Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Naleti neki dan, može se svaki put ogledati pogotovo kraj.
Zapade mi za oko na IMDB pise da se lik Clint-a zove Bill, a u filmu znam da je William, Little Bill je šerif G. Hackman.
Pišu da je greška u odjavnoj špici, a valjda je u prvobitnom scenariju glavni lik se i
zvao Bill Munny. Clint je onda odlucio da ga likovi u filmu oslovljavaju sa Will ili William.

Koliku ulogu ima Alison ? Ovu glumicu organski ne podnosim jos od Americke pite, Bafi, HIMYM mnogo mi je iritantna
Није толико битна улога. Појављује се ту и тамо. Али, ако ти смета, немој да гледаш, шта да ти кажем. 🙂

Naleti neki dan, može se svaki put ogledati pogotovo kraj.
Zapade mi za oko na IMDB pise da se lik Clint-a zove Bill, a u filmu znam da je William, Little Bill je šerif G. Hackman.
Pišu da je greška u odjavnoj špici, a valjda je u prvobitnom scenariju glavni lik se i
zvao Bill Munny. Clint je onda odlucio da ga likovi u filmu oslovljavaju sa Will ili William.
Bill dodje nadimak imenu William inače

I Bog stvori kafansku pevačicu (1972)
jedan od poslednjih filmova crnog talasa. dobro je prikazana atmosfera u birtijama, naznake šta se u stvari dešava iza kulisa u tom svetu. može se donekle posmatrati i kao dokumentarni film, makar u delu koji se tiče izgradnje HE Đerdap. Lepa Lukić i Tozovac su pokazali svoje pevačko umeće. no, preteralo se u nekim scenama sa pevanjima, i ima tu još nečega. film je na kraju krajeva. nažalost, dosadan.

https://www.imdb.com/title/tt1341338/?ref_=ext_shr

Nije losa ideja, samo film ima problem kao i vecina drugih filmova u zadnjih 20 godina...ne shvata sebe ozbiljno.

Prilicno je ozbiljna tema, a svi se krevelje non stop. Na kraju vise nisam znao da li je komedija, horor ili sci-fi (ne moze sve da bude).

Ostavlja utisak nakon gledanja, ali bledunjavo. Moglo je bolje.

6.5/10 od mene

https://www.imdb.com/title/tt1341338/?ref_=ext_shr

Nije losa ideja, samo film ima problem kao i vecina drugih filmova u zadnjih 20 godina...ne shvata sebe ozbiljno.

Prilicno je ozbiljna tema, a svi se krevelje non stop. Na kraju vise nisam znao da li je komedija, horor ili sci-fi (ne moze sve da bude).

Ostavlja utisak nakon gledanja, ali bledunjavo. Moglo je bolje.

6.5/10 od mene
Идентичан утисак сам имао. Лепо си то преточио у речи.

Good Luck, Have Fun, Don't Die - dobaaar, malo slabija druga polovina filma jer upravo odstupaju od komičnosti na momente (možda namerno, ali bih i dalje više voleo da ne).

U skladu s tim da kažem, meni je namernost komike spot on ovde i ima nekoliko odista smešnih scena. Pitko je i čini očiglednim da se lako vidi šta je namenjeno da bude ispod. Pun pogodak za Sama Rockwella, i pun promašaj za Michael Peñu koji je se meša u mnogo čorbi, i svaka mu ima apsolutno isti ukus.

One Battle After Another ima ~istu komičnost i isto je namerna (i vrhunska, bolja nego u GLHFDD), u tom slučaju naravno i zbog književne ala-Pinčon povezanosti.

Nisam pratio uopšte ove godine.
Da mi je neko rekao da je Sinners po bilo kom pitanju uopšte materijal za Oskara...

Uporedite filmove koji su nominovani za tu nagradu do 2010. sa novim koji osvajaju nagrade prethodnih 15ak godina.
Na youtube-u mozete da pogledate crtani film Surogat iz 1961. koji je Jugoslaviji doneo tu nagradu.

Retko mi se desi da gledam nesto sto bude na oskarima, na ovima cak 2, Weapons i Bugoniu a realno samo je Bugonia pravi film medju tom farsom.
Jesse Plemons rasturi svaku ulogu a kao da ne postoji.

Nisam pratio uopšte ove godine.
Da mi je neko rekao da je Sinners po bilo kom pitanju uopšte materijal za Oskara...
Upravo je Sinners imao najveci broj nominacija za Oskara u istoriji- 16. Do sada je bilo 14.
Vec sam iznosio svoje misljenje o filmu, mozda nemam nit da prepoznam umetnicki “dojam” ali prosto mi je neverovatno da je ovaj film uopste i nominovan.

Project Hail Mary, nisam odusevljen, tj daleko od toga, stavise, bio mi je dosadnjikav, gotivim i Goslinga i nije generalno glup film, dobro je uradjen , ali mi je razvucen i nije me drzao. Neka blaga kombinacija Martiana, Interstellara i Arrivala uz to da su mi sva tri filma bolja , inteligentnija i uzbudljivija, s tim sto sam Martiana i Inters gledao odavno pa treba da obnovim
citav onaj deo sa vanzemaljcem je simpatican i ima par forica ali vise mi je nekako za mladju populaciju, uz pobrojan koktel 3 nabrojana filma dodao bih i ET kao cetrvrti
.
Ocena ….ne znam , zao mi ispod 6 da dajem🙂 vidim da je dobro ocenjen , mozda se vecini svidi

Nazad
Vrh Dno