system. Due to the implementation of the new procedure and the transition period, the customs clearance process for shipments has been significantly extended. As a result of this situation, the delivery of parcels may take up to approximately two weeks.

Based on the information currently available, the delays are related to the transition period of the new Serbian customs inspection procedures. This situation is temporary, and clearance times are expected to improve once the system stabilizes.

We are continuously requesting feedback from Serbian Post regarding the situation, and according to their latest update, the delivery of the shipments has commenced.

https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/211677/posta-srbije-skracuje-carinsku-proceduru/vest

The status received from our partner was intended to reflect the current customs situation; however, the information was not properly displayed in our system. Due to the uncertainty surrounding the interpretation of this status, our company has initiated a management-level investigation, as the number of incoming inquiries and complaints has increased significantly.

Unfortunately, we did not receive prior notification regarding the changes related to the customs situation, and therefore we were unable to communicate this information in a timely manner.

Thank you for your understanding!
Best Regards
ECSC Customer Service Department

ja koliko sam razumeo tvoj inicijalni post. da imas pracenje po kom si video da je tvoj paket isporucen nekoj drugoj osobi.

po ovome ispada da je to Unregistered paket koji ni nema pracenje u Srbiji.

@Stock to si upravu, ali svi ćemo preći na Temu na kraju koji će navodno ispasti jeftiniji ako se zažmuri na jedno oko.

Na AE su dostupne originalne stvari direktno od poznatih prodavaca - baš ono što nema na Temu...

@Stock to si upravu, ali svi ćemo preći na Temu na kraju koji će navodno ispasti jeftiniji ako se zažmuri na jedno oko.
Lopovi kupe harač na sitnicama i pritom putuje paket 40-60 dana, i kao šlag na torti poštar ne donese na adresu nego ideš u poštu gde je po pravilu red 😀

Meni AE trenutno sluzi za narucivanje zastitnih stakala za telefon, jer mi trebaju stakla koja se lepe pomocu lepka i uv, a to nisam nasao na temu za honor modele.

Stakla kažeš!? 😀
Nema ništa, ubili su ciljano AE sa ovim "poboljšanjima"...

20260316-190402.jpg

Na AE su dostupne originalne stvari direktno od poznatih prodavaca - baš ono što nema na Temu...

Lopovi kupe harač na sitnicama i pritom putuje paket 40-60 dana, i kao šlag na torti poštar ne donese na adresu nego ideš u poštu gde je po pravilu red 😀
Malopre sam dosao iz poste, ono tamo je horor... To je glavna posta u Kragujevcu, znaci popodne kad se preuzimaju paketi, i to je deo stare poste gde se samo to radi, radi jedan salter, od recimo 5, čekao sam preko pola sata red...
Treba ih zapaliti, oni mucenici tamo em rade za male plate, nema stajanja, a ovi nece da zaposle nove radnike, da to bar malo ima smisla...
A sad ce se navale tek povecati, jer su sve posiljke registrovane i uzima se harač...
Tih 260 din posta uzima na usluge koje su definisane ali naravno i izmisljene... Doduse stvarno koriste uplatnice za novac, al to je vec posebna prica gde je digitalizacija i sl.
Evo malo se digla prasina, ali samo malo, do sutra cemo se vec navici:

@Stock znam, zato na Temu nemam ni nalog niti me zanima. Rekao sam da ga ljudi izbegavaju i da ga ukinu, jer se svi žale na kvalitet materijala od čega je nešto napravljeno, plus neko od naših uzima lovu u džep, a to ne volim. Uvek sam voleo strancu da platim, jer znam šta dobijam. 😀

Stakla kažeš!? 😀
Nema ništa, ubili su ciljano AE sa ovim "poboljšanjima"...

20260316-190402.jpg
Malo ulubljena i ti se bunis 😀

Salu na stranu, dolazilo je i meni polomljenih stakala, ali uvek mi posalju druga besplatno, samo eto cekam.
To je bilo pre pdv, pa je bilo besplatno, ali vise nece

@dEXE
Pa to je ta priča, da poštari donose stvari, kao što bi trebali, ne bi bili u poštama redovi.
Meni poštar ne ostavlja ni onaj papirić u sanduče već šalje SMS.
Kaže čovek ja samo pisma donosim na adresu, sve ostalo pošta - kako tebi tako i svima drugima za njegovu "parohiju" 😀

Meni bi najviše odgovarao paketomat, međutim nikad mi nisu ostavili nešto kupljeno na AE u paketomat već samo Temu porudžbine...

Malo ulubljena i ti se bunis 😀
Plastični deo unutra, nije to ni otvarano 🙂

Jel se i za Shein naplacuju ti dodaci sada?

