Šta je novo?

Amazon nas dodao na listu

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 2563
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na kom si pazario? Odes na order istoriju i izaberi opciju povrata robe, dobices stikere za slanje, sa svim podacima, isprintaj i nalepi.
Paket stigao iz Amerike,preko UPS. Kada se odradi procedura sa stikerima jel se roba nosi kod njih? A kako se resava povrat carine i sipinga?

Jedna LA HU stigla famozni 16.2 (pametan sat za decu placen 46$ globa 1210 postaru), druga isti datum i dalje ne mrda.
Nadjoste li nesto korisno iz Spring Deal Days ponude? Posto razmisljam o jos jednoj kupovini, a mozda i neko od vas, hteo bih da podelim nedavno pozitivno iskustvo. Krajem februara sam porucio 2 proizvoda sa amazon.de i amazon.co.uk prodavnica, takoreci istovremeno, u roku od 2 dana. Cena proizvoda u oba slucaja je bila ispod 50 EUR, GlobalPriority dostava za svaki 20-ak evra, tj ukupno oko 65-70 evra po paketu, i prodavac je bio Amazon EU SarL. Sumnjao sam da ce biti dodatnih troskova, posto tokom checkout-a nisu obracunate uvozne dazbine (Import Charges), ali za divno cudo, nije mi naplaceno nista prilikom dostave.

Prethodno mi je nekoliko agenata iz customer service-a Amazon-a (i iz Engleske i Nemacke) potvrdilo da je uobicajena praksa da refundiraju sve dodatne troskove u slucaju da se po prijemu GlobalPriority paketa naplate dodatne uvozne dazbine (i PDV, ako ih sistem vec nije naplatio prilikom checkout-a). A ako planirate vise porudzbina, imajte na umu da cak i da paketi stignu istovremeno, carina ih ne spaja (npr 45 EUR sa .de +37 EUR sa .co.uk), posto su to dve posebne posiljke (iako ih obe isporucuje Amazon EU SarL, tj DHL).

Inace, jedan paket je porucen u subotu, drugi u nedelju, i oba su se nasla u avionu DHL-a koji je iz Milana doleteo u Beograd vec u utorak, a roba isporucena u sredu. Paketi btw nisu dosli iz istog skladista, vec je jedan paket u Milano stigao iz Engleske, a drugi iz Nemacke. Nije da reklamiram Amazon, ali stvarno moze da se nadje nesto i po nasoj meri, a da kosta kad se sve sabere, 5-6 evra skuplje nego na AliExpressu. Quote je iz druge teme, ali je vrednost robe slicna, tako da dajte da malo ovde razbijemo led.

Poslednja izmena:
Pozdrav. Da li moze pomoc ukratko oko prve kupovine preko Amazona?
Kupio bih nesto pa me zanima preko kog Amazona da napravim nalog? Da li preko amazon.de ili preko US?
Hvala

Pozdrav svima,

Da li neko od vas naručuje sa Amazon.de i kako to rešavate s obzirom da Amazon ne šalje direktno u Srbiju za većinu artikala?

Konkretno me interesuje:

1. Da li koristite neku servis adresu u Nemačkoj (tipa Mailboxde, Borderlinx i sl.) ili imate neki drugi način?

2. Kako plaćate — srpskom karticom direktno, PayPal, Revolut, nešto treće?

3. Koliko vas ukupno izađe prosleđivanje paketa do Srbije (servis + poštarina)?

4. Da li ste imali problema sa carinom za pakete iz Nemačke?

5. Koliko obično čekate od narudžbine do prijema?

Pokušavam da sredim sistem za naručivanje delova i sitnica kojih kod nas nema ili su znatno skuplje, pa bih voleo da čujem vaša iskustva pre nego što se upustim u to.

Hvala unapred!

Imaš, više opcija...
Ukratko imaš prevoznike koji nedeljno cirkulišu na relaciji EU - Srbija, imaš poznatu opciju deprevoz.com i imaš mailboxde.com i slične servise...

Ovo je odlično, koliko od prilike naplaćuju svoju uslugu i ima li ograničenja da je paket vrednosti do 50e ili više? Da li si koristio možda? Par puta mi je zatrebalo nešto iz DE/AT i uvek cimam nekog ko živi preko da uzme donese kada dolazi ovamk, to se nekad oduži na 2,3 meseca...

Ja redovno poručujem od ljudi sa deprevoz, ali za takve detalje preporučujem da ih kontaktirate. U svakom slučaju, za mene su do sada bili 100% pouzdani - na sajtu imaju raspored kada kreću IZ Nemačke i sve porudžbine koje stignu do kraja dana na taj dan se nose.
Obično posle 3-4 dana pošalju poruku kada je preuzimanje i to je to.

Dobije se adresa magacina i svu robu iz EU ili koja se šalje u EU bez carine možete da poručite i dalje oni to dovezu do Beograda.

Ovo je odlično, koliko od prilike naplaćuju svoju uslugu i ima li ograničenja da je paket vrednosti do 50e ili više? Da li si koristio možda? Par puta mi je zatrebalo nešto iz DE/AT i uvek cimam nekog ko živi preko da uzme donese kada dolazi ovamk, to se nekad oduži na 2,3 meseca...
Tvoji troškovi su samo da im platiš prevoz. Naručivao više puta preko njih, Pixel 8 Pro, Zidoo Z9X 8K, razne sitnice... Sjajni su.

Međutim nedavno su uveli zabranu prevoženja mobilnih telefona, laptopova i grafičkih. E sad, ne znam koliko je to striktno, budući da ne otvaraju pakete, pa ne znam ni kako bi saznali šta je u njemu.

Tvoji troškovi su samo da im platiš prevoz. Naručivao više puta preko njih, Pixel 8 Pro, Zidoo Z9X 8K, razne sitnice... Sjajni su.

Međutim nedavno su uveli zabranu prevoženja mobilnih telefona, laptopova i grafičkih. E sad, ne znam koliko je to striktno, budući da ne otvaraju pakete, pa ne znam ni kako bi saznali šta je u njemu.
Jedino po opisu na nalepnici paketa ili na rendgen aparatu.

Nazad
Vrh Dno