Za sve

Poslednja izmena:
Jel se i za Shein naplacuju ti dodaci sada?
Na Shein Srbija grupi su potvrdili da se ne naplaćuje.
Samo ono što ide preko Pošte se naplati, a Shein koristi City Express i uglavnom ili izgube paket ili se isporuka oduži na 2-3 meseca, ranije je Shein davao 5 dolara za kašnjenje u poenima, ali su to ukinuli za Srbiju i više ne daju "On Time Delivery Guarantee".

Meni bi najviše odgovarao paketomat, međutim nikad mi nisu ostavili nešto kupljeno na AE u paketomat već samo Temu porudžbine...
Meni jesu, i to mi odgovara. Ali sad od toga nema ništa jer svaku porudžbinu moram da platim, tako da sve ide u poštu. Danas sam bio da podignem paket, 11 ljudi ispred mene bilo. Mala pošta, 3 šaltera(2 rade).

Ista stvar.
U Beogradu samo ako Temu nije zauzeo sve poštine paketomate daju ponekad i ostalima, nula šanse za Decembar/Januar/Februar.

Na lokacijama sa manje stanovnika (periferija BG i ostali manji gradovi) ima više mesta u paketomatima.

@Stock meni za poslednjih 6 paketa nema papirića, već me zovne poštar i samo pita jesam li kući, a ako nisam da mi ostavi u pošti koja je dva ulaza do mene. Ranije je uvek bio papirić, a očigledno su krenuli bez papirića od kako je krenula naplata. SMS mi nekada stigne, a nekada ne. Ne znam ni od čega to zavisi... Očigledno da je rasulo kod njih i da se preskaču neki koraci u primopredaji paketa kada ne stiže SMS i nema papirića.

Ja gotovo da ništa ne uzimam više na Aliexpressu jer posljednje tri sitnice koje sam naručio je bog pomilovao dok stignu, plus nemam nikakvu ideju gdje su. Sad ću tek da naručujem isključivo ako imam više stvari da uzmem ili je apsolutno nemoguće drugačije.

@Roy Fokker kakvo ti je iskustvo sa ebay što se tiče čekanja?

Slabo sam trgovao na eBay ali ne sjećam se da sam predugo čekao na išta.

@Roy Fokker kakvo ti je iskustvo sa ebay što se tiče čekanja?
Ja imam tastaturu za laptop poručena 26.2., još nije ušla kod nas:
ebay.jpg

Ovo je SpeedPak, jako sporo ide.

Na temu, ovo sam uzeo za 23e, sad je 46e i ne šalju u Srb:

Poslednja izmena:
Mozda sam utripovao, ali juce i danas htedoh narucium neke gluposti od 1-2eur i sa free ili jeftinog delivery, vec na 2 kom tih sitinca, cenu delivery mi prebacuje ne one skuplje od 5-6-7eur gde kupovina gubi smisao. Da nije to Ali vec reagovao na stanje kod nas i mnogo disputa i odustajanja? Predmeti su mali i laki.

To se ne narucuje odjednom nego narucis po 1 kom vise puta, prodavac u 99% situacija spoji, narocito ako su manji gabariti

Mozda sam utripovao, ali juce i danas htedoh narucium neke gluposti od 1-2eur i sa free ili jeftinog delivery, vec na 2 kom tih sitinca, cenu delivery mi prebacuje ne one skuplje od 5-6-7eur gde kupovina gubi smisao. Da nije to Ali vec reagovao na stanje kod nas i mnogo disputa i odustajanja? Predmeti su mali i laki.
Nekad na 2,nekad na 4,5 6. Zavisi. Meni kad treba više nečega sa dobrim popustom, ja idem na Buy now I dodajem jadan po jedan dok ne digne dostavu. I tako više puta.

To se ne narucuje odjednom nego narucis po 1 kom vise puta, prodavac u 99% situacija spoji, narocito ako su manji gabariti
Jednom sam tom juce pisao, jer sam na kraju uze 2 x 2. Zbog postarine. Zamolio ga da upise manju cenu i da ih spoji. Rece da moze cena niza ali da ne moze da ih spoji jer su kao narucena u razlicito vreme (tako nesto). Sad gledam, napravio sam razliku 1:20h izmedju ordera. Oko podne i kasnije po nasem vremenu. Na Aliju vidim da su datumi 16 i 17 mart za order date. Izgleda sam potrefio presek izmedju 2 dana u Kinu pa mu je to razlog. Mozda ce spoje u HU ako nije vec u Kini?

Tesko da moze da ih spoji ako je velika razlika, brzo oni to proslede dalje. Spoje oni sami kad narucis dovoljno brzo, u nastavku ne verujem da ce da ti spoje bilo gde.

Posiljka LA --- HU, vrednost 1980 rsd ( procenili 1724 ), platio malopre postaru 600 rsd.
Paket nije otvaran pa mi nije jasno kako su znali sta je unutra i tacan naziv robe koju ni Kinez nije napisao pravilno. Naruceno sa Ali-ja 28. Februara, stiglo jutros.1773814582561.png

Nazad
Vrh Dno